Skip links

Karen & Louise

WIE IS HET DUO ACHTER HET BELGISCHE LA&BEL?

“Wij zijn Karen Ooms en Louise Noelmans, al ruim 35 jaar vriendinnen en beiden zonder typische achtergrond in de mode (n.v.d.r. Louise is jurist en Karen economist). We zijn wel beiden fan van mode en mooie handtassen. In het voorjaar van 2021 lanceerden we een eerste collectie van tijdloze lederwaren in het hogere segment, die in november reeds werd gevolgd door een tweede collectie met een nieuwe tas en extra kleuren. La&Bel moet een merk zijn met een sterke identiteit. In elke tas vind je daarom steeds de terugkerende ’signature’-knoop. Deze knoop staat symbool voor eeuwigheid, kracht, verbondenheid. Net zoals de waarden in onze vriendschap.”

HOE ZIJN JULLIE OP HET IDEE GEKOMEN?

“Wij hebben beiden een zwak voor mooie handtassen maar zagen zelfs bij dure merken bepaalde gebreken. La&Bel staat niet alleen voor kwaliteit en vakmanschap maar ook voor multifunctionaliteit. We streven ernaar om tassen te maken die je voor verschillende gelegenheden kan gebruiken door de grootte van de tas of door de ceintuur aan te passen. We kiezen bewust voor een unieke combinatie van kwalitatieve materialen met o.a. duurzaam visleer. Het gebruik van ecologisch visleer afkomstig van pirarucu en zalm geeft onze tassen een exclusieve en originele uitstraling. Het gebruik van piraruculeer is immers zeer uniek. Dit materiaal en het gebruik van de signature-knoop vormen de rode draad in onze collecties. Wij blijven ook continu op zoek naar nieuwe materialen waarbij we steeds duurzaamheid en originaliteit in het achterhoofd houden.”

WAAR WILLEN JULLIE OVER 5 JAAR STAAN OF WELKE DROOM KOESTEREN JULLIE NOG?

“Wij hopen over 5 jaar internationaal een referentie te zijn in het luxelederwarensegment, om zo de Belgische mode mee verder op de kaart te zetten. Deze ambities mogen echter geen afbreuk doen aan onze waarden: kwaliteit, originaliteit, ecologie, respect voor onze ambachtslieden en maatschappelijk engagement. We streven er tevens naar een merk te zijn van en voor ‘echte mensen’.”

WAAR HALEN JULLIE DE ENERGIE VANDAAN?

“Wij kunnen allebei niet stilzitten en lijken soms echte kampioenen in multitasking. Dit gezamenlijke project combineren we met onze fulltime jobs als financieel consultant en bedrijfsjurist. Een nieuwe tas ontwerpen, samen overleggen, keuzes maken, bezoeken aan onze fabrikant en leveranciers (als we fysiek afspreken hoort daar dan meestal een glaasje bubbels bij) … Het geeft ons telkens enorm veel positieve energie. Regelmatig gaan lopen, een stevige wandeling, reizen en genieten met familie en vrienden doen ons ook helemaal ontspannen.”

IN WELKE MATE SLUIT JULLIE WERK AAN BIJ JULLIE LEVENSSTIJL?

“La&Bel reflecteert onze persoonlijke stijl: tijdloos maar toch origineel. Gezien ons drukke leven is ook gebruiksgemak zeer belangrijk. Bij het ontwerpen van de tassen houden we daarom sterk rekening met praktische details die het leven kunnen vergemakkelijken. Onze familieen vriendschapswaarden zijn voor ons ook zeer belangrijk. Daarom noemden we elke tas naar één van onze kinderen en naar onze beste vriendin (de Nathalie Bag). Het zijn dan ook tassen die we stuk voor stuk graag zelf dragen.”

ENKELE GUILTY PLEASURE ADRESJES?

MEMLINC SKYBAR: genieten van een hapje en een drankje met prachtig uitzicht en uitstekende bediening. BRASSERIE RUBENS: voor de uitstekende garnaalkroketten en om voorbijgangers te spotten. WAIKIKI BEACH: onze ‘vaste’ strandbar waar we ondertussen al ruim 20 jaar hartelijk ontvangen worden door Cindy, Cédric en hun team. Hier genieten we samen met familie of vrienden met een flesje rosé of bubbels van zon, zee en strand. MARIE-ROSE BAKERY CAFÉ: voor een overheerlijk ontbijt, brunch of lunch. LES DÉLICES D’EMILIE: als we geen tijd of zin hebben om zelf te koken of om op restaurant te gaan, maar wel lekker en vers willen eten.”

LA-BEL.BE

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 03 (summer vibes 2022).