Skip links

Great Spine Of Africa

Het Rolex Perpetual Planet-initiatief ondersteunt succesvolle expeditie onder leiding van Steve Boyes voor de bescherming van de Zambezi-rivier.

ONGEKENDE MISSIE OM DUIZENDEN KILOMETERS AAN ONONTDEKTE RIVIEREN TE DOCUMENTEREN

In de uitgestrekte wildernis van Afrika is een groep onderzoekers onder leiding van Steve Boyes op een ongekende missie: de Great Spine of Africaexpeditie. De expeditie heeft als doel om duizenden kilometers aan rivieren af te leggen die nog nooit eerder wetenschappelijk zijn gedocumenteerd. Het team wil gedurende meerdere jaren meer dan 40.000 kilometer afleggen, evenveel als een reis rond de wereld. Dit ambitieuze project wordt gesteund door het Rolex Perpetual Planet-initiatief, een programma dat zich inzet voor het behoud van onze planeet.

BELANGRIJKE LEVENSADER VOOR MILJOENEN MENSEN EN WILDE DIEREN

De expeditie richt zich op de rivier Zambezi, die door acht verschillende landen in zuidelijk Afrika stroomt en een belangrijke levensader is voor miljoenen mensen en wilde dieren. De Zambezi voedt onder andere de beroemde Victoriawatervallen en is een belangrijke bron van voedsel en water voor de lokale gemeenschappen. Het is dus van groot belang om deze rivier en haar omgeving te beschermen.

CRUCIALE INFORMATIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE NATUURLIJKE OMGEVING

Het doel van de expeditie is niet alleen om nieuwe gebieden te verkennen en te documenteren, maar ook om cruciale informatie te verzamelen voor de bescherming van de mensen en dieren die afhankelijk zijn van deze rivieren. Het team zal onder andere onderzoek doen naar de waterkwaliteit, het ecosysteem en de biodiversiteit. Door deze informatie te verzamelen, kunnen toekomstige maatregelen worden genomen om de rivieren en haar omgeving te beschermen.

SUCCESVOLLE EERSTE FASE VAN DE EXPEDITIE DANKZIJ DE STEUN VAN HET ROLEX PERPETUAL PLANET-INITIATIEF

Steve Boyes, de leider van de expeditie, is een vooraanstaand expert op het gebied van natuurbehoud en heeft jarenlange ervaring in het verkennen van onontdekte gebieden in Afrika. Hij is een partner van het Rolex Perpetual Planet-initiatief. Het doel is om de aarde te beschermen door middel van innovatief wetenschappelijk onderzoek. Met de steun van Rolex heeft het team toegang tot de nieuwste technologieën en hulpmiddelen om hun onderzoek uit te voeren. De eerste fase van de expeditie is inmiddels succesvol afgerond. Het team heeft 900 kilometers aan rivieren afgelegd en vele nieuwe ontdekkingen gedaan. Zo hebben ze belangrijke informatie verzameld over de waterkwaliteit en het ecosysteem. Deze bevindingen zijn van onschatbare waarde voor de bescherming van de Zambezi en haar omgeving.

EEN VOORBEELD VAN HOE WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK KAN BIJDRAGEN AAN EEN DUURZAME TOEKOMST

De Great Spine of Africa-expeditie is een voorbeeld van hoe wetenschappelijk onderzoek kan bijdragen aan het behoud van onze planeet. Door nieuwe gebieden te verkennen en te documenteren, kunnen we onze kennis vergroten en toekomstige maatregelen nemen om onze natuurlijke omgeving te beschermen. Het Rolex Perpetual Planet-initiatief steunt dit soort projecten en draagt bij aan een duurzame toekomst voor onze planeet.

ROLEX.ORG

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 05 (summer vibes 2023).