Skip links

Rising Stars: Deborah & Benoit

WIE STAAT ER ACHTER JULIETTE LINGERIE?

Benoit Schauvliege is samen met zijn broers – Nicolas & Thibault – en met z’n echtgenote Deborah Decoster reeds jarenlang gedreven bezig met de organisatie van salesevents in de lingeriewereld, beter gekend als Lingerie Outlet. Hier kan je de bekendste lingeriemerken op de kop tikken, aan zachte prijsjes.

Met Lingerie Outlet hebben ze doorheen de jaren heel wat pop-uplocaties opgebouwd. Op die locaties zetten ze gedurende 10 dagen de deuren open. Maar daarnaast zijn er een aantal winkels die dagelijks open zijn: de LO Boutiques. Je mag dat gerust zien als een reuze lingeriewinkel met dezelfde service en merken als in de boetieks, maar dan wel aan zachte prijsjes omdat het om modellen gaat van vorig seizoen.

VANWAAR HET IDEE?

Benoit: “Door onze familiale achtergrond als fabrikanten werd de drang om te creëren en een eigen product te ontwikkelen steeds groter. Ervaring in onze LO-shops leerde dat vrouwen met grotere cupmaten vaak op hun honger bleven zitten. Zo vielen alle puzzelstukjes snel ineen en werd na een lange research- en ontwikkelingsperiode ons eigen lingerielabel geboren: Juliette Lingerie, genoemd naar onze oudste dochter. Juliette Lingerie is een combinatie van vrouwelijkheid en comfort. We staan er ook op om élke vrouw te bedienen, van B- t.e.m. H-cup.”

WAAR WILLEN JULLIE OVER 5 JAAR STAAN?

“We willen onze collectie Juliette echt op de kaart zetten! We gaan het aantal lijnen nog stevig uitbreiden, blijven innoveren en doorontwikkelen, omdat wij écht voor perfectie gaan. Onze lingerieoutletverkooppunten gaan we verder blijven uitbouwen zodat lingerieoutlet nog meer een echte ‘household name’ wordt!”

WAAR HALEN ZE DE ENERGIE VANDAAN?

Ze noemen zichzelf actieve bezige bijtjes en hebben graag een volle agenda, zowel zakelijk als privé. Deborah: “We leven heel graag op een flow. We zijn sociale beesten en hebben vrienden rondom ons nodig als zuurstof. Soms moeten we eens op de rem staan om helemaal tot rust te komen. Dan trekken we er eens op uit, gewoon met ons gezin. We hebben 3 jonge kinderen en dat vraagt ook heel wat energie en organisatie. Als we de tijd vinden, ga ik heel graag lopen en als geboren en getogen ruiter is Benoit nooit méér ontspannen dan te paard.”

IN WELKE MATE SLUIT HET WERK AAN BIJ HUN LEVENSSTIJL?

Hun werk sluit heel dicht aan bij hun levensstijl. Juliette Lingerie zien ze als hun vierde kindje en ze zijn er zo trots op. Ze zijn heel gepassioneerd bezig met hun label. Er gaat geen enkele dag voorbij zonder Juliette Lingerie. Benoit: “Eerlijk, we zijn er eigenlijk dag en nacht mee bezig. Maar omdat het zoiets mooi is, voelt het niet altijd als werk. Ons werk niet meenemen naar huis is moeilijk, maar toch verplichten we onszelf om dat te doen.”

GUILTY PLEASURE ADRESJES:

Deborah: “Knokke is op amper 5 minuten van ons huis en toch voelt het als vakantie aan. Zeker tijdens de zomer. Al hou ik het meest van Knokke tijdens een doordeweekse dag, dan is het er zo rustig en heerlijk chill. Als fashionlover ga ik er heel graag shoppen.”

Benoit: “Wij houden ook enorm van ‘t Zwin, om eens uit te waaien, of om er met vrienden ‘s ochtends vroeg heerlijke ritten te doen te paard.”

WWW.JULIETTELINGERIE.BE
@JULIETTE_LINGERIE_BELGIUM

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 02 (winter vibes 2022).