Skip links

Iedereen Is Vip In La Réserve Resort

Als je het indrukwekkend loopbaanparcours van Yannick Bouts bekijkt, is het niet verwonderlijk dat ondernemers Bart Versluys en Marc Coucke voor hun grootschalig hotelproject La Réserve Resort bij hem terechtkwamen. Misschien is general manager Yannick wel een afstammeling van de 15e-eeuwse kunstschilder Dieric Bouts en dus goed op weg om één van de belangrijkste ‘Vlaamse Meesters’ op horecavlak te worden.

WIE IS YANNICK BOUTS?

Hasselaar met een ruime ervaring in de horecawereld. Na zijn studies hotelmanagement in Brussel ging hij aan de slag bij hotelketens Crowne Plaza en Marriott. Hij was sales- en marketingverantwoordelijke bij Stars of Flanders (o.a. Auberge du Pêcheur in SintMartens-Latem), maar wou na acht jaar zelf wel aan de knoppen draaien. Yannick werd general manager bij hotel The Fourth en restaurant Tafelrond in Leuven waar hij de opstart deed. Drie jaar later stapte hij naar Domaine La Butte aux Bois in Lanaken dat toen het eerste 5* superior hotel in België was. In 2021, een jaar nadat corona was uitgebroken, veranderde dit hotel van eigenaar.

Yannick vertrok dan een achttal maanden naar Château de Vignée in Rochefort om als general manager dit project naar een hoger niveau te tillen. Toen zijn opdracht erop zat, keerde hij terug naar Vlaanderen om Kasteel Van Ordingen in Sint-Truiden te leiden. De uitdaging om van het Kasteel van Ordingen een 5* Relais & Châteaux met Michelinsterrenrestaurant binnen de drie jaar te maken, realiseerde hij op zeven maanden. De gerenommeerde onlinerestaurantgids Foodtaster.be riep Bouts uit tot General Manager 2021. In mei 2023 spoelde Yannick bij La Réserve Resort in Knokke-Heist aan waar hij sinds 2 juli general manager is.

HOSPITALITY EN PERFECTIE: DE MOTOR VAN LA RÉSERVE RESORT

Voor mij zit een gedreven hotelmanager, maar vooral een authentiek iemand die mooie woorden ook in de praktijk omzet. “Sinds de opening in juli 2023 hebben we al verschillende horecaprofessionals van topniveau binnengehaald die de ambitie van La Réserve Resort begrijpen. Onze focus ligt bij onze gast. De gast staat centraal. Iedereen die hier buitengaat, moet tevreden zijn. Erkenning krijgen van elk van onze gasten, dat is voor ons de grootste eer.” Yannick kan terugblikken op tal van projecten waar hij een mooie beleving heeft gecreëerd. In zijn vorige opdracht ging alles zijn gangetje, zodat de uitdaging voor hem minder werd. “Ik was op zoek naar meer. De synergie tussen de nieuwe La Réserve-eigenaars, Bart Versluys en Marc Coucke, hun niet te evenaren enthousiasme, ondernemerschap en kijk op horeca trokken me over de streep. Ik voelde dat ze er beiden iets speciaals van gingen maken. In ons land, in Knokke-Heist is er plaats voor een project als La Réserve Resort dat gastvrijheid wil uitstralen.

Als er drempelvrees zou bestaan, moeten wij die wegnemen. We mikken niet alleen op hotelgasten uit binnen- en buitenland. Ook inwoners, tweedeverblijvers en bezoekers van Knokke-Heist zijn hier meer dan welkom om te komen ontbijten, lunchen of dineren in onze luxebrasserie, een koffie of glas te drinken in onze gezellige bar en bij mooi weer op ons terras. We wensen dat zij ervaren dat dit een unieke plek is waar we tegelijk een heerlijk thuisgevoel creëren. La Réserve staat symbool voor klantvriendelijkheid, collegialiteit en professionaliteit.” Het team is dan ook heel belangrijk, van conciërge, afwasser tot chef de cuisine. Yannick doet er alles aan om de hospitality spirit op alle medewerkers over te brengen. “Alleen op die manier kan het team positiviteit uitstralen en bergen verzetten voor onze gasten. Als general manager wil ik toegankelijk zijn voor mijn medewerkers én voor iedereen die hier binnenkomt. Op vrijdagavond en zaterdag probeer ik zoveel mogelijk het onthaal aan het restaurant mee te doen.”

DE AMBITIE IS GROOT

De 111 kamers en suites, de lobby, de boetiek, de luxebrasserie, de bar en twee salons-vergaderzalen kregen al een volledige make-over van Glenn Sestig Architects. Hoogwaardige materialen in combinatie met een minimalistische benadering stralen subtiele luxe uit. In voorjaar 2024 opent de wellness en het zwembad op de bovenste verdieping met zicht op zee en zal de conferentiezaal met een capaciteit tot 150 personen klaar zijn.

LA RIGUE

De nieuwe luxebrasserie met topchef Peter Goossens in La Réserve was nog maar drie maanden open en behaalde al een score van 14,5/20 van Gault&Millau. Een bijzonder fraaie quotering ook al waren er nog enkele werkpuntjes, maar die zijn intussen weggewerkt. “In La Rigue willen we onze gasten laten genieten van klassieke gerechten met topproducten in een eigentijdse en gemoedelijke sfeer. Op onze kaart staan steak tartaar, vol-au-vent, salades van verse noordzeegarnalen met de hand gepeld, garnaalkroketten, langoustines, gegrilde tarbot, hoevekip aan het spit, en nog meer lekkers. Alles met de signatuur van Peter Goossens en bereid door chef Jochen Provoost.”

Op woensdag, donderdag en vrijdag kan je je laten verrassen door de chef met een driegangen lunchmenu aan 65 euro per persoon.

Op vrijdagavond kan je terecht in de bar met livemuziek. “Onze bar is een verborgen parel. We verwennen er onze gasten met ambachtelijke cocktails. Door elke vrijdag livemuziek te brengen, willen we ook niet-hotelgasten laten meegenieten van de sfeer van ons project. We hebben nog veel plannen om meer beleving te brengen in La Réserve, ook tijdens de week. Het moet de place to be worden.”

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 06 (winter vibes 2023). Te bestellen in onze webshop of gratis online beschikbaar om te lezen.
Journalist: Edith Vervliet
Foto’s: Hugo Thomassen