Skip links

Groots In Kleine Details

In 2019 kwam de ‘Murph’ tot leven als een stukje filmgeschiedenis. Nu krijgt het gevierde 42 mm horloge op veelvuldig verzoek ook een compactere variant. Hamilton onthult deze kleinere versie van het icoon van het witte doek: de 38 mm Khaki Field Murph.

Zwitserse precisie met een vleugje Amerikaanse spirit: dat is de unieke combinatie waarvoor horlogemerk Hamilton staat. De horloges van Hamilton zijn ware filmsterren. Zo verscheen het eerste Hamiltonhorloge in ‘Shangai Express’, een film uit 1932 met de glamoureuze Marlene Dietrich. De Hamilton Khaki Field Murph, een horloge in een 42 mm kast, was dan weer te zien in de scienfictionfilm Interstellar. De afloop van de film verklappen we niet, wel dat het horloge écht belangrijk was. In 2019 veroverde het horloge de markt. Fans bleven echter vragen naar een smallere 38 mm variant.

Hamilton ontwikkelde nu een kleinere Khaki Field Murph. Met de gloednieuwe 38 mm roestvrijstalen kastvariant blijft het merk trouw aan de toonaangevende stijlkenmerken van de grotere voorganger. Denk maar aan een uitstekend afleesbare zwarte wijzerplaat, beige Super-Luminova®-wijzers in vintagestijl en een classy zwartleren band. Daarnaast gaat er heel wat passie en vakmanschap schuil in de horloges. Of hoe kleine zaken een groots effect kunnen hebben.

HAMILTONWATCH.COM

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 04 (winter vibes 2022).