Skip links

Een Feest Zonder Aperitief? Neen Dank U.

Probeer van elk aperitief een feest te maken met lekkere hapjes en dito drankjes. Een coupe champagne of een lekkere gin-tonic smaakt altijd, maar meer en meer mensen genieten ook van een alcoholvrij aperitief. Mensen kiezen daar bewust voor, niet alleen omdat ze zwanger zijn of nog moeten rijden. Denk maar aan het succes van acties zoals Tournée Minerale. De tijd van alleen maar een colaatje, een Crodino of een tomatensapje is (gelukkig) definitief voorbij.

Er zijn veel drankjes op de markt verkrijgbaar. Sommige ‘ready to serve’ zoals het heerlijke BULOO, een mooi en lekker alternatief voor een coupe rosé champagne of andere dranken die je kan mengen met een mixer zoals tonic, gemberbier of spuitwater.

GIMBER is Belgisch, biologisch en één van de pioniers in alcoholvrij aperitiefland met hun heerlijk drankje op basis van gember en kruiden, dat lekker wegdrinkt met spuitwater en munt – hun perfect serve. Als het wat gewaagder mag, smaakt een geut van dit goedje heerlijk bij een glas Big Tom (pikant tomatensap).

Er zijn ondertussen heel veel gemberdrankjes te koop, sommige heel zoet, andere wat bitterder of gemend met cranberrysap zoals GINGERCLUB.

Er zijn nu ook heel wat alcoholvrije gins op de markt en ook daar moet je proeven en zien welke smaak je het lekkerst vindt. Wij zijn fan van de Belgische NONA JUNE. Geserveerd met tonic en een schijfje citroen en niemand die vermoedt dat het om een alcoholvrij alternatief gaat.

Het nieuwste op de markt is een alternatief voor rum van het wederom Belgische GUTSS. Deze CUBAN SPICED smaakt lekker in een Virgin Mojito of een alcoholvrije Dark & Stormy.

Ook MARTINI heeft recent twee alcoholvrije drankjes op de markt gebracht: VIBRANTE EN FLORALE . Lekker on the rocks of aangelengd met tonic.

Zin in een buitenapéro met een glaasje glühwein? Dat kan door warm appelsap te mengen met de GOLDEN GLÖGG van MILL & MIRTAR.

Er zijn dus echt voldoende alternatieven om te genieten van een lekker aperitiefje zonder in te moeten boeten aan beleving en smaak. Geef toe, wat zou jij liefst drinken als aperitief, een Virgin Mojito of een glas spuitwater? Cheers!

MUSTBEYUMMIE.COM

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 02 (winter vibes 2022).