Skip links

Rising Stars: Steve Boedt

WIE IS DE MAN ACHTER STEVE BOEDT?

“Ik kom oorspronkelijk uit Brugge waar het merendeel van mijn familie in de horecasector zit. Heel mijn toekomst was erop gericht om in die branche verder te gaan. Ik voelde al van in het begin dat deze richting niet echt aan mij besteed was. Maar in die tijd was het bijna een gewoonte om verder te gaan in de richting van je ouders… lol…

Gelukkig heb ik dat niet gevolgd, maar heb ik wel mijn hart gevolgd in de richting van de fitnessbranche! Ik voelde meteen dat daar mijn toekomst lag. Na verschillende internationale awards was ik snel gelanceerd in die wereld. Ik werkte voor grote merken als Reebok, Nike and Zumba. Maar ik kwam altijd iets tekort. Ik trainde mijn klanten fysiek en merkte dat ze meer nood hadden aan mentale coaching, of life coaching zoals ik het liever noem. Toen ben ik me gaan specialiseren in life coaching en het ontwikkelen van stappenplannen om de Vlaming terug zelfvertrouwen te geven!”

HOE KWAM JE OP HET IDEE?

“Ik merkte dat in de USA het vak van life coach al jaren bestaat en bij iedereen is ingeburgerd! Hier is het nog een beetje een taboe! Hier denken mensen dat er iets met je moet schelen als je een life coach onder de arm neemt! Daar moeten we vanaf. Een life coach helpt je om je potentieel maximaal te benutten! Om je terug een stap vooruit te helpen, je dromen waar te maken, of je terug zelfvertrouwen te geven!

En dit is nu net hetgeen waar ik goed in ben. Dus ik ben nu volop een boek aan het schrijven met Delphine Steelandt waarbij we in 10 weken een stappenplan maken om je zelfvertrouwen terug te winnen!”

WAAR WIL JE OVER 5 JAAR STAAN?

“Over 5 jaar wil ik een bestseller zijn hier in Vlaanderen en Nederland; de life coach die België een boost zal geven! Ik wil jaarlijkse seminars geven waar we het maximaal potentieel halen uit iedereen die er naartoe komt!”

WAAR HAAL JE JE ENERGIE VANDAAN?

“Mijn energie haal ik vooral uit al de technieken

die ik in mijn boek schrijf! Dat gaat van mijn ochtendroutine tot mijn power poses en hoe ik omga met falen. Energie is niet iets wat ik op bepaalde momenten in de dag voel. Ik voel het de hele dag door! In mijn lijf, mijn gedachten en acties. Bijvoorbeeld, als ik ergens iets moet doen waar ik geen zelfvertrouwen voor heb, zoals een jobinterview, een vreemde aanspreken, of gewoon op een first date gaan. Dan visualiseer ik me het best mogelijke scenario! Als ik een zaal binnenstap voor een workshop met 200 mensen, dan denk ik niet aan degenen die het misschien niets zullen vinden of de zaal uitlopen, want dit zijn verhalen die mijn onzekerheden creëren. Je onzekerheid is een krachtig medium dat je de wereld anders laat voorstellen dan wat die is. Als je onzeker bent, dan creëer je verhalen die er niet zijn. Oordeel niet als je de feiten niet kent.”

IN WELKE MATE SLUIT JE WERK AAN BIJ JE LEVENSSTIJL?

” You are what you preach! Mijn werk is iets wat ik zelf toepas in mijn dagelijkse leven. Iedere dag pas ik de technieken toe die ik in mijn workshops geef, of in mijn boek schrijf. Ik merk dat als je werk je passie en je leven is, dan heb je nooit het gevoel dat je werkt. En dat is iets wat iedereen zou moeten ervaren. Ik geloof dat iedereen een talent heeft waar ze de wereld mee kunnen veroveren!”

GUILTY PLEASURE ADRESJES:

“Ik vind BISTROTHEEK BILLIAU wel heel lekker!!!

Naast zoveel andere superrestaurants!

EN!!! De ontdekking van dit najaar … AERIAL YOGA met Katia Pauwels in Knokke, een soort yogacirque-de-soleil-les! Dat moet je echt eens doen! Je voelt je herboren! Je kan haar bellen voor een afspraak op 0478/20.10.35.”

WWW.STEVEBOEDT.COM
@STEVEBOEDT

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 02 (winter vibes 2022).