Skip links

Een Waar Paradijs Voor Jong En Oud Dat Garant Staat Voor Onvergetelijk Plezier

Knokke-Heist krijgt deze zomer een opmerkelijk nieuw totaalconcept dat jong en oud zal aanspreken: een state-of-the-art bowlingbaan, indoorkarting, kinderspeeldorp, polyvalente zaal, restaurant, lounge, poolbiljartruimte, darts-room, twee karaoke booths en als primeur voor Vlaanderen, een Fast Tag Room. Dit ambitieuze project is het geesteskind van Valerie Vanhonsebrouck, een onderneemster pur sang uit West-Vlaanderen.

ONTDEK HET VERBLUFFENDE COMPLEX

Opvallend aan dit project is de omvang van de constructie met een oppervlakte van maar liefst 4.440 m2 op de begane grond en nog eens 4.600 m 2 op de eerste verdieping. Maar wat werkelijk verbazingwekkend is, is de verscheidenheid aan activiteiten die het totaalconcept biedt, zelfs naar de normen van Knokke-Heist. Het hart van het concept wordt gevormd door een tiental indooractiviteiten, met als pronkstuk de gloednieuwe bowlingbaan met 24 banen. Dit is niet nieuw voor Valerie, die al succesvolle bowlings heeft in Brugge, Sint-Martens Latem, De Panne en Blankenberge, en nu met Knokke-Heist haar vijfde locatie opent.

BOWLEN EN HYPERBOWLEN

Valerie legt uit: “Wat onze nieuwe bowlingbaan zo leuk maakt, is dat we ook de hyperbowling-variant aanbieden zoals dit ook reeds in Brugge wordt aangeboden. Zelfs als je niet kunt bowlen, kun je dankzij deze revolutionaire discipline moeiteloos meedoen en zelfs winnen, met de bumpers die automatisch uit de grond komen. Het doel is om gekleurde doelen te raken voordat de bal de kegels raakt, en je kunt je score vermenigvuldigen. Dit zorgt voor snelle scorewissels en extreem spannende games. Ideaal voor een gezellige avond met collega’s, vrienden, maar ook voor mindervaliden en kinderen.” Het is duidelijk dat bowlen, al dan niet in combinatie met heerlijke gerechten van de steengrill, nog steeds tot de verbeelding spreekt.

VLAAMSE PRIMEUR: FAST TAG ROOM

De Fast Tag Knokke-Heist mag trots zijn op de Vlaamse primeur. Fast Tag is een steeds populairdere discipline onder zowel jongeren als volwassenen. Het spel wordt gespeeld in verschillende spelarena’s waar spelers punten verdienen door speciale verlichte ‘tags’ te vinden en aan te raken. De verzamelde punten worden tijdens het spel op speciale RFID-polsbandjes bijgehouden, wat het extra spannend maakt. Ook aan de kinderen is gedacht met een kinderspeelpark. Daarnaast zijn er nog een restaurant met deels overdekt en verwarmd terras, een ruimte om te gamen en een polyvalente ruimte.

INDRUKWEKKENDE KARTING OP KOMST

In Duinenwater opent later dit jaar ook nog een indrukwekkende indoorkarting op de eerste verdieping. Raceliefhebbers en snelheidsduivels kunnen hier naar hartelust hun gang gaan met elektrisch aangedreven e-karts. Het parcours biedt meer dan alleen maar rondjes rijden, met haarscherpe bochten, bruggen en onverwachte plateaus die zelfs Max Verstappen zouden doen blozen. Voor de toeschouwers is er een tussenplatform en een tribune met een pitstopbar waar ze kunnen genieten van de actie. Er staat ons zonder twijfel een spannende en adrenalineverhogende ervaring te wachten.

GROEN DENKEN

Valerie Vanhonsebrouck had vanaf het begin een ecologisch verantwoord indooravonturenpark voor ogen. “We hebben gekozen voor een minimalistisch en modern ontwerp met witte gevels en grote raampartijen. Achter het dak is er een plat dak waar alle energieneutrale technieken, zoals zonnepanelen, zijn geïnstalleerd”, legt ze uit. Valerie is er zich uiterst van bewust dat dit project, zodra het voltooid is, een enorme meerwaarde zal betekenen voor KnokkeHeist en de ruimere omgeving. Het doel is om de aantrekkingskracht ook buiten het zomerseizoen te vergroten en het toerisme in Knokke-Heist het hele jaar door te stimuleren. Het park zal een breed publiek aanspreken, van kinderen tot ouders en grootouders, van scholen tot bedrijven die teambuildingactiviteiten willen organiseren.

STIMULEREN VAN JAARROND TOERISME EN VERSTERKEN VAN ATTRACTIEWAARDE IN KNOKKE-HEIST

Met dit nieuwe totaalconcept aan Duinenwater voegt Knokke-Heist een opmerkelijke attractie toe aan haar toch al bruisende toeristische aanbod. Het visionaire project van Valerie Van Honsebrouck belooft een unieke en veelzijdige ervaring te bieden voor zowel de lokale gemeenschap als bezoekers van buitenaf. Of je nu van bowlen houdt, wilt racen in een indoorkarting, op zoek bent naar spannende spelarena’s of gewoon wilt genieten van lekker eten en ontspanning, deze nieuwe otmoetingsplaats heeft voor ieder wat wils. Met oog voor duurzaamheid en ecologische verantwoordelijkheid belooft dit totaalconcept een waardevolle toevoeging te worden voor Knokke-Heist en de regio.

BOWLINN.BE

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 05 (summer vibes 2023).
Journalist: Mario De Wilde