Skip links

SCAPA: A Heritage Reborn

Recent lanceerde SCAPA zijn ‘A Heritage Reborn’ project: een audiovisuele beleving waarvoor het Belgische merk de handen ineensloeg met grote namen uit de Belgische kunstwereld zoals sopraan Elise Caluwaerts, ambassadrice van het merk en stylist Tom Eerebout.

‘A Heritage Reborn, a visual musical journey’ is een audiovisueel statement van SCAPA waarin Elise Caluwaerts de aria ‘Deh! Per Questo’ van Mozart brengt in een verrassende en hedendaagse regie van Jan Mast. Het stuk werd origineel voor een mannelijk castraat geschreven, maar wordt hier gebracht door een vrouwelijke sopraan.

In deze muzikale fashion kortfilm draagt Elise verschillende silhouetten uit de nieuwe capsulecollectie van SCAPA. Deze unieke collectie brengt een ode aan de identiteit en de ziel van het merk, maar heeft tegelijkertijd een hedendaagse twist gekregen. Zo zijn er enkele genderneutrale stuks in opgenomen en krijgen klassieke stuks een eigentijdse invulling.

Elise werd gestyled door Tom Eerebout, wat voor verbluffende en uitdagende looks zorgt. Deze zijn experimenteel en genderdoorbrekend en sluiten naadloos aan bij de muzikale inhoud en sfeer van het stuk.

Deze artistieke samenwerking tussen verschillende Belgische creatievelingen onderlijnt de #escapetheordinary identiteit van het merk.

SCAPA creëert met ‘A Heritage Reborn’ een virtueel universum waarin de mogelijkheden eindeloos zijn en er een sfeer van vrijheid heerst. Vrij om te zijn wie je wilt, om keuzes te maken, om jezelf te zijn en om te ontsnappen aan het alledaagse.

‘A Heritage Reborn’ is een samenwerking met sopraan Elise Caluwaerts, stylist Tom Eerebout gekend door Lady Gaga en Geike Arnaert van Hooverphonic, beeldend kunstenaar Jan Mast, make-up & hairstylist Laura Noben, Casco Phil en Mevrouw Arlette Van Oost van SCAPA.

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 01 (summer vibes 2021).