Skip links

Diego Poppe

WIE IS DE PERSOON ACHTER COACH POPPE

“Het gezicht en de coach ben ik natuurlijk zelf: Diego Poppe. Maar achter de schermen werkt mijn echtgenote Gianna Piretti even hard mee in de organisatie.”

VANWAAR HET IDEE?

“Het is altijd al een droom geweest, die steeds meer uitgroeide tot een idee. Sport is mijn grote passie, al sinds mijn kindertijd. Toen ik meerdere vrienden en kennissen begon te helpen bij het behalen van hun doelen kreeg de droom meer vorm en werd deze werkelijkheid. Ik friste mijn kennis van mijn studies terug op en schoolde me verder bij voor de hedendaagse trainingsmethoden.

Bij Coach Poppe gaan we voor een holistische aanpak. Mensen die hebben leren leven met een blijvende last van lichamelijke kwaaltjes, daar willen wij ons niet bij neerleggen. Een pijnlijk lichaam moet een sterk lichaam worden en een sterk lichaam trainen we verder voor het algemene welzijn of specifieke doelen. Voor elke persoon wordt er een andere aanpak en training voorzien. Hier komt Gianna het best tot haar recht. Gianna houdt bij wie er welke training heeft gevolgd en wat de volgende stap is in zijn/haar periodisering.

Dit wordt dagelijks met mij besproken en zo volgen we de progressie van iedereen persoonlijk op. Onze atleten zijn zowel startende sporters als professionele atleten. Elk doel is even belangrijk, alleen de aanpak verschilt.”

WAAR WILLEN JULLIE OVER 5 JAAR STAAN OF WELKE DROOM KOESTEREN JULLIE NOG?

“Over 5 jaar hopen we een nog breder gamma aan trainingen te kunnen voorstellen. Groeien mag, maar is geen must. We hebben al personen begeleid bij veeleisende challenges, zoals obstakelraces van 50 km of meerdaagse woestijntrails, hetgeen een grote voldoening geeft. Dit verder uitbreiden is misschien de volgende stap. Onlangs is ons team versterkt door een jonge coach, Kobe, die meegaat in deze filosofie.”

WAAR HALEN JULLIE DE ENERGIE VANDAAN?

“Van onze atleten!!! Het geluk in de ogen wanneer ze zich terug fit voelen of de blijdschap wanneer een pijnpunt is weggewerkt. Mensen zien transformeren van ‘couch potatoes’ naar sportievelingen die anderen motiveren en hun doelen wekelijks, maandelijks behalen. Meer is er niet nodig om er dagelijks vol in te vliegen.”

IN WELKE MATE SLUIT JULLIE WERK AAN BIJ JULLIE LEVENSSTIJL?

“Ons werk is onze levensstijl. Gianna sport ondanks een drukke agenda en de zorg voor de kindjes nog altijd meerdere keren per week en kookt elke dag vers en gezond. Ikzelf leef volgens hoe je het van een coach verwacht. Een dag niet gesport, is een dag niet geleefd.”

GUILTY PLEASURE ADRESJES:

“Voor het lichamelijke CRYO CUPPING KNOKKE, voor het mentale PUSH in Duinbergen. Om te eten: GELLIUS EN CWART. En voor de kids: ZUTWORLD.”

COACHPOPPE.COM

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 03 (summer vibes 2022).