Skip links

Een Nieuw Lokaal Bier In Knokke-heist!

LANG GERIJPT IDEE OP KORTE TIJD GEBROUWEN

Lee Verloove, geboren en getogen Duinbergenaar, heeft veel gereisd. Van Azië naar Noord-Amerika, maar het overwinteren gebeurde in Europa. Heel wat jaren was hij onder meer sneeuwscootergids in skioorden in de Alpen. Begin jaren 2000, toen Lee voor het eerst een tijd in Canada woonde, kwam hij in contact met het fenomeen van microbrouwerijen die daar als paddenstoelen uit de grond rezen. Terug in Knokke-Heist liet de bierpassie Lee niet los. “Ik werk al 8 jaar van april tot oktober als kelner in Brasserie Rubens. Toen corona toesloeg, tijdens de verplichte lockdown, heeft mijn partner Daisy Van Praet mij ertoe aangezet een cursus te volgen. Die keuze was snel gemaakt en het werd de cursus microbrouwerij van Syntra West Brugge. Toen ik klaar was met de opleiding heb ik met de hulp en advies van een doorgewinterde meesterbrouwer een karaktervol pilsbier ontworpen en in april 2021 bescheiden gelanceerd met steun van onze lokale horeca”, zegt een enthousiaste Lee die we ontmoeten in ‘The Pub’ aan de Leopoldlaan, uitgebaat door Lesley Segers.

EEN BIER VOOR ÉPICURIENS

The Pub en Restaurant Blanco zijn trouwens de eerste horecazaken die de smaakvolle BrewsLee pils met 5,5 alcoholpercentage, dubbel gehopt en gekruid in de juiste verhouding met o.m. koriander en kamille, van het vat tapten. Lesley Segers: “Ik ging direct akkoord om dit fantastische unieke bier aan te bieden in The Pub. Zeker omdat ik geloof in Lee zijn kunnen.

Het is een bier voor épicuriens, fijnproevers.

En tal van klanten, onder wie zelfs twee meesterbrouwers, bevestigen dit. Net zoals ons geweldig huisbier Primus, wordt ook dit mooi gouden biertje vanuit het hart en in alle schoonheid getapt en met fierheid geserveerd in een bijpassend elegant glas.” Intussen staat BrewsLee ook op de kaart van Brasserie Rubens en Ugly Duckling en cafés Yssi’s, Check-in, De Postillon in Knokke en De Meerpaal en De Bolle in Heist. “BrewsLee laat zich gemakkelijk drinken uit het flesje, maar de smaak en aroma’s zijn het meest in balans als de pils in een bol wijnglas geschonken wordt”, benadrukt Lee. Niet verwonderlijk dus dat je ook BrewsLee in wijnbar Bodyn kunt degusteren.

BREWSLEE, MET EEN KNIPOOG NAAR BRUCE LEE

De naamklank van dit pilsbier doet denken aan de Chinees-Amerikaanse vechtkunstenaar, acteur en regisseur die in de jaren ’60 furore maakte. “Mijn partner Daisy, die actrice is, heeft mee de naam bedacht”, vertelt Lee.

BrewsLee Beer Crafting wil zich ook als ‘white label’ positioneren. Lee Verloove: “Horecazaken en bedrijven die een biertje onder eigen naam willen, kunnen bij ons terecht. Zo is er al sinds augustus het Saisonbiertje Il Rialto, in het gelijknamige etablissement op het Rubensplein te verkrijgen. De eigenaar van deze horecazaak wou een biertje dat paste bij pizza, net zoals dit gedaan wordt in het noorden van Italië. Na enkele pizza’s met veel smaak en goesting te hebben gedegusteerd, hebben we geopteerd voor een Saisonbiertje. Op die manier kunnen we Knokke-Heist op de kaart zetten en geven we de mogelijkheid aan horecazaken om net iets ‘anders’ te zijn. Daar is het mij om te doen!”

WWW.BREWSLEE.BE

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 02 (winter vibes 2022).
Journalist: Edith Vervliet
Foto’s: Scorpio Sisters