Skip links

Hommage Aan Knokke Homemade: Allereerste Gemeente Met Een Eigen Gault&Millau-Gids

Dagelijks worden in Knokse restaurants pure seizoensproducten getransformeerd tot de meest appetijtelijke creaties. Met zowat 200 restaurants plus de ijssalons, thee- en koffiehuizen, leuke cafés en de beste bakkers, slagers en traiteurs wordt dit een bruisende reportage waarbij we de lezer graag meenemen op een culinaire reis doorheen de smakelijkste kustregio van ons land.

Indrukwekkend, historisch maar vooral, goede reclame voor Knokke-Heist. Want dat moet wel betekenen dat onze culinaire verwenadresjes verdomd lekker zijn. Wanneer de meest vermaarde wereldspeler van gastronomische gidsen uitgerekend Knokke-Heist uitkiest als eerste regionale gids glimmen ze op en rond de Lippenslaan van ‘contentement’. Voor de echte fijnproevers zal dat niet verwonderlijk zijn want onze horeca voert grensverleggend raffinement hoog in het vaandel. Hier is weinig of geen plaats voor kneusjes of meelopers. Elk doet op z’n eigen manier een gooi naar erkenning. En dat bleef niet onopgemerkt in Parijs.

STRENGE SELECTIE

Ook voor het gemeentebestuur van Knokke-Heist is dit een stevige opsteker. Na een verplichte sluiting van de horeca, die bijna driekwart jaar duurde, wil het gemeentebestuur deze sector graag een duwtje in de rug geven. En dus mag de nieuwe gids, Gault&Millau Knokke-Heist Regional Guide, nu al een succes genoemd worden. De Franse uitgevers benadrukken dat er voor de selectie niet over een nacht ijs gegaan wordt. Er zijn uitvoerige degustaties vereist om het spreekwoordelijke neusje van de zalm juist te kunnen selecteren. Zoals gebruikelijk bij Gault&Millau worden de keuzes met

de grootste redactionele onafhankelijkheid gemaakt op basis van de visuele en smaakeigenschappen van elk geproefd item. Zo’n 200 adressen zullen deze selectieproeven met vlag en ‘garde’ doorstaan. De prestigieuze gids wordt na publicatie gratis bezorgd aan alle inwoners, tweedeverblijvers en seizoenshuurders van Knokke-Heist. De gids wordt ook verkocht via Toerisme Knokke-Heist en de lokale boekhandels voor € 14,95.

TÉ ONTDEKKEN ADRESJES

Kwalitatief genieten, op velerlei vlak, daar draait het om in Knokke-Heist. De gemeente is een echte ‘gastropool’. Zowel voor de fijnproever als voor de levensgenieter heeft de kustgemeente alles in huis. Het aanbod is niet alleen heel uitgebreid maar ook heel gevarieerd, steeds met de nadruk op kwaliteit. Je stoot op leuke, trendy plekjes voor een fijne lunch, een gastronomisch intermezzo of een snelle snack. Ze liggen zowel pal op de zeedijk, maar ook iets meer richting binnenland en ook de deelgemeenten worden niet vergeten. De gids wordt hét culinaire referentiepunt voor iedereen die in Knokke-Heist lekker wil genieten. Ontdek nieuwe favoriete adressen en de lekkerste zoete zonden want gastronomie en Knokke-Heist zijn als peper en zout onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je kan er alleen maar je voordeel mee doen.

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 01 (summer vibes 2021).
Journalist: Mario De Wilde