Skip links

Rising Stars: Margaux & Gilles

WIE STAAT ER ACHTER I.MA.GI.N.?

I.Ma.Gi.N. Jewels is opgestart in april 2013 door Margaux Spruyt (goudsmid van opleiding) en Gilles Van Gestel (diamantair).

HOE KWAMEN JULLIE OP HET IDEE?

“Het is duidelijk dat we dezelfde passie delen. Alles is heel natuurlijk en snel gegroeid, het was voor ons duidelijk dat we samen aan dit avontuur wilden bouwen.

Het zijn allemaal eigen ontwerpen en juwelen die we in samenspraak creëren. Onze collectie bestaat in zilver en verguld goud. Daarnaast hebben we een mooie collectie in lab grown diamant en 14k goud. Sinds kort is piercen weer zeer populair en zetten we piercings in onze eigen winkels.

Als snel opende onze eerste winkel in december 2013 in onze eigen stad Antwerpen. Naast de winkel verkopen we ook online en aan andere winkels. Door deze verschillende kanalen werd ons voorgesteld om in Knokke een pop-upstore te openen. Dit voorstel van onze klanten hebben we gevolgd en in april 2014, net voor de paasvakantie, hebben we onze pop-up geopend met de bedoeling die weer te sluiten na de zomervakantie. Maar wegens succes hebben we besloten de winkel te behouden en vandaag zijn we hier nog steeds met veel plezier en met leuke collecties.”

WAAR WILLEN JULLIE OVER 5 JAAR STAAN?

“Natuurlijk willen we binnen een aantal jaren nog steeds zijn wie we vandaag zijn, maar ook groei is zeker niet uitgesloten. We staan altijd open voor nieuwe opportuniteiten en uitbreiding in het buitenland.”

WAAR HALEN JULLIE DE ENERGIE VANDAAN?

“Aangezien Gilles en ikzelf dezelfde passie delen, gaan we iedere dag opnieuw met veel plezier en energie aan de slag om al onze plannen en ideeën samen uit te werken. We hebben natuurlijk ook een fantastisch team met wie we close samenwerken.”

IN WELKE MATE SLUIT JULLIE WERK AAN BIJ JULLIE LEVENSSTIJL?

“Diegene die me goed kennen weten dat de stijl van I.Ma.Gi.N. Jewels ook mijn persoonlijke stijl is. Ik wou altijd al juwelen ontwerpen die ik zelf zou willen dragen. En die passen bij mijn day-to-day outfits, zowat meer de sportieve mama. Maar ook voor een wat chiquere gelegenheid heb ik graag dat mijn juwelen gedragen kunnen worden. “

GUILTY PLEASURE ADRESJES:

“Ik kwam zelf als kind elk weekend naar de zee. In de zomer komen we er heel graag met onze kinderen. Wat voor ons een aantal must-do’s zijn, is een wandeling in het ZWIN, genieten van de frisse lucht en onze mooie kust, een ijsje gaan eten bij GLACIER DE LA POSTE, met de kids even langs ZUTWORLD kijken naar het laatste nieuwe speelgoed, een partijtje minigolf en een lekkere koffie gaan drinken aan LAKESIDE PARADISE.”

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 02 (winter vibes 2022).