Skip links

Hamilton X Pierre Frolla

HET FAVORIETE HORLOGE VAN FREE DIVER PIERRE FROLLA

Pierre Frolla is viervoudig wereldkampioen free diving. Een passie die hij van zijn vader meekreeg. Hij was kampioen onderwaterjagen en vrijduiken, maar bovenal een liefhebber van het milieu en de zee. Ook Pierre Frolla maakt de bewuste keuze om vanuit zijn passie te leven.

PARTNERSHIP MET HAMILTON

Frolla is al 17 jaar ambassadeur van het merk Hamilton. “De kwalitatieve horloges brengen mij ware luxe, namelijk tijd. Alleen het heden telt en dankzij een horloge kunnen we zien dat het heden beetje bij beetje voorbijgaat.” Tijdens het vrijduiken is een Hamiltonhorloge trouwens zijn enige gereedschap.

EÉN MET DE NATUUR

Vrijduiken kan gevaarlijk zijn, daarom is het essentieel om de veiligheid te optimaliseren. Toch ziet Frolla het voornamelijk als een fysieke activiteit in de natuur. “Natuurlijk wil ik in competitieverband degene zijn die het laagste duikt. Maar ik heb aan niemand iets te bewijzen, ik leef mijn passie elke dag.” Ook lesgeven aan de Académie Monégasque de la Mer en Ecole Bleue maken daar deel van uit.

DE NATUUR BESCHERMEN

“De natuur beschermen is de mensheid beschermen.” Voor Frolla is een dagelijks individueel bewustzijn verregaander dan de impact van internationale handel. De mens zal alles doen om zijn identiteit en bestaan te vrijwaren. “Ook tijdens de samenwerking met Hamilton primeert het menselijke vaak op het commerciële”, besluit Frolla.

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 05 (summer vibes 2023).