Skip links

Van Artistieke Emotie Tot Geurcreatie

Guerlain ziet parfum als een kunstvorm. Al sinds 1828 is dit Franse huis het boegbeeld van de haute parfumerie. De familie Guerlain laat zich inspireren door opera, schilderkunst, literatuur en gastronomie en combineert zo haar kennis om keer op keer voltreffers te creëren. Al vijf generaties lang blijven de Guerlains overtuigen met hun unieke parfums.

GUERLAIN-SIGNATUUR

De Haute Parfumerie Guerlain maakt van elk parfum een waar meesterwerk. De ongelofelijke ingrediëntenkennis en het unieke creatieve proces vormen de basis van elke Guerlain-geur. Al in 2005 sprak het huis de warme parfumliefhebbers aan met de zeldzame samenstellingen van L’Art & La Matière.

L’ART & LA MATIÈRE

Vandaag vindt Guerlain deze exclusieve parfumcollectie opnieuw uit. Het brengt een vurige ode aan het parfum als kunstvorm. De parfumeurs van Guerlain leggen hun creativiteit in de schaal en matchen deze met originele en kostbare grondstoffen. Met moed en vastberadenheid wordt tegen de stroom ingegaan en ontstaan parfums die uniek zijn in al hun facetten.

PARFUM ALS KUNSTVORM

Enthousiasme ligt aan de basis van elk parfum uit de collectie L’Art & La Matière. De parfumeurs vertalen een onuitwisbare emotie naar een parfum dat alle zintuigen prikkelt. Ze verwerken hun liefde voor grondstoffen tot een overweldigende geur. Guerlain geeft de parfumeurs hiervoor steeds carte blanche.

Als ware kunstenaars gaan ze steevast op zoek naar de beste kwaliteit en de mooiste ingrediënten ter wereld. Het vraagt dan ook durf om grenzen te overschrijden en te verrassen met creatieve interpretaties van klassieke samenstellingen. Alleen zo wordt parfum pure kunst!

ZEVENTIEN GEUREN

De elf bestaande geuren binnen L’Art & La Matière krijgen het gezelschap van vier iconische parfums van het huis én van twee nieuwe composities. Beide nieuwe geuren zijn een hommage aan de roos, de lievelingsbloem van de parfumeurs van Guerlain. Rose Chérie valt meteen op in haar frisheid, Santal Pao Rosa is er voor de liefhebbers van houtachtige en krachtige geuren.

OP GEURONTDEKKING

De collectie L’Art & La Matière kan worden onderverdeeld in vier grote geurgroepen:

– De passionele bloemgeuren hebben een vurig en haast verblindend effect. Eens zonnig, dan weer charmant en af toe een tikje rebels.

– De frisse parfums hebben een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Ze zijn explosief, kruidig en het summum van chic.

– Robuust hout zet bepaalde geuren extra kracht bij. De parfums durven sterke en doordringende emoties brengen.

– De oriëntaalse parfums werken betoverend. Ze wakkeren het vuur aan en creëren zwoele weelde.

ICONISCHE FLACON

Alle zeventien parfums van L’Art & La Matière komen in eenzelfde, glazen flacon. Deze unieke flacon is gebaseerd op de iconische Guerlain Flacon Carré uit 1870. Vandaag wordt dit flacon verheven tot een uniseks kunstobject met een moderne en geraffineerde uitstraling. Net als z’n iconische voorganger, wordt de flacon voor L’Art & La Matière gemaakt door de uitmuntende Franse glasblazerij Pochet du Courval. De flacon kan volledig naar wens worden gepersonaliseerd. Je kan onder meer de afwerking van het dopplaatje, de kleur van het koord aan de fleshals en het juweelplaatje kiezen. Extra persoonlijk wordt het door de gravure van initialen, een naam of dierbare quote.

Guerlain draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo wordt onder meer gekozen voor duurzame verpakkingen. De flacon bestaat voor een deel uit gerecycleerd glas en kan in een Guerlain-boetiek opnieuw worden gevuld. Bovendien kan de flacon er worden opgefrist zodat hij opnieuw z’n luxueuze uitstraling krijgt. Ook de etuis bestaan voor een groot deel uit gerecycleerd karton.

TWEE NEVENCOLLECTIES

Naast de eau de parfums L’Art & La Matière, brengt Guerlain ook twee innemende nevencollecties uit. Les Matières Confidentielles verstuif je zowel op de huid als op je favoriete spullen, L’Art de Vivre laat jouw interieur baden in een verrassende geur.

LES MATIÈRES CONFIDENTIELLES

Al in 1900 suggereerde Guerlain om naast de hals en het decolleté ook handdoeken en zakdoeken te parfumeren. Les Matières Confidentielles gaat verder op deze traditie. De vier frisse eau de toilettes kun je zowel op de huid als op je lievelingsspullen verstuiven. Een subtiele geurbeleving die in alle intimiteit tot z’n recht komt.

L’ART DE VIVRE

De interieurcollectie L’Art de Vivre parfumeert elke kamer met de typisch Parijse je-ne-sais-quoi van Guerlain. De geurkaarsen en interieurparfums nemen je mee op reis, van India tot de Côte d’Azur. Er zijn zes charmante geuren die stuk voor stuk complementair zijn met de eau de parfums L’Art & La Matière. Alle geuren zijn beschikbaar als elegante geurkaars.

De glazen kaarsenhouder is eindeloos navulbaar met kaarsen uit kwaliteitswas. Geniet zo’n 25 uur van de warme vlam en de betoverende geur in huis. Daarnaast zijn drie van de geuren ook verkrijgbaar als handige geurverspreider. De elegante glazen flacon brengt extra sfeer en verspreidt ongeveer drie maanden het fijne parfum.

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 02 (winter vibes 2022).