Skip links

Martine Bergé

WIE IS DE PERSOON ACHTER BERGÉ?

“Ik ben Martine Bergé, gefascineerd door fashion en interior op internationaal vlak. Ik studeerde chemie en commercieel management, maar ben toch de passie gevolgd: FASHION! Knokke heeft me altijd geboeid omwille van haar internationaal karakter, vandaar dat we voor de eerste zaken na Antwerpen ook meteen voor Knokke hebben gekozen. Vanaf voorjaar ’23 zal een selectie van de collectie ook in Knokke verkrijgbaar zijn. Ik heb geen moment getwijfeld om mijn eigen label internationaal in te zetten: het verrast dan ook niemand dat de launch in Dubai doorging, gevolgd door Fashion Week Dubai. Door het succes na de launch in Dubai hebben we een internationaal model, o.a. vast model bij Chanel, kunnen strikken om één van onze belangrijke fotoshoots te doen.”

HOE KWAM JE OP HET IDEE?

“Door de vele internationale reizen en mijn second home in Dubai, het ‘day to night’-leven daar inspireerde me.”

WAAR WIL JE OVER 5 JAAR STAAN OF WELKE DROOM KOESTER JE NOG?

“Internationaal wil ik de top 3 of top 5 bereiken in de meest comfy en luxueuze places to be.”

WAAR HAAL JE JE ENERGIE VANDAAN?

“De oprichting van mijn eigen brand geeft me energie, naast uiteraard mijn zeer drukke carrière als eigenaar van verschillende zaken. Enkel bij deze creatieve uitdaging vind ik die extra portie energie, omdat ik het grotendeels alleen onder controle heb en zo beantwoord aan de vraag van velen om (eindelijk) mijn eigen label uit te brengen. Je vindt mij vaak ‘behind the scenes’ om coaching/design/ support te geven aan andere merken, designers of businesses. Ik heb steeds mijn eigen stijl behouden en ik ben zo dankbaar voor de vele complimenten die ik hierover heb mogen ontvangen.”

IN WELKE MATE SLUIT JE WERK AAN BIJ JE LEVENSSTIJL?

“Dat loopt volledig gelijk aan mijn persoonlijke levensstijl: op één plaats blijven en wonen is immers niks voor mij. Mijn jobs en activiteiten hebben trouwens altijd mijn levensstijl bepaald. Al vond ik het belangrijk om naast een drukke agenda met vele verplichtingen, toch een bepaalde stijl of outfit te kiezen die dan weer ‘comfort’ bracht, om dit alles te compenseren en om zo de hele dag (day to night) door te komen.”

ENKELE GUILTY PLEASURE-ADRESJES IN KNOKKE?

“Het is belangrijk om lekker te kunnen eten, maar ik zal pas echt voor iets kiezen als ook het interieur en de sfeer er comfortabel luxueus uitziet. Het is belangrijk voor mij om naast de drukke activiteiten op een plaats te vertoeven die mij rust brengt en die toch metropolitan aanvoelt.”

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 04 (winter vibes 2022).