Skip links

Superboost: Natuurlijk Mooi Op Elke Leeftijd

LEEN RYCKAERT HUIDTHERAPEUTE EN UITBAATSTER VAN MAISON PUR IN KNOKKE: “MET BIOFEEDBACK GEVEN WIJ MENSEN EEN FRISSER, JONGER ÉN NATUURLIJK OGEND GELAAT.”

Of het nu gaat om onze manier van wonen, kleden of eten, … we zijn meer en meer op zoek naar natuurlijkheid. Op vlak van esthetiek is dat niet anders. Vrouwen en mannen met een frozen gelaatsuitdrukking hebben afgedaan. Vandaag willen we er natuurlijk en écht uitzien en dat bekomen we niet met spierontspanners of fillers, maar met biofeedback, ofwel regeneratie op natuurlijke wijze. De Antwerpse dermato-chirurg Dr. Ilan Karavani en Leen Ryckaert, huidtherapeute en uitbaatster van Maison Pur in Knokke, lichten toe.

HEBBEN ESTHETISCHE INSPUITINGEN DAN AFGEDAAN?

Ilan Karavani: “Inspuitingen kunnen perfect van 20 tot 40 jaar. Eens de kaap van 50 bereikt, komt er een kentering waarbij de hoeveelheid ingespoten stof niet

meer in verhouding staat tot de hoeveelheid eigen natuurlijk weefsel, waardoor je een onnatuurlijk en soms zelfs gek gelaat krijgt. Kijk maar eens naar sterren van boven de vijftig. Slechts weinigen zien er nog natuurlijk mooi uit. Het is gewoon niet verstandig om na je 50e alleen fillers te hanteren. Eens de 40 voorbij moet je jouw eigen spieren activeren en stretchen met bijvoorbeeld biofeedback. Onze spieren worden in de loop der jaren zwakker en dunner en als reactie daarop ga je een samentrekking of frons ontwikkelen. Als je de spieren gaat ontspannen (met inspuitingen) i.p.v. te stretchen, dan gaan ze nog dunner en zwakker worden. Je gaat nog meer samentrekkingen creëren en uiteindelijk nog meer botox-like producten nodig hebben. Doordat spieren volume verliezen, verlies je ook volume in het gelaat. Het is idioot om dat terug te gaan compenseren met hyaluronzuur. Zo eindigen velen onder ons als karikatuur.”

WAT HOUDT HET BIOFEEDBACKMECHANISME IN?

“Het biofeedbackmechanisme gaat de huid en de spieren terug connecteren met het centrale zenuwstelsel waardoor je autogeneratie genereert. Deze technieken worden ook onder meer gebruikt bij spierverlammingen na een beroerte, of in geval van spierspasmen bij kinderen, maar ook om tintelende zenuwuiteinden of frozen shoulders tegen te gaan.”

HOE WERKT SUPERBOOST ?

“We plaatsen één elektrode op een specifieke plaats op het lichaam – afhankelijk van het gewenste effect om de biofeedbackloop te starten. Vervolgens sluizen we een vloeistof in de huid met elektrolyten. Vaak is dat een cocktail van allerlei heilzame ingrediënten, waaronder vitamine C, die er voor gaat zorgen dat de huid regenereert, maar ook elektrisch doorlaatbaar wordt. Vervolgens wordt de stimulatie doorgevoerd. Biofeedback verdikt de spieren en geeft ze meer spanning waardoor ze niet meer samentrekken en je extra volume opbouwt.”

IS HET DAN TE LAAT VOOR IEMAND VAN 55+?

Leen Ryckaert: “Herstellen van de biofeedbackloop kan op alle leeftijden. En ook de prijs van 150/175 euro voor één sessie is voor vele generaties toegankelijk.”

HOE VAAK MOET EEN KLANT ZO’N BIOFEEDBACKSESSIE ONDERGAAN?

Leen Ryckaert: “Het biofeedbackmechanisme vraagt eigenlijk vier sessies. Nadien volstaat één sessie per jaar.” Zelf vind ik dat ik er na slechts één sessie minstens 7 jaar jonger en veel frisser uitzie, ook omdat mijn poriën weer gesloten zijn. Wat een verschil!

ZIJN ER CONTRA-INDICATIES?

Ilan Karavani: “Een sessie duurt ongeveer 30 à 40 minuten en er zijn geen contra-indicaties. Biofeedback wordt zelfs op baby’s toegepast en is bijzonder effectief bij sommige problemen waar nagenoeg niets anders nog werkt. Zo kunnen wij zelfs mensen met een laaghangende wenkbrauw als gevolg van slecht ingespoten botox, met biofeedback weer een meer symmetrisch gelaat geven.”

Meer info: Maison Pur, Esdoornstraat 103, 8300 Knokke-Heist
www.maisonpur.be

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 01 (summer vibes 2021).
Journalist: Anja Van Der Borght