Skip links

Welkom Bij Spier Wine Farm

WAAR PASSIE, KWALITEIT EN DUURZAAMHEID SAMENKOMEN IN ELKE DRUPPEL WIJN

UNIEKE WIJNGAARD OP EEN 300 JAAR OUDE ERFBOERDERIJ

Diep verscholen in de prachtige regio Stellenbosch in Zuid-Afrika ligt Spier, een unieke wijngaard gevestigd op een erfboerderij met een geschiedenis van meer dan 300 jaar. In dit adembenemende landschap heeft Spier zich weten te onderscheiden met de kwaliteit van zijn wijnen, van de meest eenvoudige cuvees tot de absolute topselecties. Met een regelmaat en consistentie die het tot één van ‘s werelds beste wijngaarden maakt, heeft Spier een reputatie opgebouwd met als resultaat twee recente verkiezingen tot Zuid-Afrikaanse wijnproducent van het jaar door de International Wine & Spirit Competition. En dichter bij huis, werden ze bekroond door Concours Mondial de Bruxelles.

TOEWIJDING AAN KWALITEIT EN DUURZAAMHEID

Spier produceert niet alleen indrukwekkende en bekroonde cuvees, maar omarmt ook sterke waarden die getuigen van hun volledige inzet om een positieve bijdrage te leveren. De wijngaard streeft ernaar om het erfgoed te behouden en tot leven te brengen, zonder het land uit te putten en bovenal om zijn mensen op de voorgrond te plaatsen.

“REGENERATIEVE LANDBOUW EN BAANBREKENDE MILIEU- EN SOCIALE INITIATIEVEN MAKEN ONS WIE WE ZIJN. ONZE PASSIE VOOR WIJNBOUW GAAT HAND IN HAND MET ONZE LIEFDE VOOR HET VERBOUWEN EN PRODUCEREN VAN GOED VOEDSEL.”

Het milieu en de bescherming ervan staan centraal bij Spier Winery: alle processen zijn ethisch en milieuvriendelijk. Sinds 2007 zijn ze actief bezig naar een koolstofarme toekomst, waarbij ze concrete stappen nemen op het gebied van watergebruik, biologische veeteelt, educatieve trainingen over bomen planten en inheemse plantenkwekerijen, behoud van lokale fauna, biologische druiventeelt, voedseltuinen, vermindering van gasemissies, installatie van zonne-energie en het vermijden van afvalstortplaatsen. Ze werken actief aan een koolstofneutrale emissiedoelstelling in 2030.

GROEIEN VOOR HET GOEDE

Respect, waardigheid en ondersteuning geven betekenis aan de idealen van Spier. Door hun eigen label ‘Growing for Good’ te creëren, brengt de wijngaard lokale gemeenschappen tot leven en ontstaat een sociale band met nobele waarden zoals het werken met de grond en het onthullen van de kwaliteiten van de lokale bevolking. Als land van kunst en creativiteit toont het domein kunstwerken van lokale en wereldberoemde artiesten.

Spier Wine Farm heeft een speciale plaats in ons hart. Als trotse partners van Spier gedurende meer dan 20 jaar zijn we verheugd om deze buitengewone wijngaard te promoten in België en daarbuiten. De combinatie van erfgoed, kwaliteit en duurzaamheid maakt Spier een voorbeeld in de wijnindustrie en een bestemming die elke wijnliefhebber zou moeten ervaren.

Spier Wine Farm is niet zomaar een wijnmakerij; het is een symbool van wat mogelijk is wanneer passie, toewijding en zorg voor de omgeving samenkomen. Het is een plek waar smaakpapillen worden verwend, waar kunst tot leven komt en waar vriendschappen worden gesmeed. Een bezoek aan Spier is een reis vol ontdekking. Je kunt er genieten van uitstekende wijn, indrukwekkende kunst en het is een onvergetelijke ervaring.

Dus nodigen we je uit om jezelf onder te dompelen in de wereld van Spier Wine Farm, waar het verleden wordt gevierd, de toekomst wordt gekoesterd en elke slok wijn een verhaal vertelt. Ontdek de unieke smaken, de prachtige omgeving en de warme gastvrijheid die Spier te bieden heeft. Het is een ervaring die je nog lang zal koesteren en waar je telkens weer terug naar zal verlangen.

SPIER WIJNEN ZIJN VERKRIJGBAAR BIJ WIJNHUIS BOLLAERT HUNDELGEMSESTEENWEG 286
9820 MERELBEKE
T. 09 230 70 56
WIJNHUISBOLLAERT.BE

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 05 (summer vibes 2023).