Skip links

Nieuwe hotspots in de tower van Lake District

Wie Knokke-Heist binnenrijdt, kan niet naast de indrukwekkende Tower aan het station kijken. Een staaltje futuristisch ondernemerschap op een locatie die nu reeds als de nieuwe landmark van Knokke-Heist wordt beschouwd. Op het gelijkvloers en de eerste twee verdiepingen bevindt zich het nieuwe hotelconcept ‘Enso District Hotel’ van Tim De Taeye en Tine Vanparijs. Beiden runden bijna vier jaar met succes het Enso Boutique Hotel aan de Elizabetlaan vlakbij het Grand Casino. Een nieuwe uitdaging kondigde zich aan voor beide Knokkenaren …

Het is mei als we rond de tafel zitten bij Tim en Tine. Het is aftellen geblazen naar de grote ouverture begin juli. Best spannende tijden, want na enkele dagen proefslapen, arriveren de eerste hotelgasten aan het begin van de vakantie. Tim De Taeye: “In de Elizabetlaan hadden we acht kamers, dat zijn er nu 34, meer dan het viervoudige. Dat vraagt een heel andere aanpak, vooral omdat we onze persoonlijke service echt willen behouden. We beseffen maar al te goed op wat voor fantastische locatie we met ons splinternieuwe hotelconcept zitten. Op de eerste en tweede verdieping verblijven onze hotelgasten vlakbij Duinenwater en het treinstation én de Lippenslaan ligt zowat aan de overkant van de straat. Op die manier zitten we echt wel op een heel bevoorrechte uitvalsbasis. Voeg daar onze eigen flow, enthousiasme en ervaring aan toe en Enso District Hotel wordt zeker een uniek concept van een nieuwe hospitalitygeneratie in Knokke-Heist.”

ORIGINEEL INTERIEUR

Over die visionaire hospitality zo meteen meer … Omdat Tim De Taeye en Tine Vanparijs met Enso District Hotel onafhankelijk werken, hebben ze de handen vrij om zowel zakenreizigers als vakantiegangers de lokale ervaring te bieden waar zij in veel gevallen naar op zoek zijn.

Tine: “De kamers bieden stuk voor stuk een bijzondere ervaring. Net als bij Enso Boutique Hotel aan de Elizabetlaan, namen we de interieurarchitectuur zelf volledig in handen met onze eigen onderneming Scratch Studio. Alle 34 hotelkamers hebben een uniek open grondplan, elk met plafondhoge schuiframen en een bijhorend terras. Het luchtige materialenpalet refereert dan weer naar de rust van het Knokke-Heistse strand.”

BELGISCHE PRIMEUR

Het nieuwe hotel biedt een brede waaier kamertypes aan van cosy rooms tot familiekamers voor grotere gezinnen en zelfs een spasuite waar je als gast kunt genieten van een eigen privéwellness. Elke kamer is ingericht in het kenmerkende kleurenpalet en dito stijl. Tim: “Dat elke kamer een eigen terras heeft, is ook wel redelijk uniek. In de lobby van ons hotel vind je een boutique waar merchandising zoals geurkaarsen en sprays van het unieke ‘ENSO Fragrance’ worden aangeboden. Daarnaast heeft de shop een selectie decoratie en kledij die in harmonie staan met het nieuwe hospitalityconcept. We hebben trouwens een technologische primeur voor ons land. Elke hotelgast ervaart met een unieke ‘in-room experience tablet’ de volledige kamerbediening: temperatuur, multimedia, verduistering tot zelfs een à la carte-ontbijt dat op een bepaald uur op bed besteld kan worden.”

RESTAURANT WOYO EATERY

Ook de combinatie van hotel met het restaurant op het gelijkvloers wordt doorgetrokken naar het nieuwe concept. Daar is een dagrestaurant geopend onder de naam ‘Woyo Eatery’. Iedereen, hotel- en niet-hotelgasten, kan er proeven van dezelfde heerlijke keuken zoals die van Enso Boutique Hotel. Denk aan de reeds befaamde classic American pancakes, suprême croissants of huisgemaakte chunky granola bowl. Naast het restaurant zal er een take-away corner voorzien worden voor je dagelijkse latte macchiato, ontbijtkoeken of originele salades en sandwiches als lunch, en dat allemaal 7 dagen op 7. Tim: “Het ontbijt serveren we à la carte. Dus geen buffettoestanden, maar een persoonlijke service en bediening. Nogmaals, ook niet-hotelgasten kunnen hier voor een ontbijt of lunch een tafeltje reserveren. Zelfs een high tea ‘s namiddags is mogelijk.”

ENSODISTRICTHOTEL.BE

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 05 (summer vibes 2023).
Journalist: Mario De Wilde