Skip links

High-End Cruises Voor Nieuwsgierige Mensen

Rivages du Monde is reeds 20 jaar dé Franse expert voor culturele zeeen riviercruises. De gespecialiseerde touroperator heeft nu beslist om Rivages du Monde ook op de Belgische reismarkt te introduceren.

Rivages du Monde is er in twee decennia in geslaagd om op een eigenzinnige manier het concept ‘cruisen’ te verfijnen voor mensen met een grote reishonger naar culturele ontdekkingen. Het concept is even eenvoudig als geniaal: met kleine schepen en gelijkgestemden de wereld ontdekken. Gelijkgestemden, dat begint bij de taal. Er zijn zowel Nederlandstalige, Franstalige als tweetalige cruises, met eigen, Belgische gastsprekers. Om het makkelijker te maken: Belgische passagiers worden vanuit België begeleid door mensen van hier. Voor sommige zeecruises is Zeebrugge zelfs de vertreken/of aankomsthaven. Rivages du Monde heeft een indrukwekkend portfolio van kleinschalige zeeschepen, cruisejachten en riviercruiseschepen.

Aan boord van deze topschepen vind je enkel passagiers van Rivages du Monde. De cruises zijn gemaakt voor reizigers die een bestemming optimaal en op een originele manier willen ontdekken. De kleinschalige schepen geven de kans om de natuur op een intense manier te beleven, en om dichter bij de lokale culturen te staan. De voordrachten aan boord helpen om meer bij te leren over de bestemming. Rivages du Monde ontwerpt de vaarroutes helemaal zelf. Deze unieke routes vindt men nergens anders. Tot slot, Belgen houden van duidelijkheid. Daarom zijn alle prijzen steeds volpension, met alle vluchten en transfers inbegrepen in de prijs.

CEO ALAIN SOULEILLE AAN HET WOORD

Alain Souleille zag na de coronabeperkingen een grote stijging in de boekingen. Dat het weer business as usual wordt, gelooft hij echter niet. “Ik merk een gedragsverandering. Mensen gaan minder reizen, maar langer en beter. Ook het milieuaspect zou kunnen een rol spelen. Meer lange reizen bv. en minder korte tripjes betekent minder vliegen.” Alain Souleille merkt dat de reishonger ook gepaard gaat met een groter waardebesef. “Twee jaar thuis zitten heeft de mensen de hogere waarde van reizen doen inzien. Nu willen ze bestemmingen intenser ontdekken. De zin om nieuwe horizonten te verkennen is ook erg uitgesproken.”

“Noorwegen geniet opnieuw een grote belangstelling. Dat past in dat nieuwe denken: tijd nemen om die grootste natuur te ontdekken.” Alain Souleille ziet ook een grote drang naar de vaste waardes van Zuid-Europa: Portugal, Kroatië en Griekenland.

“De riviercruises op de Douro zijn een groot succes. Ook de cruises met de motorjachten langs de Adriatische Kust slaan goed aan. Voor Griekenland charteren we een klein schip voor 48 passagiers. We bieden een cruise aan rond de Peloponnesos, inclusief een passage door het Kanaal van Korinthe, en een ballade langs de vele eilanden van de Cycladen (waar weinig andere schepen komen). Deze twee ‘yachting’ cruises bieden een aparte kijk op Griekenland door historische sites te combineren met fraaie stranden en baaitjes.”

DE WORLD EXPLORER

Een luxueus, modern en milieuvriendelijk cruiseschip op mensenmaat is een nieuw product en werd in het voorjaar van 2022 gelanceerd. Het biedt in het najaar tal van aantrekkelijke bestemmingen aan zoals de Schotse Highlands, de Atlantische kustlijn met stops in Lissabon, Sevilla, Andalusië, de Marokkaanse kust met als eindbestemming Kaapverdië.

Voor 2023 staan indrukwekkende bestemmingen op het programma: Zuid-Amerika, Europa en expedities naar Groenland en Ijsland.

RIVAGESDUMONDE.BE

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 03 (summer vibes 2022).