Skip links

Laurence Ardies

WIE IS DE VROUW ACHTER HET MERK?

“Ik ben opgegroeid in de Antwerpse Kempen, waar in het verleden veel diamantslijpers werkten. Dit was niet anders voor mijn familie. Anders dan mijn familie ben ik een creatieveling, van kinds af aan al. Het is mijn manier om mezelf uit te drukken, mijn juwelen zijn dan ook een verlengde van mezelf. Naast mijn job blijf ik graag bezig met esthetiek, van mode tot interieur. Ik hou van mooie dingen, daar haal ik ook inspiratie en geluk uit.”

HOE KWAM JE OP HET IDEE?

“Aangezien ik ben opgegroeid in de juwelensector is mijn stijl en idee gaandeweg ontwikkeld. Doorheen studies in kunstgeschiedenis werd duidelijk dat ik een liefde had voor kleur en vooral ook compositie en kleurencombinaties. Deze juwelen zijn een directe vertaling hiervan, maar tot leven gebracht door edelstenen en edelmetalen. Ik wilde vooral iets creëren wat me op zowel creatief als technisch vlak uitdaagde.”

WAAR WIL JE OVER 5 JAAR STAAN?

“Als jonge ondernemer in een luxesegment besef ik ondertussen dat naamsbekendheid creëren tijd en vooral ook geduld vraagt. Ik koester zeker internationale ambities, dus binnen 5 jaar zou het mooi zijn mocht ik hierin kunnen uitbreiden. Bijvoorbeeld een internationale bekendheid die een juweel van me draagt, zou natuurlijk een waanzinnige milestone zijn. Maar ik bekijk het stap per stap.”

WAAR HAAL JE JE ENERGIE VANDAAN?

“Ik haal mijn energie voornamelijk uit de passie voor mijn product. Telkens als ik mijn geschilderde ontwerpen tot leven zie komen, blijft het een speciaal gevoel dat mij oprecht gelukkig maakt.

Al helemaal wanneer een klant diezelfde coup de foudre heeft. Het is het grootste compliment dat ik kan krijgen. Dit soort juwelen maken, vraagt enorm veel tijd en vakmanschap maar voor mij voelt het bijna aan als een hobby.”

IN WELKE MATE SLUIT JE WERK AAN BIJ JE LEVENSSTIJL?

“Ik ben een creatieve ziel en heb veel nood aan vrijheid om dit ook te voeden. Mijn werk biedt me niet alleen de mogelijkheid om te reizen maar vraagt ook flexibiliteit naar klanten toe. Ik ben niet iemand die geluk haalt uit een 9-5 job, ik heb net variatie nodig. Wanneer ik een idee heb, kan ik soms tot ’s nachts bezig zijn om het ontwerp echt juist te krijgen. Schilderen en tekenen werkt bijna als therapie en brengt me tot rust.”

ENKELE GUILTY PLEASURE ADRESJES IN KNOKKE?

“Onlangs ontdekte ik door een lunchafspraak een fantastisch adresje, LE COUP VERT. Het kleine restaurant is met veel smaak ingericht en wordt met passie uitgebaat. Je voelt onmiddellijk wanneer mensen eigenheid leggen in hun zaak.”

LAURENCEARDIESJEWELLERY.COM

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 04 (winter vibes 2022).