Skip links

Exclusieve Luxe-ervaring Aan Boord Van Brussels Airlines

In de wereld van luxereizen is er altijd ruimte voor innovatie en schoonheid. Drie vooraanstaande Gentse onderneemsters, elk met hun unieke expertise, creëerden een bijzondere ervaring voor de Business en First Class passagiers van Brussels Airlines. Handtassenontwerpster Griet Aesaert, skincare experte Barbara Geusens en kunstenares Elisia Poelman bundelden hun creativiteit in een amenity kit op maat. Met deze exclusieve set toont Brussels Airlines z’n waardering aan reizigers in Business en First Class.

BOUTIQUE HOTEL IN DE LUCHT

Dit opmerkelijke initiatief wil passagiers een gevoel van comfort en persoonlijke aandacht bieden, vergelijkbaar met wat je zou ervaren in een exclusief boutique hotel. Sandy Coenen, Inflight Product Equipment Manager van Brussels Airlines, benadrukt: “Het concept van een ’boutique hotel in de lucht’ trok meteen onze aandacht. We waren ervan overtuigd dat het afgewerkte product perfect moest aansluiten bij onze visie op luxereizen.” De samenwerking met de drie getalenteerde Belgische onderneemsters resulteerde in een premium collector’s item dat design, stijl en comfort naadloos combineert.

DUURZAME SAMENWERKING

Het partnership tussen Brussels Airlines en het Gentse drietal ligt vast voor de komende twee jaar. Elke zes maanden zullen nieuwe kleuren en designs worden geïntroduceerd, goed voor vier unieke ontwerpen.

Griet Aesaert, de getalenteerde handtassenontwerpster van het gelijknamige merk Aesaert, staat bekend om haar tijdloze en elegante ontwerpen. Haar creaties zijn een synthese van vakmanschap en stijl, vervaardigd uit hoogwaardig Belgisch leer. Elk stuk onderscheidt zich dankzij een unieke binnenvoering. Het is geen verrassing dat Griet de geknipte persoon was om vanuit haar passie voor maatwerk een etui te creëren dat de reiservaring opnieuw definieert. “Maatwerk zit in ons DNA. Toen er voor dit project sprake was van kleurrijke tassen voor reizigers, dacht ik meteen aan de schilderijen van Elisia Poelman”, deelt Griet enthousiast.

Kunstenares Elisia Poelman, meester in het stimuleren van verbeelding, schilderde ‘A tourist in a dream’ voor dit project. Haar bijdrage brengt een visuele pracht en inspireert mensen om hun eigen reisverhaal te schrijven, zowel fysiek als mentaal. De binnenvoering van het etui is voorzien van een uniek stuk uit haar schilderij en ook het bijpassende slaapmasker draagt een detail van dit kunstwerk. Hiermee wordt de reiservaring verheven tot een kunstvorm.

Dr. Barbara Geusens, oprichtster van Nomige en autoriteit op het gebied van huidverzorging, vervolledigt de samenwerking met haar wetenschappelijke kennis. Nomige staat bekend om innovatieve en gepersonaliseerde huidverzorgingsproducten. De lippenbalsem en lotion in het reisetui zijn speciaal ontworpen voor Brussels Airlines. Deze producten zijn ontwikkeld met een ceramidecomplex om de huid te beschermen en te verzorgen tijdens en na een lange vlucht. “Naast mijn passie voor huidverzorging, heb ik altijd van reizen gehouden. Dat mijn producten nu wereldwijd worden gebruikt en internationale erkenning krijgen, is een droom die uitkomt”, vertelt Barbara vol trots.

ERVAAR LUXE IN DE LUCHT

De Belgische passie voor design, stijl en innovatie zijn de rode draad doorheen het verhaal. Het reisetui – een meesterwerk op zich – biedt niet alleen praktische voordelen, het belichaamt ook de visie van Brussels Airlines om elke reis onvergetelijk te maken. Ook wie geen vliegreis plant, kan genieten van zo’n exclusieve beauty kit. “Mensen reageerden zo enthousiast dat we het jammer vonden om de kit niet aan onze eigen klanten te kunnen aanbieden. Daarom ontwikkelden we een variant, vooral gericht op het avondritueel”, aldus Barbara. De ‘Aesaert etui powder blue’ is gevuld met twee reinigingsproducten van Nomige, de lippenbalsem en lotion uit de collab met Brussels Airlines en een scrunchie met een print van het werk van Elisia Poelman. Verkrijgbaar via nomige.com en perfect als cadeau!

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 06 (winter vibes 2023). Te bestellen in onze webshop of gratis online beschikbaar om te lezen.