Skip links

Félix Denayer

WIE IS DE MAN ACHTER NAKED?

“Ik ben Félix Denayer. Ik ontdekte mijn passie voor hockey toen ik vijf jaar was. Sinds die dag heb ik altijd gespeeld voor wat volgens mij de mooiste club ter wereld is: KHC Dragons. Het heeft wat jaren gekost, maar vanaf 2010 zijn we met trots de meest succesvolle Belgische ploeg, met 7 landstitels en 4 Europese medailles. ‘A team above all, above all a TEAM’

Tussen 2008 en 2016 heb ik mijn hockeycarrière gecombineerd met mijn economische studies aan de Universiteit Antwerpen. Ik geloof in het behalen van succes, zowel op als buiten het veld. Tijdens mijn studententijd heb ik deelgenomen aan de Olympische Spelen in Peking en Londen. In 2016 studeerde ik af, net voordat ik vice-Olympisch kampioen werd bij de Red Lions. Het was een intense rit, maar ik was naast het sportieve succes ook zeer trots dat ik werd uitgeroepen tot Belgische universitaire student-atleet van het jaar. Na de Olympische Spelen van 2016 in Rio begon ik tijd te investeren in mijn professionele leven buiten hockey. Ik ben bij Deloitte gaan werken als financieel auditor en hoewel ik werk en hockey goed kon combineren, besloot ik na anderhalf jaar de focus weer 100% op hockey te leggen. Ik vind het zeer belangrijk om mezelf voor te bereiden op het leven na het hockey, maar op dat moment in mijn carrière hadden we de ambitie om goud te winnen. Zo’n droom verwezenlijken is niet iets wat je zomaar doet, het is een levensstijl.

Dankzij de volledige inzet voor deze droom zal 16 december 2018 voor altijd een bijzondere dag voor mij blijven. Het is de dag waarop we onze eerste finale wonnen, wereldkampioen werden en nummer één op de wereldranglijst. Een paar weken laten werden we uitgeroepen tot Belgisch sportteam van het jaar. Slechts een half jaar later werden we in Antwerpen Europees Kampioen. Het was echt bijzonder om dit moment te vieren met onze familie, vrienden en alle Belgische fans die ons al jaren hadden gesteund. Het was ook het begin van onze jacht naar Olympisch goud. Nadat ik mijn postgraduaat Digital Business had afgerond aan de Antwerp Management School en ondertussen ook mede-eigenaar was geworden van Naked Hockey, waren we op weg naar de Olympische Spelen in Tokio. Deze Spelen zullen voor altijd resoneren. Ik kreeg het immense voorrecht om één van de twee vlaggendragers te zijn die Team België leidde tijdens de openingsceremonie, wat het begin was van een ongelooflijk toernooi. We schreven samen geschiedenis en verwezenlijkten onze droom door goud te winnen. Deze ongelooflijke prestatie markeert de eerste dag van de rest van ons leven … die gouden medaille samen met de ongelofelijke herinneringen pakken ze ons nooit meer af. De komende jaren ga ik proberen om mijn passie te blijven combineren met nieuwe uitdagingen in de hoop nog meer glorie te behalen. Maar voorlopig vind ik het nog heerlijk om een hockeyer te zijn en probeer ik elk moment te koesteren.”

HOE BEN JE OP HET IDEE GEKOMEN?

“Het is geweldig om bij Naked betrokken te zijn en de toekomst mee vorm te geven van de sport waar ik zoveel van hou. We waarderen dezelfde dingen op en buiten het veld en delen een passie voor strak, minimalistisch design en producten gericht op prestaties. Mijn levensstijl en ervaringen gebruik ik om gericht feedback te geven tijdens de ontwikkeling van onze nieuwe lijnen. We proberen samen met het team elke keer opnieuw de status quo te challengen om ons naar een nieuw niveau te tillen. Zo denken wij maximaal bij te dragen aan de Naked-ervaring die iedereen raakt wanneer ze met het merk in aanraking komen. ‘Live Life Naked’ is meer dan een merk, het is eerder een filosofie die we willen blijven delen. Iedereen moet zich deel voelen van deze beweging, want als merk bewonderen we het om te zien hoe mensen opkomen voor de dingen die voor hen belangrijk zijn. Hun wereld naar nieuwe grenzen duwen. Naked wil een drijvende kracht zijn om die visie te ondersteunen. Wij geloven dat dit het verschil is dat we kunnen maken om de wereld op een andere manier te veranderen. Geloof in jezelf & DO YOUR THING. “

WAAR WIL JE OVER 5 JAAR STAAN OF WELKE DROOM KOESTER JE NOG?

“Ik zou het fantastisch vinden om mijn internationale carrière af te sluiten met een mooie prestatie op de Olympische Spelen van Parijs 2024. De ultieme droom is natuurlijk opnieuw goud winnen, maar dat zal niet vanzelfsprekend zijn. Gelukkig houden wij wel van een goeie uitdaging. Daarna denk ik nog een aantal jaar in België te spelen bij mijn club KHC Dragons. Voor ik definitief de stick aan de haak hang, hoop ik de volgende generatie nog te helpen om de fakkel over te nemen. Hier en daar mijn ervaringen en inzichten delen, op die manier het Belgisch succesverhaal verder ondersteunen om het te bestendigen in de tijd. Structureel blijven spelen voor de prijzen en hopelijk nog voor een hele lange tijd.

Naast het hockey probeer ik mij momenteel natuurlijk ook al te oriënteren. Ik stel mij geregeld de vraag waar ik een positieve impact kan hebben met de atypische skills die ik heb opgebouwd gedurende mijn carrière. Naked behoort zeker tot het spectrum, samen met Deloitte, die mij altijd zijn blijven ondersteunen. Daarnaast bekijk ik ook andere mogelijkheden om met mijn vaardigheden een verschil te maken.

Ons verhaal breng ik tegenwoordig regelmatig met een keynotespeech waar ik paralellen leg tussen de sportwereld en de bedrijfswereld. Verschillende lessen komen aan bod tijdens onze lange reis van ups en downs, op weg naar de top. Ik voel dat ik hiermee ook mensen en teams kan aansporen om hun eigen dromen te volgen. Welke vorm het meeste waarde brengt, is nog niet helemaal duidelijk, maar dat zal wel komen … ‘A Champion is a dreamer, who never gives up’.”

WAAR HAAL JE DE ENERGIE VANDAAN?

‘Intrinsiek word ik gelukkig wanneer ik kan evolueren in een omgeving waar je omringd wordt door mensen met passie, unieke skills en doorzettingsvermogen.

Het is geweldig als deze verschillende individuen een complementair geheel kunnen vormen en samen hogere doelen nastreven. De context kan verschillen, maar van een echt team met ambitie krijg ik energie!”

IN WELKE MATE SLUIT JE WERK AAN BIJ JE LEVENSSTIJL?

“Live Life Naked. Het is een soort ‘work-athletelife balance’, die eigenlijk zorgt voor een geweldige blend. Enjoy the ride …”

NKDHOCKEY.COM
@NAKED_HOCKEY

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 06 (winter vibes 2023). Te bestellen in onze webshop of gratis online beschikbaar om te lezen.