Skip links

Rising Stars: Hind Rabii

WIE IS DE VROUW ACHTER HIND RABII?

HIND RABII laat al meer dan 20 jaar haar knowhow schijnen in de wereld van verlichting. Zij is Belgische, uit de regio van Luik, en haar creaties zijn ondertussen te vinden in de hele wereld. HIND RABII is ook het verhaal van een koppel: de studio draagt haar naam, maar de dagelijkse leiding doet zij samen met haar man, Michel Orban.

De stijl van HIND RABII is een eerbetoon van de ontwerpster aan haar Marokkaanse roots die ze perfect integreert in de pure lijnen van het Scandinavische design. Vuur en ijs treden in dialoog en er ontstaat een elegant, zacht en rustgevend licht. HIND RABII studeerde industriële technieken en ontwikkelde een passie voor mode en artistieke creaties. Zij heeft de gave om elegante motieven toe te voegen aan de juiste materialen. Iedere lamp wordt dan ook ontworpen als een volwaardig decoratie-element met uitzonderlijke technische kwaliteiten. Doorheen de jaren is HIND RABII een naam geworden in de Belgische wereld van verlichting dankzij de hoogwaardige collecties, de pure en herkenbare lijnen en de toevoeging van originele details en unieke eigenschappen.

HOE KWAM JE OP HET IDEE?

“Ik heb altijd al een passie gekoesterd voor architectuur en voor design, vooral door grote namen zoals Zaha Hadid, Le Corbusier, enz. Wanneer ik iets zoek en het niet vind, dan voelt dat aan als een gemis dat ik zelf wil opvullen. Ik ga dan de uitdaging aan om een stuk te creëren, te ontwikkelen en op de markt te brengen.

Lampen zijn een erg technische kwestie en ik ben, naast design, ook gepassioneerd door techniek, technologie en engineering. Ik wilde bovenal een lampencollectie lanceren die een stuk van mijzelf reflecteert, zonder rekening te houden met trends of modeverschijnselen.”

WELKE DROOM KOESTER JE NOG?

“Een naam opgebouwd hebben, erkenning krijgen voor een bepaalde unieke stijl en voor een herkenbare filosofie: prachtige materialen, een Belgische knowhow, Italiaanse traditie, korte circuits, sobere en elegante lijnen.”

WAAR HAAL JE JE ENERGIE VANDAAN?

“Zo goed als alles: het leven, de mensen, de natuur, iets nieuws creëren en ontwikkelen, iedere dag beter proberen te doen, het leven vrolijker maken.”

IN WELKE MATE SLUIT JE WERK AAN BIJ JE LEVENSSTIJL?

“Ik hou enorm veel van mode, noem mij gerust een fashion addict. Ik heb grote bewondering voor Dries Van Noten en veel andere kledingontwerpers. Ik probeer zelf bijzondere, elegante en hedendaagse interieurs te creëren waarbij het licht niet louter functioneel is, maar ook een belangrijke rol speelt om de pracht van een locatie tot zijn recht te doen komen.”

GUILTY PLEASURE ADRESJES:

Tablàvins, John Lee Burgers & Sushi & Aux Merveilleux de Fred

WWW.HINDRABII.EU
@HINDRABIILIGHTINGSTUDIO

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 02 (winter vibes 2022).