Skip links

Padel, Zon & Luxe: Het Samenspel Van Babolat & Club Med Magna Marbella

Een stralende twee oktober luidde het begin in van onze onvergetelijke reis naar Marbella, een stad waar de zon altijd lijkt te stralen. Club Med Magna Marbella was onze bestemming voor een intensieve vierdaagse padelstage, een avontuur waar we reikhalzend naar uitkeken.

WARM WELKOM

Bij onze aankomst werden we verrast door een genereus gebaar van Babolat. Een pakketje lag op ons te wachten: een gloednieuwe padelracket, een stijlvol rokje en een comfortabel T-shirt, allemaal van Babolat. Het voelde als een beloning nog voor ons padelavontuur echt begonnen was. Volledig uitgedost in deze geschenken waren we klaar voor de padelstage.

Onze verblijfplaats, een deluxe kamer bij Club Med Magna Marbella, was een oase van luxe en comfort, met alle voorzieningen die je je maar kon wensen. Het bood een rustgevend toevluchtsoord na intensieve dagen vol sportieve uitdagingen.

INTENSE PADELSTAGE

Op dinsdagochtend was het eindelijk tijd om aan onze padelstage te beginnen. We werden verblijd door de aanwezigheid van enkele padelgrootheden: Miguel Semmler, Patricia Martínez Fortún en Jana Montes, onze bekwame en gepassioneerde instructeurs voor de komende dagen. Het voelde als een eer om les te krijgen van deze ervaren spelers, wiens talent en toewijding aan de sport onmiskenbaar waren.

De impact van ons padelavontuur werd nog diepgaander toen we ontdekten hoe Babolat en Club Med, twee Franse merken, al bijna twee decennia samenwerken om sportliefhebbers de beste uitrusting en coaching te bieden tijdens hun vakanties. Wat begon als een partnerschap in tennis groeide uit tot een samenwerking die nu ook de wereld van padel omvat.

De trainingen op de padelbanen van Club Med Magna Marbella waren intens, doordrenkt met het rijke inzicht en de ervaring van de instructeurs. De dagen waren gevuld met strategieën, oefeningen en de vreugde van een sportieve uitdaging. De prachtige omgeving van Marbella, met zijn betoverende landschappen en zonnige atmosfeer, voegde een extra dimensie toe aan onze padelervaring.

VOOR ALLE SPORTIEVE GASTEN

Club Med, ooit opgericht door een visionaire sportman, omvat nu ‘s werelds grootste sport- en wellnessresorts. Hun aandacht voor opkomende sporttrends, zoals padel, resulteerde in de integratie binnen hun aanbod. Bij Club Med krijgen gasten vanaf zes jaar de kans om padel te ontdekken als onderdeel van het Mini Club Med+ programma. Babolat voorziet oudere kinderen van lessen en gratis toegang tot padelbanen en uitrusting.

GENIETEN IN DE CLUB MED SPA BY CINQ MONDES

De Club Med Spa by Cinq Mondes was een ware ontdekking! Die oase van rust met binnen- en buitenruimtes en een betoverend Turks bad was een ervaring op zich. Ik had het geluk om deze ongeëvenaarde wellness van Club Med te mogen beleven en ik kan je vertellen dat het fantastisch was! Eén van de hoogtepunten was de op maat gemaakte massage. Het was echt een reis naar pure persoonlijke zorg, waarbij de vaardigheid en onverdeelde aandacht ervoor zorgden dat deze ervaring me nog lang zal bijblijven.

HERINNERINGEN OM TE KOESTEREN

Terwijl de zon langzaam achter de horizon gleed op onze laatste avond in Marbella, deelden we verhalen, lachten we om de herinneringen en omarmden we de banden die we hadden gesmeed.

We namen afscheid met een hart vol dankbaarheid voor dit unieke samenspel van sport, luxe en verbondenheid en vertrokken met een koffer vol herinneringen en ervaringen. Dit padelavontuur, gecreëerd door de verenigde passie van Babolat en Club Med, laat een blijvende indruk achter. Het was een viering van sport, samenwerking en de grenzeloze mogelijkheden die ontstaan wanneer twee grootheden samenkomen in een gedeeld doel.

PARTNERSHIP CLUB MED & BABOLAT

Sinds 2005 is Babolat de officiële partner van Club Med voor racketsporten, waarbij zij uitrusting leveren voor gasten (voornamelijk rackets en ballen), evenementen organiseren met door Babolat gesponsorde atleten en sportartikelen aanbieden in de winkels van Club Med resorts.

Als langdurige partner van Club Med voor tennis helpt Babolat nu ook bij de introductie van padel. Babolat is uitgegroeid tot één van ‘s werelds meest toonaangevende merken op het gebied van padel. Het bedrijf uit Lyon was daarom de logische keuze om padel te integreren in Club Med resorts en helpt Club Med zelfs bij het ontwikkelen van hun padelaanbod. Overigens voorziet Babolat ‘s werelds nummer één padelspeler, Juan Lebron, van uitrusting, evenals tenniskampioen Carlos Alcaraz.

In maart 2021 opende Club Med’s eerste padelschool bij Club Med Exclusive Collection Seychelles. In de zomer van 2022 werden zes padelbanen geïnstalleerd bij Club Med Magna in Marbella, de bakermat van padel in Europa. Tegenwoordig heeft Club Med twintig padelbanen uitgerust door Babolat in zes resorts over de hele wereld: Seychellen, Marbella (Spanje), Opio-enProvence (Frankrijk), Phuket (Thailand), Bali (Indonesië) en Gregolimano (Griekenland). Tegen 2025 wil Club Med samen met Babolat padel aanbieden op meer dan tien van zijn bestemmingen.

Babolat en Club Med delen gemeenschappelijke waarden, waaronder teamgeest, het plezier van vooruitgang boeken en het genot van het spel. Samen promoten en ondersteunen de merken de ontwikkeling van nieuwe sporten en sportpraktijken. Momenteel ligt de focus op padel, wat een strategisch ontwikkelingsgebied vertegenwoordigt op internationaal niveau voor zowel Club Med als Babolat.

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 06 (winter vibes 2023). Te bestellen in onze webshop of gratis online beschikbaar om te lezen.