Skip links

Larissa & Noémie

WIE IS HET DUO ACHTER TEREO?

Achter tereo staan Larissa & Noémie, 2 ex-collega’s die vroeger samen in de reclamesector werkten. Larissa is een Franstalige Brusselaar die in haar vrije tijd graag de natuur in trekt en verre reizen maakt. Een geboren trendwatcher. Ze is altijd op de hoogte van alle nieuwe must-sees, must-do’s en must-tastes in Brussel & omstreken. Larissa is een creatieve duizendpoot die even graag de artistieke leiding van een fotoshoot op zich neemt als originele social media strategieën uitwerkt.

Noémie is een Limburgse die tijdens haar studies naar Brussel trok en vervolgens naar Australië voor een paar jaar, waar haar diepe liefde voor de oceaan zich helemaal installeerde. Deze ervaring legde ook de basis voor het idee dat later tereo zou worden. Na een paar jaar kwam ze terug in Brussel wonen, waar ze een eigen studio grafische vormgeving runt en combineert met haar zin voor ondernemerschap. Binnen tereo is ze verantwoordelijk voor de productontwikkeling. Zij ontwerpt ook de unieke, kleurrijke motiefjes die te vinden zijn in de collectie. Samen zijn ze de perfecte yin en yang, een match uit de duizend en volledig ‘tereo’. Larissa trekt in haar vrije tijd het liefst de bergen in, terwijl Noémie niets liever doet dan in het water duiken. Samen zijn ze ‘terre et eau’.

HOE ZIJN JULLIE OP HET IDEE GEKOMEN?

“We hebben een tijdje samen in hetzelfde reclameagentschap gewerkt en daar leerden we elkaar kennen. Terwijl we zij aan zij aan onze bureaus zaten, droomden we er soms luidop van om samen ons eigen project te starten. Allebei geïnteresseerd in duurzame mode, besloten we uiteindelijk om een product te ontwikkelen dat onze avontuurlijke, creatieve joie de vivre representeert: tereo – terre et eau. Meer specifiek ondergoed waarmee je ook kan zwemmen, in een kleurrijk en fun thema.

Eens dat was besloten, begonnen we na te denken over het product op zich. Zelf ondervonden we dat ondergoed vaak gekocht wordt als een momentopname van hoe je lichaam er op dat moment uitziet: je wordt opgemeten en het past op dat moment perfect. De realiteit is dat ons lichaam voortdurend verandert en dat datzelfde setje snel te spannend of te los zit. We besloten al snel dat onze prioriteit comfort ging worden: we wilden een ondergoedsetje ontwerpen dat aanvoelt als een tweede huid, met genoeg stretch zodat het mee evolueert met je lichaam en altijd aangenaam voelt om te dragen.”

WAAR WILLEN JULLIE OVER 5 JAAR STAAN OF WELKE DROOM KOESTEREN JULLIE NOG?

“Op dit moment is onze volledige collectie gemaakt met 78% gerecycleerd polyester. Deze stof wordt gemaakt van plastic flessen en visnetten die uit de oceaan gehaald worden. Deze stof is superresistent, waterafstotend en heel aangenaam op de huid. Toch is het onze droom om uiteindelijk met 100% natuurlijke stoffen te werken, die met een lage impact gemaakt kunnen worden en even stevig en mooi zijn als gerecycleerd polyester. Momenteel gebeurt onze productie in Noord-Italië. We willen een lokaal product ontwikkelen en de grondstoffen en productie zo dichtbij mogelijk houden. De droom is dus om de volledige productie naar België te halen. Verder zouden we het supertof vinden om inspirerende partnerships aan te gaan met like-minded Belgische ondernemers. Uiteindelijk is onze allergrootste droom dat onze collectie echt plezier doet aan vrouwen en dat ze zich comfortabel voelen in hun lichaam wanneer ze onze producten dragen.

WAAR HALEN JULLIE DE ENERGIE?

“Een project ontwikkelen from scratch dat 100% in lijn ligt met wat we belangrijk en mooi vinden. Het is niet evident om je zomaar in zo’n project te gooien zonder onderweg op te geven en we mogen trots zijn op wat we tot nu toe bereikt hebben, hoe klein of groot het ook is. Uiteindelijk is de missie van tereo een vertaling van alles wat ons energie geeft in het leven: een reminder dat het leven zo schoon is en dat, als je dat wilt zien, het vol zit met avontuur, plezier en verrassingen. Misschien neem je wel een duik in het water tijdens een wandeling. Misschien wordt het opeens warm terwijl je in het park zit en doe je even je bloesje uit. Misschien loop je plots een yogastudio voorbij en beslis je om deel te nemen aan een les. Of misschien geniet je gewoon van een heerlijk comfortabel moment in de zetel. Dat is echt het verhaal dat we willen vertellen met tereo: lingerie, bikini, homewear en sportswear in één.”

IN WELKE MATE SLUIT HET WERK AAN BIJ JULLIE LEVENSSTIJL?

“Het product is dan wel een vertaling van onze passies, maar de waarheid mag ook gezegd worden: op dit moment werken we vooral tijdens onze weekends en ‘s avonds aan tereo. Hopelijk kan dat snel veranderen ;). Maar we maken één groot avontuur mee, komen dankzij tereo op prachtige plekken en ontmoeten fijne, inspirerende vrouwen. En dat past 100% bij onze levensstijl!”

GUILTY PLEASURE ADRESJES IN KNOKKE?

“De lotto winnen en de volledige COULEUR LOCALE-WINKEL leeg shoppen; de chocoladekoeken van ATELIER LUCAS; brunchen bij BLÉ D’OR; een zonnige lunch op het terras van LAKESIDE PARADISE; op winteravonden fonduen bij BOUDIN SAUVAGE; in de zomer fietsen naar CÔTE BELGE voor een terrasje.”

TEREO-INTIMATES.COM

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 04 (winter vibes 2022).