Skip links

When You Stay At Laluka, You Become A Part Of The Family

De Zuid-Afrikaanse droom van de familie Eeman uit Aalst komt uit. Vader Didier, zoon Simon en schoondochter Giulia kozen met hun familiebedrijven Laluka Safari Lodge en Laluka Sustainable Farm voor de rustgevende energie van het natuurgebied ‘Welgevonden Game Reserve’. Laluka is een werk van liefde. Dat voel je in elk aspect van de beleving die jouw ontmoeting met de Afrikaanse bush onvergetelijk maakt.

LALUKA ALS OASE VAN RUST

In Zoeloe betekent laluka zoveel als ‘groeien in wijsheid, intelligent worden’. Dat weerspiegelt perfect waar de familie naar streeft: hun gasten meer laten beleven en leren om op een dieper niveau een hechte band met de natuur te creëren.

Bij het ontwerpen van Laluka wilden Didier, Simon en Giulia een unieke ervaring creëren. Waarom de keuze viel op het Welgevonden Game Reserve (gelegen in The Waterberg en erkend door UNESCO) is moeilijk te zeggen. Misschien door het ongelooflijke uitzicht over de vallei? Of de seizoensgebonden zoetwaterstroom die door het stuk land stroomt? Of was het toch het bijzonder rustige gevoel die deze plek teweegbrengt? Dat vredige gevoel is de leidraad voor alles in Laluka. Hier vertrekt elke gast uitgerust, verbonden en verkwikt door de prachtige Afrikaanse bush.

THE BIG 5 SPOTTEN

Welgevonden Game Reserve herbergt bijna 40.000 hectare ongerepte Afrikaanse wildernis, met meer dan 50 dier- en 300 vogelsoorten. Het majestueuze stuk land biedt een intieme en persoonlijke ervaring met de bush. De Game Drives zijn dan ook uniek.

In het park wordt er niet gejaagd waardoor je tot heel dicht bij de wilde dieren kan komen. Ze van verderaf observeren doe je met de SWAROVSKI OPTIK verrekijkers. Dit partnership draagt bij tot de optimale beleving van Laluka Safari Lodge.

EÉN MET DE NATUUR

De omgeving vormt de inspiratiebron voor de zes buitengewone lodges. Ze zijn ontworpen om een duurzaam element te vormen in het ecosysteem van de Afrikaanse bush. Een palet van houtskool, grijs en natuurlijk hout creëert elegantie en eenvoud. Elke lodge vindt verbinding met de natuur door de grote ramen en deuren en het spel van ruimte, licht en privacy. De en suite-badkamer, buitendouche en het verwarmde zwembadje op het privéterras vormen de ideale setting voor een ontspannende middag.

CULINAIRE HOOGSTANDJES

De keuken vormt een essentieel onderdeel van de ervaring. Elk ingrediënt wordt met zorg gekozen en biologische producten van eigen bodem krijgen de voorkeur. Denk aan kippen uit vrije loop en kruiden uit de groentetuin. De culinaire en seizoensgebonden menu’s zijn samengesteld met Piet Huysentruyt. Een hoofdrol is weggelegd voor de verse smaken van Afrika.

GENIETEN VAN WELLNESS

In de Laluka Spa staat de tijd even stil. De Laluka Fragrance Range omvat massageoliën op basis van de zuiverste ingrediënten die op de boerderij te vinden zijn. De getalenteerde therapeuten leiden gasten langs een reis van ontspanning, herstel en verjonging. Er is een breed scala aan faciliteiten en behandelingen waarbij resoluut wordt gekozen voor natuurlijke, eigen en lokale schoonheids- en verzorgingsproducten.

SUSTAINABILITY: IN HARMONIE MET DE NATUUR

De familie hanteert tal van technieken om de impact op het milieu te beperken – volledig in lijn met de authentieke en intieme ervaring. De lodge gebruikt alleen gefilterd borehole water, elke maaltijd wordt bereid met groenten uit de biologische moestuin en Laluka heeft eigen koeien, kippen en schapen. Er wordt volop gerecycleerd en het team is vastbesloten om dit jaar plastic voor eenmalig gebruik volledig te bannen.

BIOLOGISCHE EN DUURZAME LANDBOUW

The Laluka Farm vormt een duurzaam project om de lodges te ondersteunen. De boerderij ligt aan de rand van het park en er wordt louter volgens duurzame landbouwmethoden gewerkt. Groenten en fruit worden er biologisch geteeld met natuurlijke meststoffen. Naast koeien, kippen en schapen huizen op de boerderij ook geiten, kwartels en varkens. In de eigen slagerij wordt het vlees bewerkt, de geiten en schapen zorgen voor heerlijke kazen en dankzij de bijenkorven heeft Laluka ook verschillende soorten honing. Laluka wil de omliggende lodges laten zien dat duurzaamheid haalbaar is. Zelf geven ze alvast het goede voorbeeld met deze initiatieven!

LALUKASAFARILODGE.COM

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 03 (summer vibes 2022).