Skip links

Paulien De Lange

WIE IS DE VROUW ACHTER DUNE?

“Vermoedelijk ben ik eerst geboren als waterrat en nadien als Paulien De Lange. Voor sommigen ben ik Pien, een eeuwige dertiger, vrouw en mama. Stilzitten is niet mijn ding, maar ik heb het enorme voorrecht om dit elke dag professioneel te kanaliseren.”

HOE KWAM JE OP HET IDEE?

“Van kinds af aan was ik heel creatief, met teveel energie en veel lawaai – ik ben ooit uit de muziekschool gezet omdat ik niet kon stilzitten aan de piano. Studeren was dus een uitdaging … maar ik combineerde het met intense zeilsport en dat heeft mij ‘gevormd’. Mijn studies gaven me de mogelijkheid om mijn droom na te jagen (interieur voor luxe zeil- en motorjachten) en daar heb ik de fundamenten gelegd voor mijn toekomst. Ik besefte al van bij het begin, doch doelbewust na enkele jaren ervaring opbouwen, dat ik zelf aan het roer wou staan en zo is Studio PIEN opgericht.

Binnen Studio PIEN ligt de focus op renovatie van interieurprojecten, van residentieel tot een privégarage voor oldtimers tot actueel een kunstgalerij. Dat is zeer uiteenlopend en zo boeiend! We ontwerpen en voeren het totaalproject uit, van de eerste breekwerken tot de allerlaatste details. Gepassioneerd door wat we doen en mede door Covid is later ook GOODHOUSE ontstaan, waarbij we uitsluitend interieurstyling doen, omdat niet iedereen behoefte heeft aan een totaalrenovatie of de grote budgetten ter beschikking heeft. De focus bij beide concepten ligt 100% op het interieur en zijn/haar bezieler, ongeacht het project of het budget.

Gaandeweg kreeg ik ook meer interesse voor alles wat te maken had met textiel, voor mij toch de absolute ‘finishing touch’. Het viel me op dat dit vaak gepaard ging met een stevig budget. Textiel werd in veel projecten uitgesteld of er werden goedkopere opties overwogen. Zo is het idee gekomen om zelf een eigen collectie ‘betaalbare’ maar uiterst kwalitatieve stoffen te laten weven en deze ook direct af te werken. Het concept sloeg aan en na 6 jaar is DUNE FABRICS ontstaan. Een eigen collectie stoffen geïnspireerd door zee & strand, die nadien als afgewerkt product wordt afgeleverd, zoals gordijnen, kussens, tafellinnen… – 100% ‘made in Belgium’ en B2B. De collectie en ons cliënteel houden we bewust beperkt, omdat we zelf alles willen overzien, van het weven tot de installatie van het afgewerkte product.”

WAAR WIL JE OVER 5 JAAR STAAN?

“Zonder enige twijfel wil ik met dezelfde passie en energie aan het werk zijn met een even boeiend cliënteel, want dat is naast mijn gezin en gezondheid toch wel de grootste drijfveer in mijn leven. Doen wat je graag doet, elke dag. Ik ben een levensgenieter pur sang, dus intens werken op eigen tempo kunnen afwisselen met vrije tijd zie ik als een pure luxe … voor mij graag hetzelfde vooruit!”

WAAR HAAL JE JE ENERGIE VANDAAN?

“Het eerste uur van de dag komt dit absoluut uit mijn tas koffie. Wat er nadien gebeurt … mij naast de klant zetten met stiften en papier, concepten bedenken, schetsen, materialen zien, zoeken en vinden … Ik werk en leef met elk zintuig en dat geeft me elke dag tonnen energie. Is er eens een moeilijk moment, of loopt het niet zoals ik wil, dan heb ik mijn man, gezin, heerlijke vrienden – you’ll never walk alone en dat voel ik echt. Ik krijg energie van het aanraken van een prachtig blok marmer, maar evenzeer van met onze dochter na het werk stiekem een ijsje te eten op het strand.”

IN WELKE MATE SLUIT JE WERK AAN BIJ JE LEVENSSTIJL?

“Ik denk uiteindelijk dat mijn werk het verlengde is van mijn levensstijl … als ik kijk waar het zeilen me heeft gebracht, de reizen die ik heb gemaakt, de momenten die we hebben beleefd. Mijn werk reflecteert de bagage die ik van overal meeneem. Het feit dat ik ook zo graag van het leven geniet, tracht ik ook door te geven aan iedereen rondom mij. Want om af te sluiten met een cliché: je leeft maar 1 keer.”

ENKELE GUILTY PLEASURE ADRESJES?

“Van mijn 15 jaar was dit de RBSC in Duinbergen & Zoute. Dagen, weken, avonden heb ik daar doorgebracht, les gegeven en feestjes gebouwd. Op vandaag 18 holes lopen op de ROYAL ZOUTE GOLF CLUB en afsluiten met een BBQ bij vrienden is een must. Met vriendinnen ga ik graag een hapje eten over de middag in MARIE-ROSE BAKERY. En voor de rest … zand tussen de tenen – what else?!”

DUNEFABRICS.BE
STUDIO-PIEN.COM

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 03 (summer vibes 2022).