Skip links

Atelier VO2MAX: Uniek Luxeconcept In Hartje Knokke-Heist

“Hiervoor doen we het! Knokke-Heist op de kaart zetten met een verrassend nieuw concept waarmee retail, business, charmeren en genieten perfect in balans zijn.” Aan het woord is Filip De Baets die met Atelier VO 2 max afgelopen zomer aan zijn zoveelste succesrijk project is begonnen. Zijn nieuwste geesteskind kreeg een prominente locatie, gelegen hoek Lippenslaan en Smedenstraat. En ja hoor: na een half jaar zit Atelier VO 2 max meer dan op kruissnelheid!

Het werkterrein met de vele projecten van De Baets bakent zich duidelijk af in de driehoek rond het Maurice Lippensplein en het station van Knokke-Heist. Het nieuw kloppend hart van de kustgemeente. Hij is intussen bijna tien jaar de bezieler en drijvende kracht achter de schermen van het populaire Café des Nations. Vlak voor corona toesloeg, creëerde hij zijn B2B Luxury Apartments waar kortetermijnverblijf samengaat met een exclusieve vijfsterren hotelservice. Omdat alle goede dingen des levens uit drie bestaan, voegde hij er samen met Nick Bullynck onlangs Atelier VO 2 max aan toe.

OVERUREN VOOR ALLE ZINTUIGEN

Atelier VO 2 max is er in de eerste plaats om al je zintuigen in beweging te zetten. Van zodra we het indrukwekkend hoekpand binnenstappen, ervaren we dat het niet om gladde marketingpraatjes gaat. Je kan de locatie opsplitsen in drie delen, die toch weer naadloos in elkaar verweven worden. De Grote Ruimte is een inleiding op het aansluitende ‘Artelier’. Hier staan de producten die ter plaatse te koop zijn, zoals de koffie van illy, de thee van Dammann Frères, de wijnen en champagnes van Campari-Lallier, de kunstwerken van Bull & Stein, enz. De nieuwste schermen van Samsung zorgen voor een aanvullende totaalbeleving. Tegelijk is de Grote Ruimte eenvoudig moduleerbaar voor grotere evenementen, zoals bijvoorbeeld productvoorstellingen en modeshows.

MOND EN OGEN OPEN

Deze inspirerende setting loopt vrijwel ongemerkt over in het Artelier. Wie op zoek is naar iets uniek, zal tijdens de ‘immersive walk’ in het Artelier al snel heel wat ideeën kunnen opdoen. In een geregeld wijzigende setting ga je als bezoeker (lees gast) van product naar product en zal je van de ene verwondering in de andere vallen. Tegelijkertijd kom je op je ontdekkingsreis kunst van de grootste wereldspelers tegen. De bezoekers worden uitgenodigd om deel te nemen aan die beleving en worden aangemoedigd om te voelen, te ruiken, te proeven en te testen. Op geregelde tijdstippen worden er in het Artelier ook workshops en uiteenzettingen gegeven. Als bezoeker vallen je mond en ogen open van het wisselend en geraffineerde aanbod dat er te zien is. Een heerlijke aanrader voor de liefhebbers van savoir-vivre en exclusieve lifestyle.

TOTAALBELEVING

Filip De Baets leidt ons naar de volgende (alweer) even verrassende plaats en weet ons te overbluffen met een ‘vergaderzaal de luxe’.

Filip De Baets: “Stijlvolle vergaderzalen zijn geen evidentie en voor velen is vergaderen gewoon tijdverspilling of zelfs pure horror. Ik herinner me iemand die zei: ‘Een conferentie is een vergadering waar velen binnengaan maar weinig uitkomt’. Welnu, met Atelier VO 2 max gaan we ook hier nog verder in en voorzien we zowel een state of the art vergaderruimte als grotere belevingsruimtes. Hier is er plaats voor 14 mensen in een zeer stijlvolle en kunstige omgeving: designmeubelen, een loungegedeelte, onbeperkte projectiemogelijkheden, verschillende schermen, een bar/keuken. Bovendien is het mogelijk om gebruik te maken van de ruimere faciliteiten, waar we tot 50 personen kunnen ontvangen, en zelfs tot 120 personen voor speciale evenementen. Overal is er een geluidsinstallatie en indien gewenst kunnen alle schermen tegelijk gebruikt worden in de volledige setting. Op vraag kan er ook catering aangeboden worden. Dit gaat van dranken tot broodjes en uitgebreidere hapjes.”

INTERNATIONALE SCÈNE

Een grote internationale faam siert Knokke-Heist en daar koppelt Atelier VO 2 max haar wagonnetje graag aan. Vlak na de opening konden de fans al voluit kennismaken met de unieke collector’s items en enkele exclusieve stukken van Supreme. Nadien werden kunst en autosport samengebracht door de meesterlijke kunstenaar Nathan Haetty, gevolgd door een expo en signeersessie van fotograaf Eric Ceccarini samen met schilder en dichter Christophe De Fièrlant die gezamenlijk hun boek ‘Venus Safari’ in Atelier VO 2 max kwamen voorstellen. Nog een blikvanger was de avant-première van kunstfotograaf Henk van Cauwenbergh die zijn artistieke samenwerking met Prinses Delphine van Saksen-Coburg op deze exclusieve locatie toonde. Filip De Baets: “We werken ook samen met enkele partners en sinds dit najaar is ‘Gentleman Car’ aan dat rijtje toegevoegd. Zij zijn de officiële dealer voor Europa voor het merk Shelby Cobra en Shelby GT 40.

En onlangs mocht Nans Luijks alias ‘Art by Nans’ bij ons haar opmerkelijke hedendaagse kunst in diverse vormen tonen.”

NEVERENDING STORY

Ook de toekomst van Atelier VO 2 max oogt mooi. Vanaf voorjaar 2024 kan je in een unieke setting binnen, maar toch buiten, genieten van heerlijke top blend illy koffie of Dammann Frères thee. Van 8 uur tot 10 uur zul je bovendien kunnen genieten van een heerlijk ontbijt. Filip De Baets: “En er is nog meer: in samenwerking met de Lallier-Campari groep laten we de bezoeker kennismaken met hun champagnes en wijnen. Hapjes en andere lekkernijen vervolledigen immers nog het ‘meer’gevoel.”

PARKEREN

Parkeren kan op de parking van het treinstation of op de parking van het Gemeenteplein. ‘s Avonds is er mogelijkheid om parkeerplaatsen te reserveren via filip@ateliervo2max.be.

ATELIERVO2MAX.BE

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 06 (winter vibes 2023). Te bestellen in onze webshop of gratis online beschikbaar om te lezen.
Journalist: Mario De Wilde