Skip links

Julie De Laet

WIE IS DE VROUW ACHTER THE CONNECTIQUE?

“Ik ben Julie De Laet, founder van The Connectique.

Ik richt mij als coach op succesvolle ambitieuze vrouwen. Ik begeleid ze naar hun next level van professioneel succes én persoonlijk geluk, zodat ze hun ambities kunnen waarmaken vanuit focus en vertrouwen. Van een hoofd vol gedachten en altijd maar rushen naar een hart vol vertrouwen. Vanuit connectie met je essentie. Vandaar ook The Connectique. Enerzijds staat dit voor ‘connectie’ tussen je mind en je hart, maar het verwijst ook naar een metaforisch boutique hotel. Een mooie plek om stil te staan bij wat je wilt en vandaar verder te gaan om je missie met impact waar te maken. Ik begeleid klanten 1 op 1, maar ik organiseer ook Connectique-dagen, zodat je ook met andere gelijkgestemde vrouwen kan connecteren. Wat er ontstaat als je een groep vrouwen samenbrengt, vind ik écht magisch.”

HOE KWAM JE OP HET IDEE?

“Ik heb altijd een tomeloze ambitie gehad. Als jong meisje wilde ik nieuwsanker worden of als journaliste naar oorlogsgebieden trekken. Ik was nieuwsgierig naar de wereld en bijleren was een échte passie.

Na enkele ervaringen bij grote bedrijven werd ik op mijn 29ste bij Coty verantwoordelijke voor persrelaties en trainingen en dit van hun afdeling Prestige met beauty merken zoals de parfums van Chloé, Calvin Klein en Balenciaga. Daar stond ik dan, in een volle Hilton in Amsterdam training te geven aan 300 mensen. Nadien vloog ik naar New York voor de lancering van het nieuwe CK perfume met Doutzen Kroes. Ik ontmoette Marc Jacobs, Christy Turlington en beleefde de tijd van mijn leven. Mijn job was snel en veeleisend. Ik vond het fantastisch. De pretlichtjes in mijn ogen waren AAN.

Toen werd ik mama. In mijn ogen veranderde dit niets aan mijn ambities. Ik bleef gewoon gaan. En GAAN :). Ik kreeg een beetje last van een druk op mijn borst, schoot snel in paniek en sliep slecht.

Toen ik voelde dat de spark écht aan het verdwijnen was, liet ik me intensief coachen. Dit bracht me zoveel inzichten en zorgde voor een volledige mindset-shift. Ik was helemaal in de ban van het effect dat coaching op mij had en mijn nieuwsgierigheid leidde me naar een aantal gerenommeerde coaching opleidingen.

Vanuit al mijn kennis en ervaring richtte ik in 2020 Coaching By Julz op dat later The Connectique werd. Coachen voelt voor mij niet aan als werken, ik haal er zo veel voldoening uit. Ik ga altijd uit van een holistische aanpak. Ik kijk naar het mentale, emotionele, fysieke en energetische, want nét dat totaalplaatje zorgt voor echte duurzame verandering. Mijn beste reclame zijn de vrouwen die ik al heb mogen begeleiden.”

WAAR WIL JE OVER 5 JAAR STAAN?

“Aan dromen geen gebrek! Ik droom ervan ooit een retreat te organiseren waar ik vrouwen echt helemaal kan meenemen in het Connectique-universum. Van Rush naar Rust, in een kwalitatieve setting, waar er ruimte is om onder begeleiding helemaal tot jezelf te komen en je visie uit te tekenen. Zodat je naar huis gaat met helderheid en een plan om je visie om te zetten in realiteit.

Een boek staat zeker ook op mijn lijst met ambities.

Zo kan ik de Connectique-visie met een groter aantal vrouwen delen. Er waren al 2 keer gesprekken met een uitgeverij die telkens last minute toch afsprongen. Maar dat boek komt er ooit. Ik ben er zeker van.

Tenslotte wil ik ook graag het podium pakken. Vrouwen inspireren en aanzetten tot die connectie. Ik geef nu al vaak masterclasses, maar een droom is een groot podium om de Connectique-missie uit te dragen.”

WAAR HAAL JE JE ENERGIE VANDAAN?

“Ik laad heel erg op in de natuur en op mijn yogamat. Ik hou enorm van de balans tussen connectie met mezelf en van daaruit met anderen te connecteren. Ik zie bij mijn klanten enorm veel pleasers en perfectionisten. Dan loop je het gevaar dat je dingen voor anderen gaat doen, ten koste van jezelf. Of dat je alles wilt controleren. Dat zuigt energie!

In het weekend vind je me zeker met vrienden op restaurant of op een mooie expo. Ik laad op van schoonheid. Een mooi kunstwerk, een mooi interieur of en prachtige zonsopgang, daar word ik zo blij van. In Knokke kan je me dus zeker ook gelukkig vinden.”

IN WELKE MATE SLUIT JE WERK AAN BIJ JE LEVENSSTIJL?

“Enorm, ik vind het zelf ook belangrijk om niet alleen vooruit te gaan, maar ook ruimte te maken om stil te durven staan. Om strategie en expertise te combineren met intuïtie. Ik ben zelf heel veel bezig met meditatie, breathwork en mindset.

Maar ik vind het vooral belangrijk dat klanten een manier vinden om met zichzelf te connecten die voor hen past. Voor de ene werkt meditatie, voor de andere journalen en voor weer iemand anders is een wandeling op het strand dé manier om te reconnecten met hun essentie. Alles kan. Er is voor iedereen een manier om aan de verslaving aan drukte te ontkomen om vanuit jouw visie je impact waar te maken.”

ENKELE GUILTY PLEASURE ADRESJES IN KNOKKE?

“Pizza delivery van AZURRO aan de strandcabine op het einde van een zomerse dag met een koud glaasje rosé terwijl de kinderen spelen. Gelukkiger kan je me niet maken. Een koffie bij BRAZILA. Die smaakt altijd fantastisch en soms heb je geluk en kan je net een tafeltje in de zon bemachtigen. Zalig ook om even naar de mensen te kijken die altijd fashionable zijn in Knokke. Tja, ijsjes daar kan je natuurlijk ook niet rond. Dé klassieker, maar oh zo lekker: GLACIER DE LA POSTE. Hun befaamde rhum raisin is onweerstaanbaar. Bij UNO hebben ze een mooie selectie merken waar ze dan ook nog eens de mooiste stuks uit selecteren. Ik heb een zwak voor mooie kleding dus daar voorbijlopen zonder even binnen te springen, is altijd lastig. De groentelasagne van PASTA & VINO is zo lekker en puur. Als ik geen zin heb om te koken, dan is dat altijd een supergeslaagd alternatief. Ik vind het ook fantastisch om langs de vele KUNSTGALERIJEN te kuieren die Knokke rijk is. Die mix van natuur én bruisende inspiratie lokt me vaak naar Knokke.”

THECONNECTIQUE.COM

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 04 (winter vibes 2022).