Skip links

Rising Stars: Géraldine Lambert

WIE IS DE VROUW ACHTER NOA?

“Ik ben Géraldine Lambert, aka NOA: diëtiste en vooral een gepassioneerde foodie. Verschillende opleidingen in zowel binnen- als buitenland en een eindeloze interesse in voeding, hebben bijgedragen tot het ontstaan van NOA.”

HOE KWAM JE OP HET IDEE?

“Na mijn middelbare studies wetenschappenwiskunde wou ik aanvankelijk osteopathie studeren. Ik realiseerde mij echter snel dat ik niet gemaakt was voor het fysieke contact met vreemde mensen. Ik besloot mijn passie achterna te gaan en toch de culinaire wereld in te duiken. Een eenjarige opleiding in Hotelschool Ter Duinen gaf mij een duidelijk beeld van welke richting ik wou uitgaan. Ik voelde wel dat pure horeca niet mijn ding zou zijn. De lange uren, het repetitieve werk en de moeilijke combinatie met een sociaal leven schrokken mij af. Gezien mijn enorme interesse voor gezonde voeding besliste ik opnieuw te gaan studeren, namelijk voedingsleer en dieetkunde in Gent. Nadien deed ik een master in Sportvoeding in Antwerpen. Na die studies trok ik naar Miami voor een opleiding in vegan en raw food. Ik verdiepte mij in specifieke technieken van fermenteren, een echte openbaring. Ik kwam er in contact met vele culturen en mensen met verschillende visies op het leven. Een ervaring om nooit te vergeten en waar ik eveneens mijn eerste schetsen voor Noa Natural Organic Alternatives maakte.Eens terug in België startte ik met een eerste pop-up in Knokke. Dit waren voornamelijk takeawaysalades, verse notendrinks en granola’s. De job als diëtiste combineerde ik de eerste jaren met een bijberoep als kok aan huis. De pop-up had mij toch een zeker cliënteel opgeleverd waar ik voldoende extra werk mee had. Ik heb de afgelopen twee jaar gewerkt in het management voor Le Pain Quotidien, een bedrijf dat mij altijd al aansprak. Vorig jaar deed ik nog een pop-up gedurende twee maanden te Gent: een NOArestaurant met een eigen lijn in linnen en keramiek. Een fantastische ervaring!

Nadien was de tijd gekomen voor mij om volledig zelfstandig te worden. Momenteel werk ik als privéchef voor bepaalde gezinnen. Dit zowel op dagelijkse als wekelijkse basis. Ik verzorg daarnaast ook workshops en consultancy voor voedinggerelateerde producten/merken.”

WELKE DROOM KOESTER JE NOG?

“Zoals voor velen, denk ik, was het afgelopen jaar anders. Door het heruitvinden van formules en mogelijkheden heb ik mijzelf uiteraard ook in vraag gesteld. Dan bots je wel eens op de gedachten van hoe je de toekomst ziet.

Ik werk momenteel 7/7 en dit heeft uiteraard een grote impact op mijn leven. Ik kan moeilijk nee zeggen en dan gaat het licht soms wel eens uit. Dus dromen doe ik momenteel over het vinden van een betere balans tussen werk en privé.

Een balans waarbij ik kan blijven koken met passie en toch tijd kan vrijmaken voor nieuwe projecten. Ik droom namelijk al langer van een job in de creatieve sector, zoals grafisch ontwerp, interieurvormgeving of architectuur. Realistische droom? Misschien niet, maar dromen staat vrij, dus ik kan maar proberen …”

WAAR WIL JE OVER 5 JAAR STAAN?

“Ik hoop de komende 5 jaar om idealiter mijn job als kok te combineren met een andere passie. En hopelijk te kunnen genieten van een nieuw gezinsleven.”

WAAR HAAL JE JE ENERGIE VANDAAN?

“Energie haal ik van de zee. Iedereen die mij kent, weet dat ik om 6u op het strand te vinden ben om de zonsopgang te spotten. En als het kan, ben ik er ‘s avonds opnieuw om de zon te zien ondergaan. Ik kan wel zeggen dat ik verslaafd ben aan de zee, denk ik. De rust, het water, het zand, de geur … nooit krijgen ze mij hier nog weg.”

IN WELKE MATE SLUIT JE WERK AAN BIJ JE LEVENSSTIJL?

“In mijn werk draait alles om puur en gezond eten. Ik kook helemaal niet volgens bepaalde dieethypes. Gezond, puur, lekker en evenwichtig. En zo leef ik zelf ook. Alles kan, als het maar met mate is. Op die manier kan ik dus wel zeggen dat mijn werk een weerspiegeling is van mijn levensstijl en omgekeerd.”

5 FAVORIETE KNOKKE ADRESJES VAN CHARLOTTE EN BRUNO

De zondsondergang op het strand t.h.v. DE LEKKERBEK. HET POLDERVELD bij Lieven en Josephine, voor verse biogroenten en prachtige bloemen. CWART voor een gezellig glas wijn en een kleine snack. JUST JULIA, een prachtige winkel op de Kustlaan. Charlotte combineert er haar passie voor kleding met feel-good home objects. GÉRALDINE VH INTERIORS, unieke collecties van linnen, keramiek, design en furniture. Superlieve gastvrouw met ongelofelijk veel smaak.

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 01 (summer vibes 2021).