Skip links

Kleurrijke Keramieken Poppetjes Vol Joy & Happiness

Voor heel wat modekenners is Luc De Maeght geen onbekende. De man maakte het Belgische broekenmerk Zilton groot en lag als designer en denker mee aan de basis van de ecologische jeans van Atelier Noterman.

Tijdens zijn modecarrière wilde hij als broekendokter de wereld beter maken onder het motto ‘Walk to happiness’. Die happiness staat vandaag centraal in Luc zijn werk.

Via Saint of Love wil hij mensen verbinden en gelukkiger maken. Wij werden alvast helemaal happy van ons boeiend gesprek met de nieuwbakken artiest!

WIE IS LUC DE MAEGHT?

“Na een boeiende periode in de modewereld ben ik nu voltijds artiest. Ik laat de kracht van kleuren spreken en wil mensen een goed gevoel geven door middel van Saint of Love. Recentelijk stapten een aantal mensen spontaan op me af en noemden me de Messias van de kunst. Wauw. Als ik uitverkoren zou zijn, is het mijn taak om mensen te verbinden met liefde. Een opdracht die ik dankbaar aanvaard!”

HOE BEN JE OP HET IDEE GEKOMEN VOOR DE POPPETJES?

“Het idee is organisch gegroeid. Iedereen die me kent, weet dat ik met heel veel passie en liefde werk. Tijdens een meditatiesessie zag ik een beeld dat ik meteen heb getekend. Mijn vrouw en muze Machteld zei dat ik er een beeldje uit keramiek van moest maken. Saint of Love was geboren.”

WAT IS ER ZO KENMERKEND AAN SAINT OF LOVE?

“Het is een gendervrij poppetje dat met beide voeten op de grond staat en de armen wijd open houdt. De handen en het hoofd hebben een hartvorm. Ik zie de beeldjes als boodschappers van liefde. Het is mijn liefdesverklaring aan de mensen. Want alleen zijn we niks. We hebben elkaar nodig.”

HOE WORDEN DE BEELDJES GEMAAKT?

“Elke Saint of Love is uniek en wordt met de hand gemaakt in een atelier in Portugal. De basismaterie is gedroogde klei die op een temperatuur van 1.100 graden wordt gebakken. Daarna volgt een proces van kleuren die met de hand worden geschilderd. Kleuren zijn divers en gaan van wit en rood tot groen, oranje, blauw en roze, mijn lievelingskleur. Elke kleur komt met karaktertrekken, eigenschappen die bekend zijn in de kleurenpsychologie. De gouden en gebroken witte versie zijn special editions, alsook de witte multicolor variant. In deze laatste integreer ik technieken van mijn kleurrijke schilderijen. Op elke doos verklaar ik ook mijn liefde aan de koper met een handgeschreven boodschap: Thanks for the love.”

WELKE DROOM KOESTER JE NOG VOOR SAINT OF LOVE?

“Het zou zalig zijn om via Saint of Love mensen nationaal en internationaal te verbinden. Keramiek en bronzen beelden als symbool van liefde. As only Love can heal the world … Een groot bronzen beeld in Knokke bijvoorbeeld. Toen ik de slogan ‘Shop in the name of Love’ zag, wist ik meteen dat dit the place to be is voor Saint of Love!”

WAARUIT HAAL JIJ ENERGIE?

“Ik ontdekte de kracht van meditatie een aantal jaar geleden in het befaamde Arthur Findlay College in Stansted bij Londen en kan het iedereen aanraden. Mediteren is gratis, bezorgt je rust en geeft tegelijk energie. Zoals ik daarnet vertelde is het idee voor Saint of Love ontstaan tijdens een meditatiesessie. Tot op vandaag word ik tijdens sessies geïnspireerd om kleurrijke en happy kunstwerken te maken. Ook van mijn klanten krijg ik heel veel energie terug. Hoe mooi is dit!”

IN WELKE MATE SLUIT JE WERK AAN BIJ JE LEVENSSTIJL?

“Saint of Love staat voor joy and happiness. Deze positieve waarden vertaal ik in Pop Art kleuren die naadloos aansluiten bij wie ik ben en hoe ik in het leven sta. Mijn vrienden zeggen vaak ook dat je mijn positieve uitstraling helemaal terugvindt in de beeldjes.”

TOT SLOT: WAT IS JOUW KNOKSE GUILTY PLEASURE?

“Ik laat me af en toe eens lekker gaan in Famouz, niet toevallig zit er een hartje in het logo. Il Trionfo is mijn favoriete restaurant. Je proeft er de passie en liefde in elk bord!”

SAINTOFLOVE.COM
TE KOOP BIJ MUST HAVE KNOKKE

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 03 (summer vibes 2022).