Skip links

Carolyn Spaenjaers

VERTEL MEER OVER JEZELF

“Ik ben Carolyn Spaenjaers, geboren te Antwerpen in 1987 en ben een multidisciplinaire kunstenares, afgestudeerd in Milaan in NABA (Nuova Accademia di Belli Arti) in 2010 met onderscheiding in Beeldende Kunsten. Dit jaar was er reeds mijn tiende expo XPAND, in de Leopoldstraat te Antwerpen.

Ik heb met veel verschillende materies en kunstvormen gewerkt, ben steeds op zoek naar vernieuwing en ik verken de stoffen waarmee ik werk tot het uiterste. Mijn creaties bevinden zich tussen figuratie en abstractie.”

HOE KWAM JE OP HET IDEE?

“Op heel jonge leeftijd was het voor mij reeds duidelijk wat ik wilde doen en heb ik me gevormd in de beeldende kunsten. De lockdown heeft mij de tijd gegeven om reeds bestaande ideeën concreet vorm te geven. Ik heb altijd al de kans willen geven aan mensen zonder kunstopleiding om het plezier van creëren op doek te ervaren. Iedereen kan leren schilderen en zo heb ik mijn Sip & Paint Workshop opgestart.

Ik neem kleine groepjes mee in verschillende sfeervolle locaties (of aan huis) om ze helemaal te laten opgaan in de ervaring van het creëren van hun eigen werk binnen een gekozen thema.

Je hoeft absoluut geen ervaring te hebben, ik pas mijn tips & tricks aan volgens de persoon. Concreet betekent dit 2,5 uur schildersatelier op maat in groepjes van 6 tot 8 personen, met een gezellig drankje inbegrepen. Ideaal voor een avondje uit, teambuilding, vrijgezellenfeest, cadeaubon, … Vaak krijg ik de opmerking dat het heel aangenaam en therapeutisch werkt om even los te komen van je eigen bekende wereld.”

WELKE DROOM KOESTER JE NOG?

“Ondertussen organiseer ik ook workshops tussen de wijngaarden nabij Barcelona. Het concept zou ik verder willen uitbreiden in verschillenden landen en steden. Ook vind ik het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen als kunstenares. Ik hou er aan om elk jaar mijn eigen expositie te kunnen organiseren. Daar voel ik me vrij en het is ook mijn manier om mezelf uit te drukken.”

WAAR HAAL JE DE ENERGIE?

“Zelf ben ik altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen of ervaringen op alle vlakken. Het geeft mij een ongelofelijke tevredenheid om te zien hoe de mensen verschieten van hun eigen capaciteiten wanneer ze naar huis gaan met hun gecreëerd kunstwerk. Ik zie de mensen openbloeien en meer zelfvertrouwen krijgen doorheen de sessie. Het is een sociaal gebeuren. Je leert nieuwe mensen kennen met verschillende achtergronden. Dat geeft veel voldoening.”

IN WELKE MATE SLUIT JE WERK AAN BIJ JE LEVENSSTIJL?

“Mijn levensstijl is mijn werk. Mijn werk is mijn levensstijl.”

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 03 (summer vibes 2022).