Skip links

Rising Stars: Séverine Gevaert

WIE IS DE VROUW ACHTER LES PETITS SURFEURS?

“Ik ben Séverine Gevaert. Ik ben geboren en getogen in Vichte maar woon nu al een tiental jaar in Knokke-Heist met mijn gezin. Mijn echtgenoot Antoine Geerinckx leerde ik op de schoolbanken kennen en samen hebben we twee kinderen: Arthur (14) en Amélie (13).

Met mijn diploma handelswetenschappen werkte ik 7 jaar op de marketing & PR-afdeling van een cosmeticabedrijf in Brussel. Wij misten de zee en een bepaalde levenskwaliteit en hebben toen beslist om in Antoine zijn geboorteplaats KnokkeHeist te komen wonen. Hier heb ik een aantal jaren gewerkt in immokantoren en daarna gaf ik op zelfstandige basis privécomputerlessen.”

HOE KWAM JE OP HET IDEE VOOR LES PETITS SURFEURS?

“Les Petits Surfeurs is geboren uit een verlangen om van koers te veranderen, om van lucht te veranderen, om onafhankelijk te zijn, om te werken waar ik wil en in mijn eigen tempo. Om creatieve vrijheid te hebben.

Wij wonen in de duinen. We brengen veel tijd door met onze vrienden op het strand, zelfs op doordeweekse avonden als het weer het toelaat. Zand en surfen maken deel uit van ons dagelijks leven. Het is dit universum, die surfvibe die me inspireerde om Les Petits Surfeurs te starten.

Mijn man en zijn vrienden hebben 8 jaar geleden de Belgische tak van de ‘Surfrider Foundation’ (surfrider.eu) opgericht. Ze zijn actief als vrijwilligers en zetten zich in om stranden op te ruimen, mensen te informeren en sensibiliseren, concrete acties uit te voeren om de stranden en de zee proper te houden en te beschermen.

Omdat ik vanaf het begin direct of indirect bij dit hele proces betrokken was, lag het voor de hand dat ik op mijn eigen manier een bijdrage zou leveren aan hun inspanningen. Daarom doneert Les Petits Surfeurs 5 euro per verkocht product aan Surfrider Foundation. Ik wilde sieraden met een doel maken en zo iets teruggeven. Indien elk object, product of dienst een element van ‘teruggeven aan de maatschappij of het milieu’ zou kunnen bevatten, dan zouden we toch een pak verder staan, denk ik. Ikzelf heb dankzij deze aanpak al 15.000 euro kunnen storten aan Surfrider Foundation, en daar ben ik wel fier op.”

WAAR HAAL JE JE ENERGIE VANDAAN?

“Ik haal mijn energie uit mijn omgeving, mijn gezin, mijn familie en mijn vriendinnen. Ik heb zo’n geluk om heel wat gepassioneerde mensen rondom mij te hebben, die elk op hun eigen manier uitblinken. Zoveel mooie voorbeelden van sterke, mooie en getalenteerde vrouwen die vriendinnen voor het leven zijn. Deze vrouwen liggen aan de basis van Les Petits Surfeurs, zonder hen zou ik nooit staan waar ik nu sta.”

IN WELKE MATE SLUIT JE WERK AAN BIJ JE LEVENSSTIJL?

“Ik hang niet graag vast aan seizoenen, lookbooks, deadlines enz. Ik hou van een zekere artistieke vrijheid om juwelen te ontwerpen, op de markt te brengen, terug aan te passen, enz. Ik denk dat mijn retailers dit niet altijd even gemakkelijk

vinden, maar zo zit ik nu eenmaal in elkaar. Wij reizen heel graag uiteraard altijd naar bestemmingen waar er natuur en surfmogelijkheid is – en het is dan ook een luxe om mijn productie mee te kunnen nemen op vakantie. Ik hou van deze vrijheid, die me in staat stelt om mijn familie te volgen op de plekken waar ze graag surfen, en zo te kunnen blijven doorwerken.”

WELKE DROOM KOESTER JE NOG VOOR LES PETITS SURFEURS?

“Ik zou graag in de komende jaren met nog meer duurzame materialen leren werken. Ik wil bepaalde technieken aanleren om zelf materialen te recycleren en te gebruiken in mijn juwelen. Daarvoor heb ik bijscholing nodig, hetgeen momenteel wat moeilijk is.”

DE FAVORIETE LOKALE ADRESJES VAN SÉVERINE

LEE SUSHI: dé beste sushi in town. Erika horen vertellen over haar passie maakt de ervaring compleet – een aanrader!

HAVEN: een hippe surfwinkel in Knokke. QUATTRO BIOWINKEL: veel lekkers met goeie tips van Kathleen.

ZUT: Caroline en haar team vinden altijd leuke gadgets, geschenkartikelen en speelgoed.

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Actueel. Issue 31.