Skip links

Guerlain: Pionier In Duurzame Luxe

Al bijna 200 jaar creëert Guerlain uitzonderijke producten met ingrediënten uit de natuur. Het Huis zet zich dan ook blijvend in om die natuur op allerlei manieren te beschermen. Sinds 2007 zijn de doelstellingen geformaliseerd in het programma ‘In Naam van de Schoonheid’. Zo engageert Guerlain zich wereldwijd om biodiversiteit te behouden, duurzaam te innoveren, actie te ondernemen voor het klimaat en een positieve maatschappelijke impact te creëren. De iconische bij leidt hierbij de weg.

VOOR TOEKOMSTIGE GENERATIES

Het Huis wil waardevol erfgoed beschermen en de wonderen van de natuur kunnen doorgeven aan toekomstige generaties. Daarom zet Guerlain zich in voor de ontwikkeling van een mooiere en meer verantwoordelijke wereld. Die doelstellingen vertalen zich naar inspanningen in verschillende lijnen zoals Aqua Allegoria en Abeille Royale.

AQUA ALLEGORIA: DE WERELD IS ONZE TUIN

Al sinds het ontstaan in 1999 vormt de collectie Aqua Allegoria een ode aan de natuur. De elegante geuren zijn samengesteld uit uitzonderlijke grondstoffen die de parfumeurs-ontdekkingsreizigers van het Huis over de hele wereld verzamelden. De ingrediënten zijn tot 95% van natuurlijke oorsprong en de gebruikte alcohol is biologisch geteeld in Frankrijk.

ENGAGEMENT VOOR DE NATUUR

Aqua Allegoria is een manifest. De collectie illustreert het streven naar duurzame innovatie in combinatie met het historische engagement voor de planeet en de biodiversiteit. Die visie wordt doorgetrokken van het concept tot de ingrediëntenkeuze voor de samenstelling van kostbare parfums.

Guerlain, dat sinds 2021 lid is van de UEBT (Union for Ethical BioTrade), doet er alles aan om in samenwerking met alle actoren elke toeleveringsketen te verbeteren. De inspanningen reiken van de citrustuinen van Calabrië tot de rozenvelden in Bulgarije. Deze aanpak is de beste garantie voor een continue verbetering die tegen 2026 het certificaat ‘Sourcing with Respect’ moet opleveren voor alle toeleveringsketens van het Huis.

ECOLOGISCH ONTWORPEN FLACON

De iconische bij siert de flacon van de collectie Aqua Allegoria al sinds de begindagen. De emblematische flacon wordt volledig en exclusief in Frankrijk gemaakt, met oog voor duurzaamheid en ecologie. Want hoewel de flacon voor 15% bestaat uit gerecycleerd glas, behoudt hij zijn glans en transparantie. Hij is navulbaar en gemaakt om te blijven bestaan. De verstuiver wordt met de hand losgeschroefd en bijgevuld met een gebruiksvriendelijke navulling van 200 ml, voorzien van een antileksysteem en compatibel met alle formaten (75 ml en 125 ml).

ABEILLE ROYALE HUIDVERZORGING

De iconische bij vindt ook z’n weg naar de sublieme huidverzorging van Guerlain. Sinds 2010 voert Guerlain Research onderzoek naar het effect van eeuwenoude verzorging: de honingpleister. Wetenschappers zijn erin geslaagd om het herstellende effect op de hardnekkigste wonden aan te tonen. Bovendien vonden ze gelijkenissen tussen de reconstructiemechanismen van wondheling en het herstel van tekenen van veroudering. Deze belangrijke ontdekkingen liggen aan de basis van Abeille Royale. In deze zeer performante anti-ageing lijn speelt honing, een geschenk van de natuur en jeugdigheidselixir, sinds 2016 de hoofdrol.

HERSTEL OP BASIS VAN WETENSCHAP EN LIEFDE VOOR DE BIJ

In 2023 ontwikkelde Guerlain Research twee nieuwe producten die een doorbraak betekenden voor het anti-ageing herstel. De Honey Treatment dagcrème en nachtcrème werken in op de zichtbare gevolgen van het verlies aan collageen (rimpels, gebrek aan stevigheid) en zijn geïnspireerd op het medisch gebruik van de honingpleister. Deze twee producten vervoegen het efficiënte programma Abeille Royale voor een geavanceerd herstellend effect op alle zichtbare tekenen van veroudering.

EVEN MOOI ALS VERANTWOORD

De nieuwe Honey Treatment verzorgingen komen in een ecologisch ontworpen en duurzame verpakking. De glazen potten bevatten minstens 20% en tot 40% gerecycleerd glas. Dankzij het hoogtechnologische ontwerp is er ook 50% minder glas nodig dan bij de potten uit 2016. Bovendien zijn de luxeverpakkingen voor het eerst navulbaar en werd het volume van de etuis optimaal aangepast zodat enkel de hoogst noodzakelijk verpakking overblijft. Elk van deze initiatieven leidt tot een vermindering van de koolstofafdruk van de Honey Treatment crèmes met 36% in vergelijking met de eerste generatie.

GUERLAIN FOR BEES CONSERVATION PROGRAMME

De rijke honing in Abeille Royale is afkomstig van geprivilegieerde partners die werken op een bijen milieuvriendelijke manier. Aangezien Guerlain zich engageert om de natuur terug te geven wat ze ons geschonken heeft, zet het Huis zich ook in voor het behoud van het bijenbestand. Omdat de bij momenteel ernstig bedreigd wordt, ziet Guerlain het als zijn plicht om deze behoeder van de biodiversiteit te beschermen. Het Huis ging hiervoor 10 partnerschappen aan en startte een reeks zinvolle initiatieven die worden gebundeld in het Guerlain For Bees Conservation Programme.

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 06 (winter vibes 2023). Te bestellen in onze webshop of gratis online beschikbaar om te lezen.