Skip links

Club Med Geeft Een Nieuwe Dimensie Aan Vakantie In De Bergen

Het voorbije skiseizoen pakte Club Med uit met enkele nieuwe skibestemmingen. Voor komende winter kondigt zich alweer een gloednieuw exclusief bergresort aan op de Frans-Italiaanse grens. CEO Henri Giscard d’Estaing en Benelux-manager Eric Georges vertellen hoe Club Med blijft innoveren om klanten steeds nieuwe ervaringen te bieden.

EEN UITGEKIEND AANBOD SNEEUWBESTEMMINGEN

Club Med is een pionier als het aankomt op het vernieuwen van de standaarden in de reisindustrie. Henri Giscard d’Estaing, zoon van voormalig Frans president Valérie Giscard d’Estaing en sinds 2003 CEO van Club Med, heeft gaandeweg sinds zijn aanstelling als CEO stevig geïnvesteerd in de upgrade van zowel bestaande als nieuwe resorts. “Eind december 2022 openden we in goede sneeuwomstandigheden in Tignes Val Claret een nieuw hotel in ons aanbod Exclusive, onze meest luxueuze vakantiebestemmingen met meer privacy en gepersonaliseerde services. In dit nieuwe project werd 130 miljoen euro geïnvesteerd”, zegt Henri Giscard d’Estaing.

En daar bleef het niet bij. Club Med Val d’Isère werd volledig getransformeerd tot een Exclusive Collection Resort. “Daar voegden we bijvoorbeeld telkens twee kamers samen tot één ruimere, mooiere kamer. Die renovatie kostte 50 miljoen euro. In de Italiaanse Alpen werd ook de infrastructuur van het Pragelato Sestriere Resort gerenoveerd en uitgebreid met 17 compleet nieuwe comfortabele chalets en 105 nieuwe kamers in Piemontese stijl. En in Japan openden we de trendy Club Med Tomamu Hokkaido, een waar skiparadijs met massa’s poedersneeuw van de allerbeste kwaliteit. Vanaf december 2023 komt er nog een Exclusive Collection Zone bij met Club Med La Rosière waar je een betoverend uitzicht hebt op de glorieuze toppen van de Savoie, een prachtig skigebied op de Frans-Italiaanse grens.”

IEDERE DAG MAGISCHE MOMENTEN BELEVEN

De Europese bergresorts van Club Med liggen midden in de hoogstgelegen skistations van Frankrijk, Zwitserland en Italië. In maar liefst 8 resorts kunnen vakantiegangers op meer dan 3.000 meter hoogte skiën. “La Rosière staat in de top 5 van Franse skistations met de meeste sneeuw. Bijna al onze bergresorts zijn ski-in/ski-out. Dat houdt in dat onze gasten rechtstreeks de skiroom kunnen uitskiën, zo de piste op!”, gaat de CEO verder.

“Onze groep herdefinieert de betekenis van luxe en introduceert een nieuwe manier van reizen, een gevolg van de veranderde verwachtingen en hogere eisen van onze doelgroep. Onze gasten willen intenser kunnen genieten van meer ruimte, rust en gedeelde ervaringen”, licht Eric Georges toe. “Wij bieden hen de mogelijkheid om zorgeloos te reizen, te herbronnen, te ontkoppelen in een intiem kader, waar luxe en comfort kunnen gerijmd worden met de verwachtingen van een gezinsvakantie. De Club Med Exclusive Collection denkt aan alles en ‘werkt’ tot in het kleinste detail aan het geluk van iedereen, jong en oud.” Als expert in gezinsvakanties vergeet Club Med de kleinsten niet. Het concept Mini Club Med+ focust volop op hun zelfontplooiing en onafhankelijkheid door in te zetten op geluk, vertrouwen en plezier.

“We bieden een brede waaier aan diverse belevingen. Naast skiën zijn er tal van andere activiteiten: hiken met een gids, een sneeuwwandeling op rackets, een sleetocht met husky’s, introductielessen in indoorsporten zoals spinning en meer. Ook heel wat opties voor wellness: spa, hamam, sauna, binnen- en/of buitenzwembad, relaxatie- en yogalessen. En we verwennen onze gasten op gastronomisch vlak. Een wintervakantie is zoveel méér dan skiën of snowboarden! In de zomer hebben onze dorpen in de bergen eveneens veel te bieden. Tussen meren en gletsjers kan je genieten van de alpenweiden. Val d’Isère is ideaal voor kindvriendelijke familievakanties om te ontspannen en te connecteren met de natuur”, zegt Henri Giscard d’Estaing.

ECOBEWUST BELEID

Sinds 1950 geeft Club Med blijk van een visie en beleid gebaseerd op duurzame ontwikkeling met respect voor de omgeving en de lokale bevolking. “Bijna 100% van onze resorts hebben een Green Globe-certificering, een resultaat dat gebaseerd is op 350 criteria verdeeld over 40 thema’s rond 4 pijlers van duurzame ontwikkeling: duurzaam beheer, de economische en sociale dimensie, cultureel erfgoed en respect voor milieu en natuur”, benadrukt Giscard d’Estaing.

Het complex in Tignes behaalde bovendien, als enige gebouw in de Alpen, het BREEAM Very Good-certificaat dat synoniem staat voor duurzaam bouwen. Er werd geen nieuwe grond ingenomen, want het hotel kwam op een bestaand parkingterrein.

Henri Giscard d’Estaing: “Het is een monumentaal gebouw van hout en glas dat hypermoderne technieken tentoonspreidt: 150 zonnepanelen aan de gevel, warmtepompen die tot een buitentemperatuur tot -20° C werken, innovatieve isolatietechnieken, recuperatie van restwarmte en warm water, duurzame materialen die aan de hoogst geldende normen beantwoorden. Het gebouw is voorzien van een behoorlijk indrukwekkend ‘smart’ energiebeheersysteem met 4.000 controlepunten dat centraal wordt aangestuurd. Niets werd aan het toeval overgelaten. Op die manier kunnen we 15 à 20% besparen op verbruik. En het is ook onze bedoeling om alle plastic te weren in onze dorpen. Zelfs het skimateriaal is recycleerbaar.”

NIEUWE CLUB MED MAGNA MARBELLA

Voor wie graag de zon opzoekt, heeft Club Med een waaier aan mogelijkheden. We lichten er één uit. Na meer dan twintig jaar afwezigheid in Spanje maakte de reisorganisator er zijn comeback. Club Med Magna Marbella ligt aan de voet van de Sierra Blanca, op een steenworp van het stadscentrum en op slechts 40 minuten van de luchthaven van Málaga. Het meer dan 50 jaar oude hotel werd volledig gerenoveerd.

Henri Giscard d’Estaing: “Het resort kijkt uit op de Middellandse Zee en is omgeven door een weelderig domein van 14 hectare met prachtige tuinen, terrassen en veel groen. Met 485 kamers heeft het een maximumcapaciteit van 1.080 gasten. Voor al die gasten staan onze 300 medewerkers klaar.”

CLUBMED.BE

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 05 (summer vibes 2023).
Journalist: Edith Vervliet