Skip links

Stephanie & Niki

WIE IS DE VROUW ACHTER SUCCESPLANNER?

“Ik ben Stephanie, 40 jaar oud en ben getrouwd met Niki (medeoprichter van SuccesPlanner). Samen hebben we 2 kinderen van 10 en 7 (Elias en Millie). Ik ben een beetje een warhoofd en ga voor mezelf steeds op zoek naar manieren om structuur te creëren en rust te krijgen in mijn hoofd. Mijn vrije tijd vul ik liefst in met reizen, uitstappen met het gezin, wandelen, journallen en dingen die rust in mijn brein brengen.”

HOE BEN JE OP HET IDEE GEKOMEN?

“Al van kleins af was ik gek op taal. Na mijn studies bedrijfsvertaler/tolk en journalistiek heb ik acht jaar gewerkt als videojournalist voor TV Limburg. Toen ons eerste kind er was, heb ik besloten om uit die ratrace te stappen en parttime als communicatieverantwoordelijke en woordvoerder voor een non-profitbedrijf uit de sociale sector te gaan werken. We merkten toen als koppel dat heel veel mensen uit onze omgeving zich gedwongen voelden tot een leven dat ze niet wilden. Veel to-do’s, weinig tijd, genesteld in een leven dat hen geen fijn gevoel gaf. Als journalist was ik het gewoon om vragen te stellen. Ik merkte in gesprekken met vrienden dat vragen stellen mensen tot inzichten bracht. Ik volgde een opleiding lifecoaching en ontdekte de kracht van zelfreflectie. We merkten tegelijkertijd dat veel mensen (ook wijzelf) het moeilijk vinden om een haalbare weekplanning te maken en om grip te krijgen op hun tijd. Het idee om een planner uit te brengen die deze twee zaken combineert, was geboren. Dit was in 2015.”

WAAR WIL JE OVER VIJF JAAR STAAN OF WELKE DROOM KOESTER JE NOG?

“Over vijf jaar hoop ik nog steeds gezond te zijn, een cliché maar voor mij werkelijk het allerbelangrijkste en zeker niet vanzelfsprekend. Ik hoop dat onze kinderen nog steeds met ons op pad willen en dat we samen met hen de wereld kunnen blijven ontdekken. Ik hoop ons bedrijf verder te hebben uitgebouwd. We hebben zonet onze eerste stappen in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk gezet, wat heel spannend is.

Voor mij draait het persoonlijk niet om steeds meer te hebben, maar wel om onze missie te kunnen blijven doen en steeds meer mensen te bereiken. In deze wereld waar zoveel moet en waarin we zo’n hoge verwachtingen hebben van onszelf en anderen, hoop ik op meer mildheid. We kunnen niet altijd maar sneller blijven gaan als mensheid. Als ik dit zeg, kijken mensen soms raar. ‘Jij brengt toch een SuccesPlanner uit?’, vragen ze dan. Dat klopt, maar succes betekent voor iedereen iets anders. Ik hoop dat iedereen voor zichzelf durft te beslissen wat succes voor hem of haar betekent, en hieraan durft te werken.”

WAAR HAAL JE DE ENERGIE VANDAAN?

“Ik geef het niet graag toe, want ik kan niet goed stilzitten. Maar ik haal vooral energie uit momenten alleen met mijn tablet (al illustrerend, een hobby van me), momenten op de kunstacademie − waar ik wekelijks naartoe ga − en de vele knuffels met mijn gezin. Eigenlijk ben ik op dat vlak een ‘saaie muts’. Een groot contrast met het feestbeest dat ik was als student. Qua werk krijg ik veel energie uit foto’s en berichten van klanten die onze planner hebben gebruikt om hun eigen doelen en successen na te streven. Mensen die me mailen dat ze eindelijk de stap hebben durven zetten om van job te veranderen of hun dromen na te jagen. Maar ook mensen die de planner via hun therapeut leerden kennen en hem als ondersteuning gebruikten om uit een depressie of burn-out te komen.”

IN WELKE MATE SLUIT JE WERK AAN BIJ JE LEVENSSTIJL?

“Ontzettend hard. Wat ik meemaak in het leven en hoe ik leef, zul je (weliswaar onrechtstreeks) zien terugkomen in onze producten. Onze wekelijkse quotes bijvoorbeeld zijn ontzettend veranderd doorheen de negen edities die we al uitbrachten. De eerste dateerden van toen ik net de dertig voorbij was. Een stuk jonger, heviger en onvermoeibaarder. Harder in het oordelen naar anderen en mezelf ook. Niet dat ik nu oud ben, maar het meemaken van enkele persoonlijke crisissen, het opvoeden van kinderen, … kortom, het leven, heeft me al meer perspectief gegeven.

Ons merk groeit mee met onze levensfasen. Toen onze oudste acht werd, brachten we het Succesjesboek uit. Dat is een invul- slash dagboek voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Ik wou het boek al veel eerder uitbrengen, maar omdat ik zelf nog niet zo lang een kind in die levensfase had, kwam ik maar niet tot de volledige invulling van het boek.

We krijgen regelmatig de vraag of we een planner voor tieners willen uitbrengen. Onze oudste wordt nu net tien, dus wie weet, in de komende jaren?”

SUCCESPLANNER.COM
@SUCCESPLANNER

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 06 (winter vibes 2023). Te bestellen in onze webshop of gratis online beschikbaar om te lezen.