Skip links

Morobé Verwelkomt Bernard Tournemenne Als Creative Director

MOROBÉ, het vooraanstaande Belgische schoenenlabel, heeft recentelijk Bernard Tournemenne, ook bekend als Bernard T. Sestig, aangesteld als creative director. Deze samenwerking heeft geleid tot opwindende uitbreidingen in de productcategorieën van MOROBÉ en belichaamt de synergie tussen de creatieve geesten van Virginie Morobé en Bernard T. Sestig.

LANGDURIGE VRIENDSCHAP

De band tussen Bernard en Virginie gaat ver terug. Hun professionele wegen kruisten elkaar voor het eerst bij Glenn Sestig Architects. Bernard T. Sestig, al drie decennia partner van Glenn Sestig, zowel zakelijk als privé, is artistic director en heeft een unieke visie op kleuren, materialen en sfeer.

Zijn stempel is te zien in de typische uitstraling van de MOROBÉ-boetieks met op maat gemaakt zandkleurig kamerbreed tapijt, mosgroene suède legplanken en weelderige bronzen details. Hij integreerde zelfs het iconische MOROBÉ-logo in bronzen deurkrukken en fluwelen poefs.

FRISSE BLIK OP MOROBÉ

In plaats van Bernard te beschouwen als een buitenstaander, omarmde Virginie zijn frisse perspectief. Ze erkent dat het soms moeilijk is om objectief naar je eigen merk te kijken. Bernard bracht nieuwe ideeën en inzichten. Zijn omschrijving van MOROBÉ als ‘balnéaire’ vormde de inspiratie voor de nieuwe accessoirelijn. Hun samenwerking groeide organisch, gedreven door gedeelde visies en esthetiek.

ERFENIS IN MODE EN ARCHITECTUUR

Bernard heeft een rijke geschiedenis in de modewereld, waarbij hij eerst als styling assistant begon en later kleurstudies uitvoerde voor bekende merken. Naast zijn mode-expertise koestert hij ook zijn interesse in architectuur, wat tot uiting komt in zijn rol als artistic director bij Glenn Sestig Architects. Gedurende drie decennia heeft hij invloed uitgeoefend op kleurenpaletten, materiaalkeuzes en sfeer, wat zich vertaalt in de MOROBÉ-boetieks.

NIEUW HOOFDSTUK ALS CREATIVE DIRECTOR

Als kersverse creative director kreeg Bernard de uitdagende taak om MOROBÉ’s allereerste accessoirecollectie te creëren, met handtassen, ceinturen en juwelen. Dit is een spannend nieuw hoofdstuk voor het merk, dat bekend staat om zijn eigentijdse elegantie en krachtige sensualiteit.

OVER MOROBÉ

MOROBÉ, gevestigd in Antwerpen sinds 2015, is een eerbetoon aan Virginie Morobé’s grenzeloze passie voor elegante schoenen en diepgeworteld vakmanschap. De collecties belichamen eigentijdse elegantie en krachtige sensualiteit, waarbij de puristische esthetiek van de oude Italiaanse grootmeesters samengaat met hedendaagse stoerheid en technologische innovatie. Virginies ontwerpproces weerspiegelt haar voortdurende persoonlijke ontwikkeling en groei.

MOROBE.COM

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 06 (winter vibes 2023). Te bestellen in onze webshop of gratis online beschikbaar om te lezen.