Skip links

Geen Tijd Om Urenlang Te Fitnessen?

Bewegen helpt om fit te blijven, zowel op jonge als op oudere leeftijd. Geen mens die dat in twijfel trekt. De voorbije jaren zijn tientallen centra en methodes op deze snel ontwikkelende groeimarkt gesprongen. Met z’n tientallen of honderden massaal naar die club of naar dat centrum. Wie net lak heeft aan dat ultieme groepsgevoel en meer heil ziet in een individuele begeleiding en opvolging, wordt bij Fit Boutique op z’n wenken bediend. Een verslag van een heel bijzondere ontdekking …

Straks worden naar goede traditie in vele bedrijven en ook thuis de goede voornemenslijstjes gemaakt. Word jij ook al moe van gewoonweg te kijken naar je lijstje van vorig jaar? Nog meer naar de fitness gaan, minstens 45 boeken lezen, leren hoe de stofzuiger werkt, niet meer naar het journaal kijken … Pffft! Zet iets leuks op je lijstje dat je meteen kan waarmaken én je ook in één klap van die goede voornemensstress afhelpt: een paar keer bij Fit Boutique langsgaan is alleszins een waardevolle tip waar je achteraf flink je voordeel mee doet.

GEZOCHT: SIXPACKS

Verwacht hoegenaamd geen doordeweekse fitness bij Fit Boutique. Met dat uitgangspunt zijn Charlotte en Fabriccio voorjaar 2020 met hun Fit Boutique aan de Natiënlaan in Knokke-Heist gestart en dat credo krijgt bijna drie jaar later nog dagelijks een verlengstuk. Met steeds grotere bijval, want hier kom je net voor dat ietsje meer. Geen grote, onpersoonlijke zaal gevuld met fitnessapparatuur, maar een sfeervolle Boutique studio, net buiten het centrum van Knokke-Heist.

Eerste opvallend feit bij ons bezoek: wie gespierde sixpacks wil zien, heeft niets te zoeken bij Fit Boutique. Idem voor iets te gladde marketingkreten en blitse slogans die je spectaculaire beloftes voorspellen. Een bekende dokteres bleek bij ons binnenkomen al lange tijd een trouwe bezoeker en de patron van enkele restaurants in de buurt is klant aan huis. Of liever gezegd ‘gast’ aan huis, want van bij de entree tot het buitengaan wordt iedereen haarfijn en in duidelijke mensentaal uitgelegd wat hem/haar te doen staat.

“NA MIJN PROEFSESSIE VOEL IK METEEN EEN VERLICHTING VAN MIJN RUGKLACHTEN, IK BLIJF!”

HOERA, MAATPAKJE

Fit Boutique richt zich vooral tot mensen die geen zin of tijd hebben om urenlang te fitnessen. Charlotte: “Zonder dat je al je vrije tijd moet opofferen, is slechts 2 x 20 minuten per week al voldoende om resultaat te halen. Dat doen we met de meest kwalitatieve apparatuur, met de nieuwste technologieën en met de beste coaching.” Een bijkomende troef is dat Fit Boutique werkt met E-Fit, een heel vernuftige en vooral doeltreffende methode. Dit concept biedt enorme voordelen want een EMS-workout (Elektro Musculaire Stimulatie) van nauwelijks 20 minuten is 18 keer efficiënter dan via een traditionele training van 90 minuten.

In veel minder tijd en met minder energieverbruik bekom je een fit, strak en gespierd lichaam. Omdat persoonlijke research een belangrijk onderdeel van een testreportage is, trokken we naar de kleedruimte om ons een pakje aan te meten. Euh …

HERE WE GO

Een beetje warmdraaien … Beelden van marsmannetjes of een outfit voor chirurgen mag je bij deze opbergen, want er werd ons een volledig op maat vierdelig pakje aangereikt. Precies deze onderdelen zijn immers de attributen voor een perfecte en nauwkeurige opvolging. Here we go! Of toch bijna, want we kunnen opteren uit twee versies: de actieve training van 20 minuten in de zaal zelf, of een passieve methode waarbij we liggend op een tafel in een afzonderlijke kamer de workout zelf z’n werk laten doen. Het maakt niet uit welke versie je ook verkiest: de stimulatie, waarbij goed gepositioneerde e-pads alles nauwkeurig opvolgen, activeert door het systeem de juiste spieren. Via een E-Fit computer worden de e-pads aangestuurd met verschillende aangename impulsen naar je spieren, je bindweefsel, je vetlaag en naar je huid én zo verhoog je de stofwisseling. Of je nu aan je figuur wilt werken, je rug sterker wilt maken, je stofwisseling wilt stimuleren of je cellulitis tot een minimum wilt reduceren, bij Fit Boutique word je op je wenken bediend.

BESTIJG DIE TAFEL

Velen hebben last van het jojo-effect doordat vele diëten de stofwisseling vertragen. E-Fit zorgt voor het omgekeerde effect. Tijdens een E-Fit sessie wordt er gelijktijdig meer dan 90% van je spiervezels geactiveerd. Tijdens een gewone training is dit slechts 30%! Bovendien worden ook de diepliggende (en meest verwaarloosde) spieren getraind. Ook naar patiënten toe, die bv. reuma, migraine, artrose, jicht of osteoporose hebben, waren er al verbluffende resultaten en je hoeft tijdens de training maar één beweging uit te voeren: je op de tafel leggen.

EN GEZOND LEKKERS

Dat de juiste voeding een bijkomende garantie op een fit en gezond leven is, hoeft ook al lang niet meer bewezen te worden. Dankzij sport en gezonde voeding krijg je ook een betere weerstand waardoor je minder vatbaar bent voor een verkoudheid of griep. In de showroom van Fit Boutique reikt Charlotte je graag (alweer op maat uitgewerkte) voeding aan. Steeds met dat ene doel voor ogen: je leven fitter, gezonder en dus ook gelukkiger maken. Charlotte geeft met Fit Boutique zonder meer inhoud aan het begrip ‘ultiem en doeltreffend fitnessen’. Twijfel of onzeker? Pak gewoon die uitgereikte hand aan en geef even een belletje.

“IK BEN SUPER TEVREDEN VAN DE VRIENDELIJKE ONTVANGST EN DE NODIGE INFORMATIE DIE IK GEKREGEN HEB! VOORAL DE PERSOONLIJKE BEGELEIDING BIJ IEDERE SESSIE VIND IK EEN HEEL GROOT VOORDEEL! IK HEB MIJ DAN OOK ONMIDDELLIJK INGESCHREVEN EN GA ER MET VEEL ZIN AAN BEGINNEN!”

NATIËNLAAN 88/1
8300 KNOKKE-HEIST
050 36 17 72

FITBOUTIQUE.BE

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 04 (winter vibes 2022).
Journalist: Mario De Wilde