Skip links

Nicolas Di Felice: Artistiek Directeur Van Courrèges

Parijs, 10 september 2020 – Courrèges maakt met trots de benoeming bekend van onze Belgische Nicolas Di Felice als de nieuwe Artistiek Directeur van het gerenommeerde modehuis. Met ingang van vandaag zal Di Felice de leiding nemen over het creatieve proces van het merk. Zijn komst betekent een nieuwe fase in de evolutie van Courrèges, waarbij zijn visie en expertise worden samengebracht met de tijdloze waarden van het huis.

Voor Nicolas Di Felice gaat een lang gekoesterde droom in vervulling. Hij heeft altijd bewondering gehad voor Courrèges, met haar unieke en meeslepende universum. Het is een merk dat een bijzondere betekenis voor hem heeft en waarin hij zich volledig kan vinden. Hij beschrijft het als een huis van eenvoud, helderheid en optimisme. Met grote eer zal Di

Felice deze waarden voortzetten en met evenveel passie en enthousiasme als de oprichter een nieuw hoofdstuk schrijven voor Courrèges.

Van Belgische afkomst, heeft Nicolas Di Felice zijn artistieke opleiding genoten aan La Cambre in Brussel. Daarna heeft hij bijna twaalf jaar waardevolle ervaring opgedaan bij gerenommeerde modehuizen als Balenciaga, Dior en Louis Vuitton. Zijn indrukwekkende achtergrond en creatieve talent maken van hem de ideale persoon om Courrèges naar nieuwe hoogten te brengen.

Courrèges kan rekenen op de volledige steun van haar enige aandeelhouder, Artémis, en is vastbesloten om haar ontwikkeling voort te zetten onder het leiderschap van Nicolas Di Felice. Samen met Adrien Da Maia, CEO van het modehuis en een gepassioneerde voorvechter van innovatie, vormt Di Felice een dynamisch duo dat de visie van Courrèges naar een hoger niveau brengt.

COURRÈGES – HERFST/WINTER 2023: EEN BETOVEREND SCHOUWSPEL VAN LICHT EN REFLECTIE

De Courrèges-collectie voor herfst/winter 2023 onthult een garderobe in voortdurende evolutie, als een betoverend schouwspel van licht. Met een surrealistische visie op de natuur en een focus op hybride vormen, belichaamt de collectie een ceremoniële esthetiek.

De silhouetten omvatten archetypische daywear met beschermende volumes en opvallende details zoals koperen sieraden en parabolische borststukken.

De muzikale composities, een mix van digitale en analoge elementen, versterken de beleving van de collectie. De enscenering en de processie van spiegels en kloppende harten symboliseren zelfverwezenlijking en nodigen de kijker uit om de wereld op een nieuwe manier te zien. Courrèges herfst/winter 2023 is een verfijnde collectie die een licht werpt op onze innerlijke essentie.

Daarnaast werkte Nicolas mee aan de creatie van de parfumfles ‘Le Messager’ van het huis.

COURRÈGES.COM

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 05 (summer vibes 2023).