Skip links

Gaëlle Six

WIE IS DE PERSOON ACHTER ZEITSCHILD?

“Ik ben Gaëlle Six, 35 jaar, mama van 2 superschattige kids en gelukkig getrouwd met Vito. Al van kinds af had ik stiekem wat moeite met gezag en deed ik vooral graag wat ik zelf wou doen. Ik was echter steeds een harde werker, want dat was me met de paplepel meegegeven van thuis. Ik heb m’n studies ‘pol & soc’ (master communicatiewetenschappen) afgewerkt en daarna nog een jaar General Management gevolgd bij de Vlerick Business School in Gent. Ik was zeker niet de perfecte student want ik ging heel graag uit. Maar op de momenten dat ik moest presteren, lukte dat. Ik kon dan de nodige discipline aan de dag leggen om het toch voor elkaar te krijgen.

Na Vlerick besefte ik dat ik niet zo goed pas in een grote, logge structuur omdat ik enorm veel belang hecht aan vrijheid, voor mij echt het hoogste goed. Mijn beide ouders waren zelfstandig, werkten enorm hard en ook al hadden ze weinig tijd, ze hebben ervoor gezorgd dat mijn zus en ik alle opportuniteiten kregen om er iets van te maken.

Mijn papa is heel vroeg ziek geworden (MS). Ik was toen 3 jaar. Achteraf bekeken heeft mijn thuissituatie mij gevormd tot de persoon die ik vandaag ben. Mijn credo’s zijn dan ook: opgeven bestaat niet, moeilijk gaat ook en als je iets wil, moet je er zelf voor vechten.

Het is niet makkelijk om een goede balans te vinden tussen werk en privé want voor beide wil ik voor de volle 100% gaan. We hebben ook een intens sociaal leven, net omdat we graag buiten komen en eens volop willen ontspannen. Ook sport ontbreekt niet in onze bijna dagelijkse routine. Hoe we het soms allemaal doen weet ik niet, maar ik geniet van de hectiek omdat vooruitgaan in het leven loont.”

HOE BEN JE OP HET IDEE GEKOMEN?

“Na enkele salesfuncties voor bedrijven bleef ik op mijn honger zitten op professioneel vlak. Ik wou telkens méér en had zin om bergen te verzetten, maar durfde nooit echt te springen. Ik ben via via in contact gekomen met het Duitse Zeitschild en was meteen verkocht. Ik hecht enorm veel belang aan producten die iets bijdragen en die probleemoplossend werken. Als je resultaat ziet, dan werkt het ook gewoon. Zeitschild is de perfecte combinatie van wetenschap, kennis en kwaliteit.

De visie en technologie achter Zeitschild is baanbrekend omdat we het enige merk zijn dat geen emulgatoren, parfum, bewaarmiddelen of andere huidvreemde bestanddelen bevat. De holistische benadering, waarbij we de oorzaak gaan aanpakken van huidproblemen en niet enkel de symptomen, staat centraal. Deze succesformule zorgt ervoor dat de producten zichzelf bewijzen en dat maakt ze net leuk om mee te werken. En het feit dat er reeds heel wat artsen en privéklinieken werken met het gamma, motiveert om verder te doen.”

WAAR WIL JE OVER 5 JAAR STAAN OF WELKE DROOM KOESTER JE NOG?

“Als exclusief distributeur voor BENELUX hoop ik dat Zeitschild een vaste waarde wordt in de medische wereld. Dat dokters het trouw blijven voorschrijven en vertrouwen blijven hebben in het merk. Er zijn zoveel grote dermacosmetische merken en het doet deugd om te zien dat ondanks het enorm grote aanbod, er toch voor Zeitschild wordt gekozen. Mijn droom is dan ook om het merk verder uit te breiden en internationaal te laten zegevieren. Ik sluit ook niet uit om andere, complementaire merken mee op te nemen in ons gamma, maar dat zal de tijd uitwijzen. Stap voor stap, en dan zien we wel welke opportuniteiten zich nog voordoen. Zeitschild heeft nog enorm veel groeipotentieel en dat zorgt ervoor dat ik elke dag met volle goesting wil bouwen aan het verhaal.”

WAAR HAAL JE DE ENERGIE?

“Ik haal energie uit positieve mensen die zin hebben in het leven. Ik mag dan ook van geluk spreken met een fantastische vriendenkring waar ik enorm veel belang aan hecht. Daarnaast zijn mijn grootste drijfveren uiteraard mijn kinderen en mijn man, want voor hen wil ik echt alles uit de kast halen. Ook al houden ze me vaak uit mijn slaap, ik wil hen kunnen bieden wat ik van mijn ouders heb gekregen. Als ik een boost nodig heb, trek ik mijn loopschoenen aan en kruip ik een uurtje in mijn eigen wereld om mijn batterijen op te laden en te gaan lopen op de dijk van Knokke-Heist. Liefst ’s morgens om 6 uur als iedereen nog slaapt en er even geen lawaai is.”

IN WELKE MATE SLUIT JE WERK AAN BIJ JE LEVENSSTIJL?

“Ik hou van m’n werk omdat ik in contact kom met mensen, producten en diensten die te maken hebben met gezondheid, schoonheid, wetenschap en kwaliteit. What’s not to love about that. Het derma-cosmeticalandschap evolueert zo snel en het is boeiend om te zien welke nieuwe trends blijven en welke niet.

Ik vergelijk cosmetica ook vaak met voeding (één van mijn andere passies) omdat ik steeds op zoek ben naar zo min mogelijk bewerkte voeding. In skincare is dat niet anders. Hoe minder onnodige additieven, hoe beter.”

GUILTY PLEASURE ADRESJES IN KNOKKE

“In Knokke zijn er zoveel leuke adresjes. Waar je me zeker tegen het lijf kan lopen, is in de MANGIAMO voor takeaway van heerlijke verse pasta of een lunch. In de zomer gaan we ontzettend graag naar LAKESIDE PARADISE met de kids. Restaurant BLANCO is ook een ongelooflijke culinaire meerwaarde voor Knokke-Heist. Als we iets te vieren hebben, sta ik te popelen om in restaurant BARTHOLOMEUS de heerlijke gerechten te proeven.

En uiteraard spring ik heel graag binnen bij de winkels van RR INTERIEUR. Niet alleen om bij m’n zus Magali langs te gaan, maar vooral om mijn ogen de kost te geven aan de prachtige objecten die er geëtaleerd staan.”

DESIX-ZEITSCHILD.BE
@ZEITSCHILD.SKINCARE

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 06 (winter vibes 2023). Te bestellen in onze webshop of gratis online beschikbaar om te lezen.