Skip links

Charbel Abou Zeidan & Marie Mys

WIE IS HET DUO ACHTER OCTOGONY?

Het duo bestaat uit creatief directeur Charbel Abou Zeidan, de Libanese interieurarchitect, woonachtig in België, met meer dan 20 jaar ervaring in mode, en General Manager Marie Mys, reeds 20 jaar een drijvende kracht achter de schermen van de grote Belgische modehuizen. Samen delen ze de passie voor architectuur, kunst en mode, dé inspiratiebronnen van OCTOGONY.

HOE ZIJN JULLIE OP HET IDEE GEKOMEN?

“We hebben elkaar vlak voor de COVID-19 lockdown ontmoet in het CBR-gebouw in Brussel, het befaamde brutalistische gebouw, ontworpen door de Belgische architect Constantin Brodzki. De emblematische vormen van de ramen van dit gebouw hebben ons zo geïnspireerd en zijn de inspiratie van de signatuur van OCTOGONY. Tijdens de lockdown hebben we ons concept en businessplan verder uitgewerkt met als doel een tijdloos, kwalitatief en ‘affordable’ accessoiremerk te lanceren met een sterk DNA, als hommage aan de Belgische brutalistische architectuur voor de actieve, dynamische en culturele man en vrouw.”

WAAR WILLEN JULLIE OVER 5 JAAR STAAN OF WELKE DROOM KOESTEREN JULLIE NOG?

“Over 5 jaar willen we vooreerst trouw blijven aan onze identiteit en een mooie communuty uitbouwen. Maar we willen ook de internationale distributie uitbouwen en aanwezig zijn op de beste digitale en fysieke platformen.

OCTOGONY werd gelanceerd in augustus 2021. Van bij de lancering werden we verkocht in een pop-up in ‘department store’ Le Printemps in Parijs. Initieel voor 3 maand, maar tot 2 maal toe verlengd tot 9 maand.

Een jaar na de lancering, in september 2022, konden we trots onze eerste ‘brand store’ opnenen in Antwerpen, de modestad in België. We zijn fier dat we een aantal mooie en kwalitatieve verkooppunten hebben binnen en buiten België.”

WAAR HALEN JULLIE DE ENERGIE VANDAAN?

“We delen onze inspiratie in kunst en architectuur, die onze creativiteit en energie voeden. We krijgen heel veel positieve feedback en opportuniteiten met het merk, die ook de ‘drivers’ zijn voor onze verdere uitbouw.

Zo werden we genomineerd in 2021 als ‘Les Meilleurs – C’est du Belge’ in de categorie mode; kregen we de kans om samen met talentvolle architecten, galerijen en designers pop-ups te organiseren. Zo konden we tijdens deze events telkens onze community inspireren, zoals bij Nathalie Deboel, Caroline Notté, Frederic Hooft, Maniera, Géraldine Van Heuverswyn, …”

IN WELKE MATE SLUIT JE WERK AAN BIJ JE LEVENSSTIJL?

“OCTOGONY en zijn ‘prakticiteit’ weerspiegelt onze minimale esthetiek, levensvisie, waarden en normen.”

GUILTY PLEASURE ADRESJES IN KNOKKE?

“NATHALIE DEBOEL, interieurarchitecte & designer, met haar NOMAD collectie. Ze lanceerde ook recent haar boek ‘COMFORTING HOMES’. GERALDINE VAN HEUVERSWYN – Gallery Knokke.”

OCTOGONY.COM

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 04 (winter vibes 2022).