Skip links

Het Belang Van B Corp-certificering

MR MARVIS, WELEDA EN ILLY ZETTEN DE STANDAARD VOOR VERANTWOORDELIJK ONDERNEMEN

De afgelopen jaren is er een toenemende belangstelling voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Steeds meer bedrijven zijn zich bewust van hun impact op het milieu en de maatschappij en ze streven naar een meer verantwoordelijke bedrijfsvoering.

In dit kader hebben MR MARVIS, Weleda en Illy onlangs een B Corp-certificering behaald, wat hen tot voorbeeldige bedrijven maakt wat betreft hun inspanningen om een positieve impact te hebben op de wereld.

De afkorting B Corp staat voor Benefit Corporation en deze certificering wordt toegekend aan bedrijven die zich inzetten voor het verbeteren van de maatschappij en het milieu. In feite is dit het bewijs dat deze bedrijven niet alleen winst willen maken, maar ook willen bijdragen aan een betere wereld. En dat is precies waarom MR MARVIS, Weleda en Illy zo’n geweldig voorbeeld zijn voor de maatschappij.

MR MARVIS: HET NEDERLANDSE KLEDINGMERK DAT ZICH INZET VOOR DUURZAAMHEID

MR MARVIS is natuurlijk bekend om zijn comfortabele shorts, maar het bedrijf heeft ook een verantwoordelijkheidsgevoel voor onze planeet. Door hun B Corpcertificering te behalen, zetten ze zich in voor duurzaamheid en verantwoord ondernemen.

MRMARVIS.COM

WELEDA: NATUURLIJKE COSMETICA & BIOLOGISCHE LANDBOUW

Weleda, bekend om haar natuurlijke cosmetica en verzorgingsproducten, heeft altijd al gestreefd naar een betere wereld. Door zich te laten certificeren als B Corp, zijn ze nu nog meer toegewijd aan hun missie om mens en natuur in harmonie te laten leven.

WELEDA.BE

ILLY: KOFFIE VAN HOGE KWALITEIT MET EEN SOCIALE EN MILIEUVRIENDELIJKE MISSIE

En natuurlijk kunnen we niet vergeten om Illy te vermelden, met hun heerlijke koffie. Door hun B Corp-certificering laten ze zien dat ze niet alleen geweldige koffie willen maken, maar ook willen bijdragen aan een duurzame en eerlijke koffieindustrie.

ILLY.COM

Maar laten we eerlijk zijn, wat is een certificering nu eigenlijk waard? De B Corp-certificering is meer dan alleen een sticker op een product. Het biedt een kader en is een richtlijn voor bedrijven om verder te verbeteren in alle aspecten van hun bedrijf. Het is een manier om verantwoording af te leggen aan de maatschappij en het milieu, en om te laten zien dat winst maken en verantwoordelijkheid nemen voor de wereld hand in hand gaan. Dus willen we MR MARVIS, Weleda en Illy feliciteren met hun B Corp-certificering en hopen we dat meer bedrijven hun voorbeeld zullen volgen.

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 05 (summer vibes 2023).