Skip links

Rising Stars: Stéphane Timmerman

WIE IS DE MAN ACHTER PADELbySY?

“Ik ben Stéphane Timmerman, geboren en getogen in Antwerpen. Mijn vrouw, Dominique Ide, leerde ik kennen in het nostalgische Antwerpse café ‘Alma’. We hielden allebei van het drukke stadsleven en hebben er 6 jaar gewoond. Toen er sprake was van kinderen trokken we iets noordelijker, richting Kapellen waar we ondertussen al meer dan 20 jaar wonen. Samen hebben we twee dochters Manon (20) en Juliette (17). Mijn passie voor mode, interieur en sport was er sinds mijn tienerjaren en ik heb het geluk gehad daar mijn beroep van te kunnen maken. Al geruime tijd werk ik in de groothandel voor het Belgische modehuis Scapa en naast deze fulltime job hou ik me bezig in mijn vrije tijd met lesgeven als tennis- en padelleraar.”

HOE KWAM JE OP HET IDEE?

“Toen de padelhype begon in België wou ik als coach een leuke outfit dragen. Het moest een sportief, modieus product worden met een leuke twist en met oog voor kwaliteit. Geschikt om padel mee te spelen, maar ook stijlvol genoeg om naast het veld en ver daarbuiten te dragen. Dankzij de ervaring van bij Scapa en als actieve padelspeler, ontstonden er in no time enkele originele padelontwerpen zoals La Casa De Padel, Antonio Bandeja, La Chiquita, … Deze designs werden als testcase gerealiseerd op enkele sweaters en T-shirts voor dames en heren. De parodieën, telkens gerelateerd aan padel, vielen bijzonder in de smaak en het label PADELbySY werd geboren. Tijdens corona was er plots meer tijd om aan de collectie te werken. Nieuwe creatieve ideeën vloeiden over in een echt design. De collectie breidde uit met outdoor jackets, jogging pants, dry fit shirts en enkele accessoires. Uiteraard moesten deze items verkocht worden, dus bouwde ik mijn eigen webshop. Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder en kan er gezegd worden dat de grootste interesse komt vanuit Benelux, Frankrijk en Zweden.”

WAAR WIL JE OVER 5 JAAR STAAN?

“Ik hoop dat PADELbySY een gevestigde waarde wordt in de padelwereld. Dat het een volwaardige collectie mag worden met aanvullende onderstuks en leuke kleedjes. De creativiteit zal er nog steeds zijn om goede nieuwe graphics te bedenken, maar ook daarnaast moeten er goede basics zijn die enkel het ‘SY’ logo uitstralen. De webshop groeit meer en meer maar ondertussen is er een spontane benadering van gespecialiseerde sportretailzaken. Ondanks de mindere marge die zij hebben, willen zij toch het product in hun shop aanbieden, omdat het divers is tegenover de andere merken die zij verkopen. Ze begrijpen het ludieke van de collectie en vinden het een speelse trekker voor hun winkel. Via deze weg zou het leuk zijn om met meerdere retailers samen te werken en nog meer grenzen te veroveren.”

WAAR HAAL JE JE ENERGIE VANDAAN?

“Ik haal mijn energie uit verschillende kanalen, maar de belangrijkste zijn enerzijds de leuke reacties van mijn vrienden, familie en mijn gezin. Mijn dochters zijn soms zo gedreven dat ze mee brainstormen over modellen, kleuren en designs en als je dan tot een nieuw ontwerp komt, geeft dit je een enorme boost. Anderzijds door events. Zo heb ik kunnen deelnemen aan het WPT-tornooi als standhouder. Dit vond plaats eind augustus in de Royal Zoute Tennis Club te Knokke. Het was weliswaar een exhibitietornooi maar trok meer dan 16.000 bezoekers aan op drie dagen. De verkoop die daaruit voortvloeide en de enthousiaste reacties die je krijgt van je klanten geven je een energieshot. Bij deze … noteer alvast in je agenda ‘World Padel Tour in Tour & Taxis’ te Brussel van 3 tot 8 mei 2022 waar we opnieuw van de partij zullen zijn, samen met Evil Eye, die voor het eerst een padelzonnebril zal lanceren in 2022.”

IN WELKE MATE SLUIT JE WERK AAN BIJ JE LEVENSSTIJL?

“Mijn oog voor detail en de passie en de liefde die ik koester voor mode en sport. Deze blending is mijn levensstijl die zich vertolkt in de branding en de sfeer van PADELbySY.”

GUILTY PLEASURE ADRESJES:
“MR.PANDABAR: voor een hartelijke, creatieve bite en een overheerlijke cocktail in een adembenemend interieur.
BRASSERIE RUBENS: tja een klassieker, I know! Maar het is geweldig om daar op het terras te zitten met een garnaalkroketje en een glaasje bubbels. SCAPA HOME: even wegdromen in een stijlvol, strak maar toch gezellig interieur.
BAR D’O: persoonlijk vind ik dit de fijnste strandbar, waarschijnlijk door de goedgezinde en charmante eigenaars Christophe & Amélie.”

WWW.PADELBYSY.COM
@PADELBYSY

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 02 (winter vibes 2022).