Skip links

Stijlvolle Sfeermakers Met Een Nostalgische Toets

Met de lampencollectie Dentelles lanceerde Atelier Pierre, de designstudio van het familiebedrijf Vanhalst uit Wevelgem, een collectie waarbij design en functionaliteit gecombineerd werden met een nostalgische toets. De inspiratie voor de naam en vormgeving haalden ze uit de decoratieve papieren kanten onderleggers, die je vroeger onder elke taart zag. Stapel je de kanten onderleggers op elkaar, dan krijg je dezelfde vorm als deze van de tafellampen. De jonge Belgische designers Paulien Callewaert en Kaat Verschueren stonden in voor het ontwerp van deze moderne lichtobjecten. De crèmekleurige lampen zijn volledig draadloos, geschikt voor binnen en buiten, dimbaar en te verkrijgen in diverse uitvoeringen. Om het plaatje helemaal af te maken is de collectie ook nog eens duurzaam. Zo is de module van de lamp gemaakt van 100% recycleerbaar polyethyleen en kunnen vele onderdelen apart gerecycleerd en hergebruikt worden mits een correcte sortering.

SFEERVOLLE MUSTHAVES

Door de periodes van kleine bubbels, social distancing, verplicht thuiswerken, … werd ons al vlug duidelijk hoe belangrijk menselijk contact is en hoeveel nood we hieraan hebben. Vanuit dit intens verlangen naar het samenzijn met familie en vrienden werd de lmpencollectie van Atelier Pierre ontwikkeld. Kaat en Paulien ontwierpen een reeks tafellampen met een eigentijds design voor een sfeervolle finishing touch van je gedekte tfel, of als een ultieme sfeermaker bij andere gezellige ontmoetingen. Door het stijlvolle design zijn de lichtobjecten ook vlot te integreren in zowel het interieur als exterieur.

EIGENTIJDS DESIGN MET OOG VOOR DUURZAAMHEID

De Dentelles-lampen zijn verkrijgbaar in 3 verschillende groottes en vormen, maar allemaal hebben ze een crèmekleurige basis. De voet bestaat uit een magnetische ring van metaal en is beschikbaar in 3 kleuren namelijk zwart, terra en brushed gold. Doordat ze volledig draadloos zijn, zijn ze ook vlot verplaatsbaar. Opladen gebeurt simpelweg met de bijhorende USB-kbel. De 4 verschillende dimniveaus, waaronder een slaapstand, zorgen ervoor dat je de intensiteit van het licht kan aanpassen naar wens.

Mits duurzaam ondernemen één vn de troefkaarten is van Atelier Pierre werd ook bij de ontwerpfase van Dentelles hier de nodige aandacht aan besteed. De module van de lamp is bijvoorbeeld gemaakt van 100% recycleerbaar polyethyleen en verschillende onderdelen zijn recycleerbaar en herbruikbaar.

WWW.ATELIERPIERRE.BE

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 02 (winter vibes 2022).
Journalist: Gillian Vanhoenacker