Skip links

Valérie Lemahieu

WIE IS DE VROUW ACHTER JUSRÉ?

“Ik ben Valérie Lemahieu, gestart in oktober 2016 en sindsdien fulltime bezig met JusRé. Ik ben al altijd verzot geweest op gezonde voeding die je kracht geeft en een meerwaarde is voor het lichaam. Met JusRé gaan we echt voor Healthy Pleasure. Er bestaan veel lekkere producten en ook veel gezonde, maar wij zorgen voor de combinatie van beide. Onze klanten weten goed wat ze willen. Vaak zijn ze heel actief, eten graag gezond maar hebben er te weinig tijd (en/of zin) voor. En daarvoor trachten wij de oplossing te zijn! We willen een leuke vibe als je geniet van onze producten. Dat proberen we op te roepen door de communicatie die we voeren en ook de packaging in een leuke beleving te steken.”

HOE KWAM JE OP HET IDEE?

“Ik heb daar nooit een heel gericht idee bij gehad, maar zeker is dat ik graag aan iets bouw. Het liefst ben ik met iets bezig. Ik heb helemaal geen zittend gat, hoewel ik goed kan genieten. Maar in die zin stond het wel wat in de sterren geschreven dat ik op één of andere manier een eigen project uit de grond wilde stampen. Food is life. Ik hou van lekker eten, van het gevoel te genieten, van de sfeer die lekker eten oproept en mensen samenbrengt. Ik hou vooral van pure en verse producten en het liefst van al: fruit, groenten en kruiden. Sapjes maakte ik gewoon thuis en die vielen alsmaar meer in de smaak. Tot mijn echtgenoot zei ‘Doe daar eens iets mee’… En zo geschiedde.

Impulsiviteit is deel van mijn identiteit. Voor ik het goed en wel doorhad, verdween ik in een studie naar productiemethoden om het grootschaliger te maken dan onze keuken. Ik startte met 100 stalen en de trein was vertrokken. Die ging hard. Ik had twee kleine kinderen thuis rondlopen, dus het zijn wel jaren waar ik mijn pluk heb gehad. Daarenboven werd ik nog eens zwanger. Maar ik ging die trein niet zomaar van het spoor laten gaan. De enige weg was vooruit en na een aantal jaren is er toch voldoende structuur én volume in de organisatie gekomen. We zijn helemaal klaar voor de komende jaren.”

WAAR WIL JE OVER 5 JAAR STAAN?

“Ons doel is om verder te groeien. We hebben heel wat ontwikkeld de afgelopen twee jaar. Dat was opnieuw een hele interessante en leuke periode, maar voor 2024 gaan we deze producten nu vooral ter beschikking stellen op de juiste plaatsen. Het is sterker dan mezelf. De projecten liggen alweer te knipogen, dus het belooft opnieuw een hele leuke periode te worden.

We willen vooral dat de klant weet waarvoor die bij ons terecht kan: puur natuur, producten die het lunchmoment makkelijk maken on-the-road, en die allemaal heerlijk smaken! Smaak is uiteraard heel subjectief. Dus als we blijven groeien, hebben we een breed gamma nodig om een ruim publiek te kunnen plezieren. De uitdaging zal zijn om daar de juiste accenten te kunnen leggen.

Maar de luxe om te doen wat je graag doet en daar ook succesvol in blijken te zijn, vind ik een zalig cadeau. Als ik dat over vijf jaar nog steeds kan zeggen, ben ik helemaal gelukkig.”

WAAR HAAL JE DE ENERGIE VANDAAN?

“Ik denk dat ik eerder last heb van het omgekeerde. Ik ben van nature erg energiek en JusRé helpt me daar alleen maar bij. Ik vond het moeilijker om stil te staan. Om de vraag wat te keren, ik krijg vooral nieuwe inspiratie op reis, op een zeldzame zondag thuis, in de auto tijdens een lange rit, in het sparren met collega’s …”

IN WELKE MATE SLUIT JE WERK AAN BIJ JE LEVENSSTIJL?

“Mijn werk is een verlengde van mezelf. Ik hou van JusRé, ik drink en eet het. Soms vragen mensen mij of ik het ooit zou verkopen als JusRé blijft groeien en er een goed bod komt. Ik denk het niet. Ik doe dit zo graag en heb nog zoveel in petto. Het zou voelen alsof ik een deel van mijn lotsbestemming van de hand zou doen.”

GUILTY PLEASURE ADRESJES IN KNOKKE “WOYO EATERY om te gaan brunchen; BLÉ D’OR voor een heerlijke salade; MARIE-ROSE BAKERY voor de ‘eggs benedict’; UGLY DUCKLING in de avonduren voor een gezellige apero gevolgd door een heerlijk diner; MARIE SISKA voor een lekkere authentieke wafel; BRASSERIE RUBENS voor een verse zeetong.”

JUSRE.BE
@JUSRE.BE

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 06 (winter vibes 2023). Te bestellen in onze webshop of gratis online beschikbaar om te lezen.