Skip links

Een Ode Aan De Schoonheid Van De Iris In Een Betoverend Kunstwerk

Het nieuwste project van Wim Tellier brengt kunst en filantropie samen in Madagaskar. In de adembenemende lagunes van Madagaskar werkt Wim Tellier momenteel aan zijn project genaamd ‘FOCUS’. Dit ambitieuze kunstwerk belooft een sensationele ervaring te worden die bezoekers meeneemt op een visuele reis door de oneindigheid. Met maar liefst 135 op maat gemaakte pirogues zal een 1.800 meter lange tentoonstelling worden gecreëerd, waarbij elke 10 meter een pirogue met een uniek zeil te bewonderen zal zijn. Deze zeilen zullen foto’s van irissen bevatten, vastgelegd met een speciale techniek ontworpen door Wim Tellier.

IRIS: POORT NAAR DE ZIEL IN BEELD GEBRACHT

De iris, het puurste deel van ons lichaam en de toegangspoort tot onze ziel, staat centraal in dit meesterwerk. Het is het meest tijdloze deel van ons lichaam, want het verandert het minst. Wim Tellier zoekt altijd naar een unieke emotionele waarde in zijn projecten. Met dit kunstwerk creëert hij niet alleen een tijdloos beeld voor zijn klanten, maar biedt hij hen ook de kans om in realtime de expositie te bezoeken en zo een zeer unieke levenservaring te beleven die verbonden is met het kunstwerk.

SAMENSMELTEN VAN KUNST, FILANTROPIE EN DUURZAAMHEID

Een bijzonder aspect van project FOCUS is de sociale impact ervan. Naast het bewonderen van de kunstinstallatie kunnen bezoekers ook bijdragen aan het goede doel. Alle op maat gemaakte zeilen en boten van het project worden gedoneerd aan de lokale visserijgemeenschap. Bovendien heeft Wim Tellier het project ‘C Water’ opgezet, met als voornaamste doel het creëren van drinkwater ter plaatse in afgelegen gebieden met behulp van een ontziltingsmachine die 500 liter drinkwater per uur kan produceren.

SPONSORMOGELIJKHEDEN EN SOCIALE VERANTWOORDELIJKHEID

Om deze nobele inspanningen te ondersteunen, biedt project FOCUS verschillende sponsormogelijkheden aan. Voor een bedrag vanaf € 2.500 kunnen individuen dit prachtige project sponsoren en hun eigen iris vereeuwigd zien worden in één van de grootste kunstinstallaties ter wereld. Als dank voor hun steun ontvangen sponsors niet alleen een unieke kunstervaring, maar leveren ze ook een bijdrage aan het verstrekken van 25.000 gratis maaltijden aan scholen, verspreid door het Rode Kruis, en 1.000 liter drinkwater. Bovendien heeft project FOCUS een samenwerking met Spiritus, waardoor elke gesponsorde pirogue van € 2.500 nog meer betekenis krijgt.

TRANSFORMEREN VAN DE WERELD DOOR KUNST

Project FOCUS streeft ernaar om de wereld te laten zien hoe krachtig kunst kan zijn in zijn meest pure vorm, en hoopt anderen te inspireren om ook iets goeds te doen in deze prachtige wereld. Wim Tellier gelooft in de kracht van kunst om niet alleen schoonheid te tonen, maar ook verandering teweeg te brengen. Met elke dag 165 mensen die een initiatief nemen zoals dit, zouden we in een wereld zonder hongersnood leven.

LEVENSVERANDERENDE ERVARING

Naast het creëren van een uniek kunstwerk, biedt het project FOCUS bezoekers de mogelijkheid om deel uit te maken van een levensveranderende ervaring. Het verkennen van de expositie, omringd door de betoverende lagunes van Madagaskar, zorgt voor een diepe verbinding met zowel de kunst als de natuurlijke schoonheid van de omgeving. Het is een kans om de ziel te voeden en inspiratie op te doen.

DUURZAME TOEKOMST

Naast het streven naar kunstzinnige schoonheid en sociale impact staat duurzaamheid centraal in het project. Het gebruik van een ontziltingsmachine om drinkwater te produceren op afgelegen locaties draagt bij aan het bevorderen van duurzame ontwikkeling. Bovendien zal het hergebruik van de zeilen en boten door de lokale visserijgemeenschap bijdragen aan het versterken van de economie en het behoud van cultureel erfgoed.

GRENZELOZE TOEKOMST VOOR DE KUNST

Met het project FOCUS opent Wim Tellier de deuren naar een nieuwe dimensie van kunstbeleving. Het gaat verder dan traditionele kunsttentoonstellingen en biedt een interactieve en meeslepende ervaring die de grenzen van de verbeelding overstijgt. Het is een viering van schoonheid, verbondenheid en het vermogen van kunst om levens te transformeren.

BELEEF DE MAGIE VAN PROJECT FOCUS

Dompel jezelf onder in de magie van project FOCUS en maak deel uit van een baanbrekend kunstwerk dat zowel de ziel voedt als positieve verandering teweegbrengt. Laat jouw iris vereeuwigen in dit indrukwekkende kunstwerk en draag bij aan een wereld zonder hongersnood, waar kunst en filantropie hand in hand gaan.

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 05 (summer vibes 2023).