Skip links

Charlotte & Mathieu

WIE IS HET DUO ACHTER IONNYK?

Achter IONNYK, het eerste geconnecteerde kunstframe, schuilt het gepassioneerde en creatieve echtpaar Charlotte Dubois en Mathieu Demeuse. Samen bundelen ze al twee decennia hun respectievelijke krachten en gelijkenissen, zowel in hun persoonlijke als professionele leven (dat ze redelijk weinig scheiden). Charlotte is geboren in Knokke, waar ze opgroeide in het artistieke universum van haar vader. Mathieu heeft handelsingenieur gestudeerd aan de ULB en is gepassioneerd door handel en nieuwe technologieën. Samen zetten ze technologie in voor de ‘kunst van verandering’ om klanten een unieke ervaring te bieden.

HOE ZIJN JULLIE OP HET IDEE GEKOMEN?

“De inspiratie voor IONNYK ontstond tijdens een traditie die we al enkele jaren hebben, namelijk het kijken naar de Harry Potter-films met Kerstmis. Gefascineerd door het idee van een geanimeerd kunstframe, vroegen we ons af waarom dit met de huidige technologie nog niet bestond. We hebben verschillende pogingen gedaan, maar de beperkingen van de achtergrondverlichting en kabels van traditionele schermen namen alle oorspronkelijke magie weg. Zo zijn we overgestapt op elektronisch papier en hebben we het voor het eerst gebruikt als een volwaardig artistiek medium. Deze vonk resulteerde in IONNYK, een geconnecteerd kunstframe, bevrijd van beperkingen en artistiek geïntegreerd. Dit succes is het resultaat van onze gemeenschappelijke passie voor zwart-wit fotografie en een gedeeld verlangen om kunst en technologie te combineren.”

WAAR WILLEN JULLIE OVER 5 JAAR STAAN OF

“Over vijf jaar streven we ernaar om van IONNYK een toonaangevend merk te maken in de wereld van kunst en technologie. Onze droom is om met ons geconnecteerd kunstframe niet alleen de interieurs over de hele wereld te verfraaien, maar ook die te laten evolueren tot een onmisbaar element van de hedendaagse levenskunst.”

WAAR HALEN JULLIE DE ENERGIE VANDAAN?

“Onze energie komt voort uit onze gezamenlijke passies, uit onze sterke band sinds het begin en uit hoe onze levensstijl onze toewijding aan kunst, creativiteit en innovatie weerspiegelt. We zijn al 20 jaar samen en putten ook energie uit onze herinneringen en de stimulerende uitdagingen die we dagelijks samen aangaan.”

HOE SLUIT HET WERK AAN BIJ JULLIE LEVENSSTIJL?

“IONNYK is een natuurlijke uitbreiding van onze levensstijl. We hebben zelfs ons laatste en grootste formaat ‘Maxine’ genoemd, als knipoogje naar de naam van onze tweejarige dochter. Alles wat we al hebben ondernomen, deden Charlotte en ik samen. Soms waren we vergezeld door enkele van onze naasten. IONNYK is een beetje een gek project dat onze manier van leven belichaamt, waar esthetiek en innovatie samenkomen om de moderne en verfijnde artistieke ervaring te bieden waar we naar streven.”

ENKELE GUILTY PLEASURE ADRESJES IN KNOKKE?

“La Sapinière waar we mooie herinneringen hebben en dat we waarderen om zijn authenticiteit.”

IONNYK.COM
@IONNYK

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 06 (winter vibes 2023). Te bestellen in onze webshop of gratis online beschikbaar om te lezen.