Skip links

Cirque du Soleil

Cirque du Soleil, het bekende circusgezelschap, komt terug naar België met hun nieuwste spektakel KURIOS – Cabinet of Curiosities.Na een recordbrekende première in de Londense Royal Albert Hall, zal de ‘Grand Chapiteau’ van Cirque du Soleil van 27 juli tot 27 augustus 2023 te vinden zijn in het prachtige Knokke-Heist.

ONTSNAP AAN DE REALITEIT MET DIT UNIEKE SPEKTAKEL

KURIOS is een spectaculaire ontsnapping aan de werkelijkheid. Het spektakel onthult een feestelijk, op steampunk geïnspireerd universum waar het onverwachte om de hoek loert. Naast halsbrekende acrobatie, prachtige muziek en poëzie, is er ook de nodige humor te vinden. Dus als je op zoek bent naar een onvergetelijke avond vol verbeelding, kracht en creativiteit, dan moet je zeker naar KURIOS gaan.

Het verhaal van KURIOS speelt zich af in een alternatief verleden, in het mechanische lab van een Vorser die gelooft dat er een verborgen, onzichtbare wereld bestaat. Zodra de Vorser erin slaagt de deur naar deze wereld van wonderen te openen, valt een opgewekte cast van buitenaardse personages zijn curiosakast binnen, waardoor zijn geïmproviseerde creaties één voor één tot leven komen. De tijd stopt en het onzichtbare wordt zichtbaar. KURIOS is een feest van kracht en verbeelding, en zal je zeker verbazen.

KURIOS IS EEN MULTICULTURELE ERVARING DIE JE NIET MAG MISSEN

Sinds de wereldpremière in 2014 in Montreal werd KURIOS al meer dan 2.000 keer opgevoerd in 30 steden en meer dan 4,5 miljoen toeschouwers hebben het spektakel bewonderd. De cast bestaat uit 50 acrobaten, acteurs, muzikanten en zangers uit 17 landen, die worden ondersteund door 122 technici en medewerkers uit 27 landen.

OVER CIRQUE DU SOLEIL

Cirque du Soleil is een Canadese organisatie gevestigd in Montreal, Quebec. Het bedrijf begon als een lokale groep acrobaten en is uitgegroeid tot een wereldwijd erkend gezelschap dat de circusbeleving opnieuw heeft uitgevonden. Ze hebben de live-entertainmentindustrie veranderd door meeslepende en iconische ervaringen van wereldklasse te creëren op zes continenten.

Wat Cirque du Soleil onderscheidt van andere entertainmentbedrijven, is hun authentieke, menselijke en inclusieve manier van communiceren met hun fans. Het bedrijf streeft ernaar mensen, gemeenschappen en de planeet positief te beïnvloeden door creativiteit en kunst te gebruiken. Ze hebben het voorrecht om samen te werken met artiesten van 64 verschillende nationaliteiten om hun creativiteit tot leven te brengen op podia over de hele wereld. Door de jaren heen hebben meer dan 220 miljoen mensen wereldwijd inspiratie gevonden in de voorstellingen van Cirque du Soleil. Het bedrijf heeft meer dan 70 landen over de hele wereld bereikt en blijft mensen betoveren met hun ongeëvenaarde liveervaringen.

Met KURIOS brengt het een unieke en onvergetelijke ervaring naar België. Dus, als je op zoek bent naar een avondje uit dat je zeker niet zal vergeten, zorg er dan voor dat je tickets voor KURIOS bemachtigt.

CIRQUEDUSOLEIL.COM/KURIOS

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 05 (summer vibes 2023).