Skip links

Rising Stars: Charlotte Renson

WIE IS DE VROUW ACHTER AMANI SPACES?

“Ik ben Charlotte Renson, een enthousiaste en open-minded jonge vrouw (29 jaar) uit Waregem.

Ik hou van avontuur, reizen en nieuwe ervaringen opdoen. Tijdens mijn economische studies woonde ik onder andere in Montpellier, New York en India. Tot eind 2019 werkte ik afwisselend vanuit Montréal en San Francisco voor een Belgisch bedrijf. In maart 2020, toen ik door de pandemie genoodzaakt was terug naar België te komen, was ik samen met mijn vriend op doorreis in Latijns-Amerika voor normaal 4 maand. Maar vroeger dan gepland, was ik dus terug op Belgische bodem. Ook dit wierp zijn vruchten af. De lockdown zette mij aan het denken en het momentum van thuiswerk hielp me om de sprong te wagen. Na veel voorbereidingswerk, en het vinden van een complementair persoon (Bruno Claeys, bouwkundig ingenieur architect) zette ik in oktober 2020 de stap en Amani Spaces was geboren.”

HOE KWAM JE OP HET IDEE?

“Toen ik in 2019 voor een Belgisch bedrijf werkte aan de introductie van een nieuw product op de Noord-Amerikaanse markt, kwam ik in contact met een heel breed spectrum aan verantwoordelijkheden (marketing, logistiek, distributienetwerk, sales, …). Het gevoel van ondernemerschap werd bij me aangewakkerd en toen wist ik dat ik een eigen bedrijf wou opstarten. Een samenloop van omstandigheden bracht mij bij Amani Spaces. Van jongs af aan voel ik de sterke impact die een omgeving of ruimte kan hebben op mijn gemoed en algemeen welzijn. In sommige ruimtes spendeer je graag tijd, raak je geïnspireerd en in andere dan weer niet. Samen met mijn jongere broer hadden we initieel het idee een coworking space te starten. Maar toen de pandemie losbrak, werd al snel duidelijk dat dit niet the way to go was. Thuiswerk daarentegen ging in een stroomversnelling. Verschillende ideeën werden onder de loep genomen, om uiteindelijk bij modulaire houten bijgebouwen uit te komen. Met decennialange ervaring van het familiebedrijf Renson in comfortabel wonen werd dit alvast ook thuis sterk toegejuicht.”

WELKE DROOM KOESTER JE NOG?

“Ik ben erg people-oriented. Eén van de belangrijkste aspecten van ondernemen voor mij is het menselijke aspect. Ik droom ervan een sterk team uit te bouwen met een sterke bedrijfscultuur. Een team van enthousiaste mensen die van het leven houden en die vooruit willen. Voor mij draait het niet alleen om het product maar ook om de mensen en de sfeer die je creëert rond een samenwerking. Samen kunnen we zoveel meer bereiken dan alleen.”

WAAR WIL JE OVER 5 JAAR STAAN?

“We willen evolueren van een productie- en plaatsingbedrijf naar een louter productiebedrijf. Hiervoor moeten we een distributienetwerk uitbouwen van installateurs en/of verdelers, waarmee we doorheen het hele land en over de landgrenzen heen kunnen leveren. Dit moet ons in staat stellen om te focussen op een productieproces met maximale efficiëntie en ook om sneller te kunnen groeien.”

WAAR HAAL JE JE ENERGIE VANDAAN?

” Samenwerken met enthousiaste, inspirerende en positieve mensen. Op vandaag zijn we met twee. Samen met Bruno Claeys, productontwikkelaar voor Amani Spaces, vormen we een complementaire tandem, en kijken we er naar uit verder ons team uit te bouwen.

Het gevoel wanneer je de klant tevreden ziet: als iemand ambassador wordt van je merk, er zelf in gelooft en het verder gaat rondvertellen in zijn/haar eigen netwerk.”

IN WELKE MATE SLUIT JE WERK AAN BIJ JE LEVENSSTIJL?

” Zoals ik al zei, voel ik een sterke impact van mijn omgeving op mijn algemeen gemoed. Ik merk dat veel natuurlijk daglicht, voldoende verse lucht, maar ook de keuze en combinatie van afwerkingsmaterialen en interieur een bevorderlijke werking hebben op mijn productiviteit en gemoed. Als ik in onze eerste demo unit zit (die we intussen ingericht hebben als eigen kantoor), dan word ik gelukkig. Ik ontspan en voel me goed. Zo weet ik dat we geslaagd zijn in onze opzet en dat ons product goed zit.”

5 FAVORIETE KNOKKE ADRESJES VAN CHARLOTTE EN BRUNO

The Pharmacy
Items By Bea Mombaers
Frans Boone
Cuines 33
J&O Saverys Gallery
Blueness (Cadzand)

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 01 (summer vibes 2021).